Ανταπόκριση: 2ο Decibel Rebel Festival – Iron Kingdom, Stygian Oath, Scumfucks @ Κατινάρα cafe bar, Καβάλα (21/03/2024)

Published: March 29, 2024

Το να γίνονται προσπάθειες η επαρχία να αποκτήσει συναυλιακή υπόσταση στο metal είναι πολύ σημαντικό. Ήδη έχουμε αρκετές πόλεις με τα δικά τους festival (Χανιά, Βόλος, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Αγρίνιο κ.α.) που γίνονται αρκετά χρόνια και έχουν εδραιωθεί. Κάτι τέτοιο φαίνεται να θέλει να πετύχει και το Filthy Ferret Crew στην Καβάλα, με το Decibel Rebel Festival το οποίο φέτος έγινε για 2η φορά και μάλιστα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος για να φτάσει τα προαναφερθέντα festivals αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα να προχωράς με αργά και σταθερά βήματα παρά να σκάσεις σαν πυροτέχνημα.

 

Και κάποια από αυτά τα βήματα τα έκανε το Decibel Rebel Festival. Μετακόμισε σε μεγαλύτερο χώρο και ανέβασε τον πήχη όσο αφορά τις μπάντες κλείνοντας ως headliners τους Καναδούς Iron Kingdom. Ζώντας στην Καβάλα και βλέποντας από αρκετά κοντά το στήσιμο του όλου εγχειρήματος, είδα ότι εκτός όμως από αυτές τις “βελτιώσεις” η διοργάνωση έδωσε πάρα πολύ βάση στην προώθηση του event και στο να συμπεριλάβει γύρω από αυτό όλη την πόλη της Καβάλας, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα γιορτής και μία αίσθηση ότι ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί! Και έτσι τελικά έγινε αφού πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σε μία “ιστορική βραδιά” όπως δήλωσαν οι διοργανωτές την επόμενη ημέρα.

 


 

Πάμε στα της συναυλίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι πόρτες θα άνοιγαν στις 20:00 αλλά λόγω κάποιων θεμάτων (εικάζω με το soundcheck γιατί ακουγόταν μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες), τελικά μπήκαμε στο χώρο στις 20:30. Αυτό όμως τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί είχα την ευκαιρία να δω πολλούς φίλους μεταλλάδες που σπάνια κάνουν την εμφάνιση τους. Εκτός αυτού, δεν επηρέασε καθόλου το πρόγραμμα καθώς οι Scumfucks που ήταν και η πρώτη μπάντα της βραδιάς ξεκίνησαν στην ώρα τους χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

 

Βρώμικο, γρήγορο και δυνατό rock ‘n’ roll όπως ακριβώς μας το έμαθαν οι Motorhead και ο Lemmy. Είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις συγκροτημάτων που προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου αν ήξερα κάποιο κομμάτι ή όχι. Αν και είχα ακούσει τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω, δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που είδα. 40 λεπτά ασταμάτητου headbanging που με έκανε να σκεφτώ “κάπου ώπα ρε παιδιά, αφήστε μας να πάμε να πάρουμε καμιά μπύρα”. Τελικά δεν πήραμε μέχρι να τελειώσει το set τους. Τρομερή έναρξη της βραδιάς.

 

Στη συνέχεια και χωρίς καμία καθυστέρηση, είδαμε ακόμα μία μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, τους Stygian Oath. Προσωπικά νομίζω ότι συναυλιακά είναι καλύτεροι σε σύγκριση με το δίσκο. Και αυτό τα λέει όλα για την εμφάνιση τους στο Decibel Rebel Festival. Γιατί ο δίσκος που κυκλοφόρησαν πριν 2 χρόνια είναι πραγματικά τρομερός. Αλλά πάνω στη σκηνή τα κομμάτια ακούγονται ακόμα καλύτερα. Κλασσικό heavy metal παιγμένο στα τέρματα και όπως πρέπει.

 



 

Μετά από περίπου 30 λεπτά ο frontman της μπάντας, καλεί στη σκηνή το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον τεράστιο Harry “The Tyrant” Conklin. Ένα τεράστιο κεφάλαιο της metal σκηνής, ο οποίος βρέθηκε στο Decibel Rebel Festival για να τιμηθεί από το Filthy Ferret Crew για την προσφορά του στο heavy metal. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε μία μεγάλη έκπληξη καθώς ο Conklin έμεινε στη σκηνή για να διασκευάσει μαζί με τους Stygian Oath τον ύμνο “See You In Hell” των Grim Reaper προκαλώντας παροξυσμό στο κοινό. Ένας θρυλικός τραγουδιστής και ένα θρυλικό κομμάτι. Σίγουρα ήταν το highlight της βραδιάς. Ακολούθησε αμέσως μετά ακόμα ένα κομμάτι των Stygian Oath πριν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους λίγα λεπτά πριν τις 23:00.

 



 

Καναδάς και καλό, τίμιο heavy metal είναι πράγματα που πάνε μαζί και το απέδειξαν με το παραπάνω οι Iron Kingdom. Για την επόμενη 1 ώρα και 15 λεπτά το κουαρτέρτο από τον Καναδά, που μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής και 4 δίσκους ξεσήκωσε το κοινό. Το μόνο αρνητικό όπως φάνηκε ήταν κάποια προβλήματα στον ήχο που πρέπει να είχε η μπάντα στη σκηνή αν και για εμάς από κάτω ο ήχος ήταν μια χαρά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κάποια φάση έσπασε μία χορδή από την κιθάρα του frontman, και αναγκάστηκε να πάρει κιθάρα από κάποιο άλλο μέλος των προηγούμενων συγκροτημάτων. Ακόμα και έτσι η μπάντα κάλυψε το κενό άκρως επαγγελματικά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι το τέλος της συναυλίας. Η συναυλία των Καναδών τελείωσε με τη διασκευή του “Victim Of Fate” των Helloween και δε χρειάζεται να σας πω τι έγινε από κάτω…

 

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το 2ο Decibel Rebel Festival, με ωραίες μουσικές, πολύ κόσμο και καλή διοργάνωση κάνοντας μας να ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο.

 



 

Για το Rockoverdose,

Αντώνης Παπαδόπουλος

The post Ανταπόκριση: 2ο Decibel Rebel Festival – Iron Kingdom, Stygian Oath, Scumfucks @ Κατινάρα cafe bar, Καβάλα (21/03/2024) appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top