ΤΗΙS.IS.HAMMER.473: Τεύχος Μαΐου, Hellenic Metal Embassy Issue!

Published: April 30, 2024

image/jpeg


ΤΗΙS.IS.HAMMER.473: Τεύχος Μαΐου, Hellenic Metal Embassy Issue!

Μάιος με μπροστάρηδες τους επί 35 χρόνια πρεσβευτές του ελληνικού metal, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ROTTING CHRIST! Η επιδρομή ώστε να ξανακατακτήσουν τα πέρατα της Γης και να μας εκπροσωπήσουν ανά τον κόσμο, έχει στο οπλοστάσιο τον νέο επικό δίσκο - δόρυ που θα εξαπολύσουν τον μήνα που διανύουμε. They are the Spear in the Battle!! Πρωταγωνιστές Μαΐου και οι γερμανοί RAMMSTEIN, οι οποίοι 30 Μαΐου θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο στη μεγαλύτερη open air, metal συναυλία της χρονιάς. Το ραντεβού εκεί, θα είναι πυρακτωμένο! Μόνο χρήσιμο είναι πριν πάρουμε τον δρόμο για το ΟΑΚΑ να τους μελετήσουμε καλά στο τεύχος, σε όλες τις πτυχές τους. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας το παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!! Stay Heavy!



ROTTING CHRIST ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Είναι πάντα χαρά µας να συνοµιλούµε µε τον άνθρωπο που έχει παλέψει σκληρά στην πορεία για να κρατήσει τους ROTTING CHRIST ζωντανούς, να µεταφέρει το όνοµά τους στα πέρατα της Γης, επηρεάζοντας κόσµο σε κάθε γωνιά του πλανήτη να µάθει ελληνικά, µε τα οποία καµία σχέση δεν θα είχε αν δεν άκουγε τα τραγούδια της µπάντας του. Εδώ συνοµιλούµε µαζί του µε αφορµή τον νέο, 14ο δίσκο που φέρει το όνοµα «ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ», κάνοντας µία ειλικρινέστατη κουβέντα. Για όλα όσα αφορούν το συγκρότηµα αλλά και την -πολλές φορές- άσχηµη επικαιρότητα και δεν αναφερόµαστε µόνο στη γνωστή είδηση που ήρθε από την Ξάνθη. «Ελπίζω η νέα γενιά να καταφέρει να αλλάξει πολλά πράγµατα σε αυτόν τον τόπο γιατί εµείς απ’ ό,τι φαίνεται αποτύχαµε» µάς λέει ο ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ και πάµε να δούµε γιατί. Κάθε κουβέντα του έχει ειδικό βάρος. Και θέλουµε να πάµε καλά διαβασµένοι στις 8 Ιουνίου στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις 29 Ιουνίου, στην κορυφή της Αθήνας, στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να τον συναντήσουµε στην πρώτη γραµµή των µεγάλων συναυλιών που έχουν προγραµµατίσει οι Christ. ONWARDS!

RAMMSTEIN ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Oι Γερµανοί ξανάρχονται. Στερεότυπη ατάκα του ελληνικού κινηµατογράφου η οποία έχει επαληθευτεί ποικιλοτρόπως... Αλλά εδώ µιλάµε για πολύ ξεχωριστούς Γερµανούς! Αναφερόµαστε σε µια γερµανόφωνη metal µπάντα µε τεράστια δηµοφιλία σε ολόκληρο τον µη γερµανόφωνο κόσµο. Δεν το λες εύκολο αυτό… Αναφερόµαστε σε ένα σχήµα, στο λεξικό του οποίου συνυπάρχει η έννοια της πρόκλησης αγκαζέ µε τη φωτιά, το sex, την πάλαι ποτέ DDR, το χιούµορ, τον φόβο, το θέατρο του Brecht και τον David Lynch. Ούτε αυτό είναι κάτι που συµβαίνει κάθε µέρα… Μιλάµε για την µπάντα που µετά τη συναυλία του 2010, ξανάρχεται έχοντας τον πρόσφατο δίσκο “Zeit” υπό µάλης. Όσοι θέλετε να το βιώσετε, αλλά και εµείς που θέλουµε να το ξαναζήσουµε, την Πέµπτη 30 Μαΐου στο Ολυµπιακό Στάδιο είναι η µεγάλη ευκαιρία µας! Γι’ αυτό στο Metal Hammer φιλοξενούµε µια σειρά από πράγµατα που τα θεωρούµε χρήσιµο οδηγό επιβίωσης ώστε να αντιληφθούµε τι είναι το φαινόµενο RAMMSTEIN που ανάβει πυρκαγιές στο µυαλό των ανθρώπων και σε όποιο (τεράστιο) συναυλιακό σανίδι πατήσει. Οπότε στις παρακάτω πολλές σελίδες θα βρεις µια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν οι TILL LINDEMANN (φωνή) και FLAKE LORENZ (πλήκτρα) στο γερµανικό Rolling Stone, τη µοναδική για το 2011 και µια από τις πιο σπάνιες του Lindemann. Το κυριότερο που πρέπει να έχεις στο µυαλό σου για τη συνέντευξη; Λύνει δύσκολους γρίφους για το σύνολο του χαρακτήρα της µπάντας. Την απόδοση της συνέντευξης επιµελήθηκε ο γερµανοτραφής Βασίλης Ζαχαρόπουλος. Επιπλέον, ο Βασίλης Μάζαρης µάς ξεναγεί σε όλη τη studio δισκογραφία του συγκροτήµατος, εξηγώντας µας τις κρυφές πτυχές της και τέλος ο Λεωνίδας Αρβανίτης, αναλύει τα βασικά στοιχεία από τα οποία «αποτελούνται» οι Rammstein και που χρησιµοποιούν διαχρονικά για να παίξουν µαζί µας ώστε να εντείνουν το δίπολο Liebe/Hass (Αγάπη/Μίσος). Μόνο χρήσιµο είναι πριν πάρουµε τον δρόµο για το ΟΑΚΑ να έχουµε µελετήσει όσα ακολουθούν στις παρακάτω σελίδες.

40 ΧΡΟΝΙΑ METAL HAMMER: Στη διαδροµή για να γιορτάσουµε τα 40 ΧΡΟΝΙΑ του METAL HAMMER, θυµόµαστε τη συνέντευξη µε τον JASON NEWSTED λίγο µετά την ένταξή του στους METALLICA (ΤΕΥΧΟΣ NO. 31, 7/1987).

WARLORD ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Στις 13 Μαΐου 2021, ο William J Tsamis, βασικός συνθέτης και κιθαρίστας των WARLORD, άφησε τον κόσµο µας και πέρασε στην αιωνιότητα. Το έργο του, τόσο µε τους Warlord όσο και µε τους Lordian Guard, έχει λάβει µυθική διάσταση από µια µερίδα κοινού που λατρεύει και έχει ταυτιστεί µε αυτήν τη µουσική, όσο ελάχιστα πράγµατα µπορούν να καταγραφούν. Μέσα στο 2023, ανακοινώθηκε πως οι Warlord επιστρέφουν για κάποια shows και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και το νέο album “FREE SPIRIT SOAR” το οποίο περιλαµβάνει µουσική που έγραψε ο Bill Tsamis. Ο συνιδρυτής τους, MARK ZONDER, µας µιλάει για όλα όσα οδήγησαν στην κυκλοφορία του νέου album.

WHOM GODS DESTROY ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Ο Alice Cooper τον έχει χαρακτηρίσει ως «Καλιγούλα των keyboards» για τον τεράστιο ήχο του, ενώ συχνά αναφέρεται και ως «ο Eddie Van Halen των πλήκτρων» για την εντελώς κιθαριστική του προσέγγιση στον τρόπο που παίζει. Όπως και να ‘χει, ο DEREK SHERINIAN εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες γεµίζει µε πλήκτρα τις µουσικές που πολύς κόσµος λατρεύει -βλέπε Kiss, Alice Cooper, Dream Theater- αλλά κι έχει προσφέρει πολλές απολαυστικές στιγµές τόσο στα solo albums του, όσο και στα µετρηµένα, αλλά σηµαντικά projects του. Το τελευταίο του progressive metal εγχείρηµα το έχει δηµιουργήσει µαζί µε έναν καλό φίλο από το πρόσφατο παρελθόν του, έναν τύπο που έχει µια από τις πιο εντυπωσιακές φωνές στην πιάτσα σήµερα, και δύο ακόµα ικανότατους µουσικούς… Και το όνοµα του συγκροτήµατος; WHOM GODS DESTROY. Βαρύ κι ασήκωτο!

UNDER THE SUN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Στις ξεχωριστές, γνήσια µπεσαλίδικες περιπτώσεις, αυτό που είσαι στη ζωή, αντανακλαστικά ποτίζει τα τραγούδια σου και χαράζεται καθαρά και ξάστερα στα αυλάκια του βινυλίου. Αυτό συµβαίνει µε τον δίσκο των UNDER THE SUN που ονοµάζεται “THE BELL OF DOOM”. Βαράει η καµπάνα τους τίγκα µαγκιόρικο heavy metal το οποίο αγαπά το πεζοδρόµιο, το doom, το µόρτικο rock ‘n’ roll πνεύµα και όπου θέλει ας βγάλει... Και ναι, έχω στα αφτιά µου τον Mac να λέει για τον δίσκο που κυκλοφόρησε αυτή η παρέα «γέρο µου, το ακούς και φυτρώνουνε µουστάκια» και µετά τσουγκρίζουµε άλλο ένα ποτήρι.

TAROT ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Οι Αυστραλοί TAROT επιστρέφουν µε το νέο album “GLIMPSE OF THE DAWN” και µας παρουσιάζουν µια υπέροχη πρόταση που αιχµαλωτίζει µια µυστικιστική ατµόσφαιρα η οποία πηγάζει από το ένδοξο παρελθόν σχηµάτων όπως οι Rainbow, Uriah Heep, Wishbone Ash, Black Sabbath, αλλά και Pagan Altar, βάζοντας όµως έντονο το προσωπικό τους στίγµα. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής που αυτήν τη φορά φέρει το όνοµα WILL SPECTRE µιλάει µαζί µας για αυτήν τη νέα, ποιητική δηµιουργία, την αυθεντικότητα και τη φυσικότητα που τη χαρακτηρίζει, και πώς αυτή ήρθε στη ζωή.

HIGH ON FIRE ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Μπορεί να περιµέναµε τον Matt Pike, ως αδιαµφισβήτητο αρχηγό των HIGH ON FIRE για να συζητήσουµε, όµως τελικά η εµφάνιση του JEFF MATZ (µπάσο) ήταν µια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τόσο για την καθοριστική συµβολή του στο τροµερό “COMETH THE STORM” όσο και για την υπέροχη µουσική προσωπικότητα που ξεδίπλωσε, µιλώντας για το εµβληµατικό τους sludge/doom, για τους µπαγλαµάδες και τα κλαρίνα!

SIX FEET UNDER ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ Σ. ΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ: Η κριτική που συχνά ασκείται προς τους SIX FEET UNDER είναι και κακόπιστη και αντιπαραγωγική. Δεν οδηγεί σε βαθύτερη κατανόηση της µουσικής (γενικά), ούτε βοηθά την µπάντα ή τους δυνητικούς ακροατές της να ξεκαθαρίσουν τι παίζει, τι «παίζει» ή αν και γιατί «τα έχει παίξει». Αυτά από έναν µη-fanboy που θεωρεί ότι ο µόνος πραγµατικά καλός δίσκος που έχει βγάλει ο πολύς CHRIS BARNES εδώ και 25 χρόνια είναι το “Undead”. Οι Αµερικάνοι όµως επιµένουν -και καλά κάνουν- και κυκλοφορούν νέο album που, αν µη τι άλλο, δεν υποπίπτει στα προφανή σφάλµατα του παρελθόντος. Ο σπουδαίος Barnes απαντάει ευδιάθετα στις ερωτήσεις του Metal Hammer µε αφορµή το “KILLING FOR REVENGE”.

ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ROTTING CHRIST, RAMMSTEIN, TAROT, HIGH ON FIRE, WHOM GODS DESTROY, UNDER THE SUN, WARLORD, BLAZING ETERNITY, RAGE, SIX FEET UNDER, ANAKA, INGESTED, BLAZE OF PERDITION.

MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Poobah, CELEBRATION DAY: Rainbow “Rising”, WHAT TOMORROW KNOWS: Noor, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Deep Purple “Burn”, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY, I AM I: Aaron Stainthorpe (My Dying Bride)

PAST TENSE TO FUTURE TENSE Deep Purple “Burn” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Μισός αιώνας από την ιστορική, δεύτερη αναγέννηση των DEEP PURPLE και το εµβληµατικό “BURN” LP. Οι Lord - Paice - Blackmore, έχοντας την πρόκληση όχι µόνο να καλύψουν το κενό των λαοφιλών Glover και Gillan αλλά και να φρεσκάρουν/αναβαθµίσουν καλλιτεχνικά το επιτυχηµένο συγκρότηµα, στρέφονται στον µπασίστα-τραγουδιστή GLENN HUGHES και στον παντελώς άσηµο David Coverdale έχοντας λάβει πρώτα µία αρνητική απάντηση από τον Paul Rodgers στη µετάβαση από Free σε Bad Company. Η ιστορία αντάµειψε τις επιλογές που σχηµάτισαν το Mk.III, µία φάση των Purple που δικαίως θεωρείται κλασική, και αυτήν έρχεται να γιορτάσει µαζί µας ο φορµαρισµένος Hughes την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Floyd της Αθήνας και το Σάββατο 25 Μαΐου στο Principal της Θεσσαλονίκης, µ’ ένα ειδικό setlist. Παρακάτω η κουβέντα µας για το “Burn”, τους διαδόχους του, τους θρυλικούς συµπαίκτες και φίλους και τη Φωνή του Rock.

WHAT TOMORROW KNOWS Noor ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Όταν τα social media και οι streaming πλατφόρµες έχουν ουσιαστική χρησιµότητα. Η NOOR underground παράκρουση που προκλήθηκε στην κοινότητα λίαν προσφάτως, έφερε στην επιφάνεια ένα άγνωστο συγκρότηµα που έχει πολλά να πει στον ευρύτερο prog-power χώρο ο οποίος δεν παραλείπει να ανανεώνεται πάνω που τείνει να βαλτώσει. Με βάση το Montreal του Καναδά µα µε µία πολυπολιτισµική καταγωγή που εµφωλεύεται και στη µουσική του, το “MOTHER’S GUILTY PLEASURE PART ONE” έχει κάνει αίσθηση για όλους τους σωστούς αισθητικούς λόγους. Σύσσωµη η µπάντα λύνει τις πρώτες απορίες και έχει αρχίσει ήδη το ζέσταµα για το Up the Hammers του 2025.

ΑΦΙΣΕΣ: SEPULTURA / RAINBOW



Τεύχος Μαΐου με σημαιοφόρους τους πρεσβευτές του metal της χώρας ανά τον κόσμο, τους ROTTING CHRIST. Τεύχος Μαΐου με τα φλογοβόλα των RAMMSTEIN να φιλοξενούνται στις σελίδες του εντύπου και στο ΟΑΚΑ. Τεύχος αρματωμένο με metal από το overground και το underground!  Άχαστο τεύχος! Να σας κάνει καλή παρέα!! Αν θέλετε μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!


Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top