Ahven-yhtye juhlii 25-vuotisjuhlaansa julkaisemalla teemalevyn “Laitoksesta laitokseen”

Published: April 25, 2024

Jämsässä vuonna 1999 perustettu Ahven-yhtye juhlii 25-vuotisjuhlaansa julkaisemalla toukokuun 10. päivä teemalevyn “Laitoksesta laitokseen” LP:nä, CD:nä sekä digialustoilla. ”Laitoksesta laitokseen” on teemalevy: kronologisesti etenevä tarina pikkukaupunkiin syntyneen ja siellä kasvaneen Ahvenen havainnoista ja aivoituksista elämän mittaisella matkalla.

Ahven kertoo: “Tarina alkaa kehdosta ja etenee lapsuuden ja nuoruuden ilojen, ihmeiden ja irvailuiden kautta aina haudan partaalle tasapainottelemaan kuitenkin ihmiselämää ja suomalaisia ilmiöitä juhlistaen. Piipahdetaanpa siellä sattumalta Ahvenen keikallakin vuosituhannen alussa. Suosittelemme lämpimästi kuuntelemaan ’Laitoksesta laitokseen’ -albumin kokonaisuutena, mieluiten levylautasella tai CD-pesästä, elokuva- ja sarjakuvakäsikirjoittaja Hannu Kesolan työryhmineen toteuttamaa kansitaidetta ihastellen. Oma-aloitteinen holtiton navigointi aikajanalla suoratoistopalveluissa saattaa johtaa poikkeuksiin aika-avaruusjatkumossa tuhoisin seurauksin.”

Ahven tekee ja esittää musiikkia edelleen alkuperäisessä kokoonpanossaan: Sami Frosterus (kitara, laulu), Kalle Kauppinen (rummut), Ville Levaniemi (laulu, kitara) ja Vesa Savio (basso, laulu).

Bändin musiikkia on kuvailtu muun muassa genresitoutumiskammoiseksi nörtti- ja musikaalirokiksi ja vertailtu esimerkiksi Absoluuttiseen Nollapisteeseen, YUP:hen, Don Huonoihin ja Maj Karman kauniisiin kuviin. Bändi on hyvin mairiteltu kaikesta ja kertoo tavoitteekseen tehdä mielenkiintoista melodista rock-musiikkia, jota on kiva esittää ja kuunnella myös keikoilla.

Ahven keikkaili ahkerasti vuosina 2001-2004 ja menestyi myös Rocklyriikan SM-kisoissa vuonna 2003. Ahven palasi keväällä 2021 15 vuoden sapatin jälkeen tekemään uutta musiikkia ja keikkailemaan entistä ahkerampana ja ehompana.

Uuden pitkäsoiton lisäksi juhlavuotta iloitaan kiertueella, jonka kliimaksina vietetään syntymäpäivälevyn julkaisujuhlaa toukokuun 10. päivä Bar Kotelossa, Tampereella (vapaa pääsy).

25-vuotisjuhlakiertueen tulevat tapahtumapaikat:

27.4. Ravintola Vihtahousu, Laukaa
10.5. Bar Kotelo, Tampere
15.6. Kutalan Kasino, Sastamala

Artikkeli Ahven-yhtye juhlii 25-vuotisjuhlaansa julkaisemalla teemalevyn “Laitoksesta laitokseen” julkaistiin ensimmäisen kerran KaaosZine.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top