Οι KIVA μιλούν στο RockOverdose λίγο πριν το album release show τους στο An Club

Published: April 18, 2024

Οι KIVA έκαναν την επίσημη δισκογραφική εμφάνισή τους πριν μερικούς μήνες , με το album "An Elegy of Scars and Past Reflections" που εντυπωσίασε αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

H στιγμή για την ζωντανή παρουσίασή του έφτασε και την Παρασκευή 26 Απριλίου στο An Club στην Αθήνα ,  θα βυθιστούμε στις post/sludge/doom μουσικές τελετουργίες τους.

Πριν από αυτό θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για το συγκρότημα αλλά και λίγες ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την πρώτη τους δουλειά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις μας και μπείτε στο κλίμα του δίσκου διαβάζοντας τη δισκοκριτική μας για το "An Elegy Of Scars and Past Reflections" , που υκλοφορεί σε φυσική μορφή digipack CD με τη βοήθεια της Distrolution Merch.

 

Follow KIVA

FB: https://www.facebook.com/kivabandgr
IG: https://www.instagram.com/kivabandgr
SP: https://sptfy.com/PRSF
YT: https://bit.ly/3xcp4JZ
BC: https://kivabandgr.bandcamp.com

Contact: kivabandgr@gmail.com


 

Rockoverdose: Πείτε μας δυο λόγια για το background και το roster της μπάντας, για όσους δε σας γνωρίζουν.

 

KIVA: Η μπάντα δημιουργήθηκε κατα την διάρκεια της πρώτης καραντίνας με ένα κοινό σκοπό, να δημιουργήσουμε μουσική που μας γεμίζει και να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας. Όλοι μας είμαστε αρκετά χρόνια στον χώρο της underground σκηνής με διάφορα σχήματα, ο Αντώνης (κιθάρα) με τους Amniac, ο Δημήτρης (φωνή) με Mass Culture, Spacement, Amniac, o Στέφανος (τύμπανα), με Allochiria, Valletta Str Project και ο Γιώργος (μπάσο) με τους Mind Ripple.

 

Rockoverdose: Αλήθεια, τι σημαίνει Kiva; Πώς εκφράζεται το όνομα του group μέσα απ' τη μουσική που εκπροσωπεί;

 

KIVA: “Κiva” είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς Αμερικάνοι για τελετές και πολιτικές συναντήσεις. Το όνομα έπεσε στο τραπέζι αφου είχαμε παρακολουθήσει τυχαία ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση. Μας κέντρισε το ενδιαφέρον το concept πίσω απ’ αυτό και ο μυστικισμός που αποπνέει, και πιστεύουμε ότι έδεσε τέλεια με το ύφος, την αισθητική και τον ήχο μας.


 

 


Rockoverdose: An Elegy of Scars and Past Reflections. Από τον τίτλο του παρθενικού σας album. διακρίνει κανείς μια "εσωστρέφεια" στη μουσική σας. Μπορείτε να μας πείτε αν υπάρχουν προσωπικά συναισθήματα ή βιώματα τα οποία εκφράζετε μέσω αυτής;

 

KIVA: Ο τίτλος μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους και αυτή είναι και η ομορφιά του πιστεύουμε. Σίγουρα υπάρχουν προσωπικά συναισθήματα και βιώματα πίσω απ’ αυτόν όπως και πίσω από ένα μεγάλο κομμάτι της θεματολογίας των στίχων. Το παρελθόν είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής γενικά, που μας υπενθυμίζει τί έχουμε περάσει αλλά μας βοηθά και στο να ζήσουμε το παρόν και προχωρήσουμε προς το μέλλον.

 

Rockoverdose: Υπάρχουν καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που να σας έχουν επηρεάσει ως προς την μουσική κατεύθυνση που ακολουθήσατε και από που αντλείτε έμπνευση γενικότερα;

 

KIVA: Γενικά έχουμε αρκετά διαφορετικά ακούσματα μεταξύ μας αλλά έχουμε σίγουρα κάποιες κοινές επιρροές σαν μπάντα όπως: Isis, The Ocean, Cult of Luna, Amenra, Tool κ.α.

 

Rockoverdose: Πώς είναι το feedback μέχρι στιγμής όσον αφορά το album σας;

 

KIVA: Έχουμε λάβει πολύ θετικές κριτικές μέχρι στιγμής για τον δίσκο και αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι εκτός από το συνθετικό κομμάτι, πολύς κόσμος δείχνει να αρέσει και να καταλαβαίνει την προσπάθεια που κάναμε και στο κομμάτι της παραγωγής και της “ζωντάνιας” που θέλαμε να αποτυπώσουμε στα κομμάτια μας. Υπεύθυνοι για αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ο Γιώτης Παρασκευαΐδης και ο Κίμωνας Βλαχάκης απ’ τα AUX Studios, όπου και ηχογραφήσαμε, που ειδικεύονται στον αναλογικό ήχο καθώς και ο Νάσος Νομικός (VU Productions) για το mastering που έγινε επίσης αναλογικά.

 

RockOverdose: Έχετε ανεβάσει τον πήχη ψηλά, πώς προετοιμάζεστε για το release show; Τί να περιμένει ο κόσμος που θα επιλέξει να σας δει;

 

KIVA: Αυτό νομίζουμε ότι θα το κρίνει ο κόσμος, δεν νιώθουμε δηλαδή ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη ή ο,τιδήποτε. Έχουμε προβαριστεί όσο γίνεται καλύτερα για να παρουσιάσουμε τα κομμάτια μας live με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μπορούμε να πούμε ότι ετοιμάζουμε και 1-2 εκπλήξεις.

 



 

Rockoverdose: Ποιά τα μελλοντικά σας σχέδια και πως βλέπετε το group σε 5 χρόνια από σήμερα; Τί προσδοκίες έχετε και πόσο εύκολο ή δύσκολο θεωρείτε πως είναι να πετύχετε τους στόχους σας;

 

KIVA: Στα πολύ άμεσα, θα πάρουμε μέρος στο MERCH of the Bands Bazaar Athens στον Πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών, το Σάββατο 25 (16:00 - 23:00) και Κυριακή 26 Μαΐου (11:00 - 22:00). Εκτός αυτού είμαστε σε συζητήσεις για να κάποιο live το καλοκαίρι και μετά κοιτάμε και προς Οκτώβρη-Νοέμβρη να οργανώσουμε κάποιες εξορμήσεις προς επαρχία.

Οι προσδοκίες που έχουμε είναι να παίξουμε όσο γίνεται περισσότερο ώστε να μας ακούσει όλο και παραπάνω κόσμος και να χτίσουμε ένα κοινό. Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό αλλά ποιός είπε το ότι να παίζεις μουσική στην Ελλάδα είναι εύκολο?

 

 

Rockoverdose: Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί με τους αναγνώστες μας;

 

KIVA: Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 26 Απριλίου στο An Club, για την παρουσίαση του δίσκου μας, παρέα με τους Omega Monolith και τους Urstaat.

Η προπώληση συνεχίζεται απο: • Fuzz ink. | Φαλήρου 24-26, Κουκάκι • Super Van Records | X. Τρικούπη 2, Αθήνα • Oldschool | Σολωμού 13-15, Εξάρχεια • Monsterville | Aγ. Ειρήνης 13, Μοναστηράκι ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: • 10€ (προπώληση) • 12€ (ταμείο)

 

 

Για το Rockoverdose,

Νικόλας Καλογήρου 

 


KIVA

 "An Elegy of Scars and Past Reflections" - Release Live Show 

Special acts: Omega Monolith & Urstaat

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 | AN CLUB

Πόρτες: 20:30 | Ώρα Έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 10€ (προπώληση) • 12€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Fuzz Ink. | Φαλήρου 24-26, Κουκάκι

• Super Van Records | X. Τρικούπη 2, Αθήνα

• Οld School | Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

• Μonsterville | AγΕιρήνης 13, Μοναστηράκι

Fb event: https://fb.me/e/6IALEeQDg

The post Οι KIVA μιλούν στο RockOverdose λίγο πριν το album release show τους στο An Club appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top