Ανταπόκριση: BEAST IN BLACK, Suicidal Angels @ Gagarin 205, Αθήνα (22/03/2023)

Published: March 25, 2023

Τετάρτη 22 Μαρτίου και στο Gagarin είχε γίνει sold out αρκετές μέρες πριν για ένα live που περιμέναμε καιρό τώρα!! Μιλάμε για μία φινλανδική μπάντα που μετρά 8 χρόνια ζωής και 3 άλμπουμ και μάλιστα στα φωνητικά διαπρέπει ο δικός μας Γιάννης Παπαδόπουλος!



Άς τα πάρουμε από την αρχή όμως. Στις 8 ακριβώς στο stage ανέβηκαν οι κορυφαίοι στην χώρα μας από της πλέον αναγνωρίσιμες διεθνώς thrash metal μπάντες, οι Suicidal Angels.



Καταιγιστικοί και χωρίς πολλά πολλά, απέδειξαν το λόγο που έχουν κερδίσει τον σεβάσμο και την αναγνωρισιμότητα οι Αθηναίοι. Ο Νίκος πίσω από το μικρόφωνο ήταν τραχύς και η δυναμική της τετράδας εμφανώς υψηλού επιπέδου και μας ξεσήκωσαν αμέσως αφού μπήκαν με γκάζια και με το κλασσικό πλέον APOKATHILOSIS!!!Το πρώτο moss pit δέν άργησε να γίνει στο ασφηκτικά γεμάτο Gagarin. Ο Ορφέας στα ντράμς ασταμάτητος και πραγματικά έδινε το ρυθμό σε όλο το σχήμα πού έδειχνε πόσο δεμένο και ψημένο και με εμπειρία είναι πλέον μετά από τα πολλά live πού έχουν δώσει σε όλο τον κόσμο με μπάντες μύθους πλάι τους. Σε υψηλά επίπεδα και ο Gus Drax στην κιθάρα, τα σόλο του πραγματικά αψεγάδιαστα και το άρτιο παίξιμό του τον καθιστούν σε έναν από τους σημαντικούς κιθαρίστες στον χώρο. Ακολούθησαν τα ENDLESS WAR και BLOODBATH.Η θερμοκρασία στα ύψη και το κοινό ανταποκρινόταν χωρίς εκπτώσεις στον ξέφρενο ρυθμό της μπάντας!!



Το setlist ήταν ένα μικρό best of και ακολούθησαν οι κομματάρες BLOODY GROUND - D.I.V.A. - REBORN IN VIOLENCE.Ο Νίκος στην κιθάρα και στην φωνή ασταμάτητος, συνοδευόμενος με ανάλογη απόδοση και από τον Άγγελο στο μπάσο,συνέχιζαν να δημιουργούν νέα moss pit στον κόσμο με κλασσικά FRONT GATE - YEARS OF AGGRESSION - SACRED DANCE WITH CHAOS!!!



Κάπου εκεί μας ευχαρίστησαν και μας υποσχέθηκαν πώς δε θα αργήσουν να μας χαρίσουν μία ανάλογη βραδιά, και φυσικά μας άφησαν με τα υπέροχα και σήμα κατατεθέν της μπάντας BORN OF HATE και CAPITAL OF WAR!!



Έτσι λοιπόν μετά από μία ώρα καθαρού και υψηλού επιπέδου THRASH METAL, ήρθε η ώρα για τους Beast In Black!!

Η συνταγή και αυτό που κάνει την μπάντα να διαφέρει από τις άλλες είναι η εξής: Power metal, melodic hard rock και φυσικά disco beat και με υπέροχα ρεφρέν που σου κολλάνε στο μυαλό,έχεις έτοιμο το party!



Στις 9:30 ανέβηκαν στο stage και με το εντυπωσιακό σκηνικό τους, είχαν δύο Cyborg girl, ξεκίνησαν με το BLADE RUNNER,από την τελευταία τους δουλειά DARK CONNECTION. Πραγματικό χορευτικό πάρτι και χαμόγελα παντού αφού ακολούθησαν τα hit ETERNAL FIRE αλλά και το υπέροχο DIE BY THE BLADE!!! Άκρως χορογραφημένη και άψογη η σκηνική παρουσία της 5μελούς παρέας έδειχνε να το διασκεδάζει εξίσου με εμάς! Ακολούθησαν τα REVENGENCE MACHINE- ULTIMATED SIN και το THE FIFTH ANGEL και ο κόσμος συμμετείχε ολόψυχα και τα χαμογελαστά πρόσωπα ήταν ευδιάκριτα στο χώρο. Η στιγμή για το superhit έφτασε και έγινε χαμός όταν το MOONLIGHT RANDEZVOUS ακούστηκε!!! Το Gagarin πηρε φωτιά και το πάρτυ συνεχίστηκε με τα υπέροχα και άκρως μελωδικά CRAZY MAD INSANE - SWEET TRUE LIES. Το ότι υπήρχαν προηχογραφημένα φωνητικά και πλήκτρα δεν νομίζω να ενόχλησαν (όχι την μεγάλη μερίδα του κόσμου πάντως) αφού εξυπηρετούσαν το όλο σόου.



Για τον δικό μας Γιάννη Παπαδόπουλο τι να πεί κανείς.Τον ξέραμε από τους WARDRUM αλλά η αλήθεια είναι ότι με μπλόλικη δουλειά έχει φτάσει η φωνή του σε απίστευτα επίπεδα κάτι που φάνκε στο λάιβ με τον κόσμο να τον αποθεώνει ειδικά στα τελειώματα των κομματιών που η φωνή του έφτανε στο Θεό!



Και φυσικά η σκηνική του παρουσία ήταν πραγματικά υπέροχη και νιώθουμε υπερήφανοι που άλλο ένα ελληνόπουλο διαπρέπει στο εξωτερικό με τόση μεγάλη επιτυχία,χίλια μπράβο Γιάννη!!! Μετά το TO THE LAST DROP OF THE BLOOD ο Γιάννης μας προέτρεψε να ανοίξουμε τους φακούς στα κινητά και να τον συνοδέψουμε στην μπαλάντα OCEANDEEP, μαγική και όμορφη στιγμή με τον Γιάννη να καταθέτει ψυχή.



Πειράζοντας τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, λέγοντάς τους ότι μπορεί να λέει ότι θέλει αφού δεν ξέρουν ελληνικά,συνέχισαν δυναμικά με τα DARK NEW WORLD - BEAST IN BLACK - HARDCORE - BORN AGAIN και BLIND AND FROZEN.



Πραγματικά η χημεία της μπάντας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς και οι κιθαρίστες Anton Kabanen (ο ιδρυτής και ιθύνων νους του σχήματος) μαζί με τον Kasperi Heikkinen έδεναν άψογα εναλλάσσοντας τα μελωδικά σόλος τους.



Ο Mate Molnar με το υπέροχα σχεδιασμένο μπάσο του, είχε ένα διαβολάκι σαν σχήμα, με τον εντυπωσιακό Atte Palokangas στα ντράμς, έσπασε και ένα κατά την διάρκεια του σόου,ολοκλήρωναν το πάζλ της επιτυχίας.



Κάπου εκεί βγήκαν για το encore με τα τελευταία 3 αλλά και εμπορικότερα και επιτυχημένα κομμάτια τους, CRY OUT FOR A HERO - ONE NIGHT IN TOKYO.

(Κ Ο Μ Μ Α Τ Α Ρ Α) και έκλεισαν με το END OF THE WORLD!!



Αξίζει να σημειωθεί οτι είχαν έρθει και κάποιοι από το εξωτερικό για να τους δουν και στα δύο live επί ελληνικού εδάφους και αυτό δείχνει την απήχηση που έχουν. Μας έδωσαν υπόσχεση πως θα τους ξαναδούμε σύντομα (πως θα μπορούσε άλλωστε με κόσμο που έμεινε χωρίς εισιτήριο) και πραγματικά θέλουμε να το ξαναζήσουμε αυτό το metal party!



Για το Rock Overdose,

 

Stelios Metalheart

 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Λιβανός

(https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography) & (https://www.facebook.com/lightandmotionphotograph )


The post Ανταπόκριση: BEAST IN BLACK, Suicidal Angels @ Gagarin 205, Αθήνα (22/03/2023) appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top