KÉT KÜLÖNBÖZŐ GENERÁCIÓ KÉT PUNK LEMEZE

Published: February 24, 2023

Catalogue : Modern Delusion (Crapoulet Rds, HVIV, Assos’y’Song) 2023

A Marseille-i dobgépes post-punk trio harmadik albuma. Ők az első lemezük idején már jártak nálunk RNR666 Buliban még 2015-ben a Corvintetőn játszottak egy nagyon jó koncertet a Patkarosdával. Borzasztóan kevesen jöttek el, de a buli jó volt!

Emma és Eric, akik a zenekar magja olyan ritmusokat képesek kihozni a dobgépből, hogy az hihetetlen. Szóval a ritmus hipnotikus és táncolható egyszerre, a basszus végig pumpál olyan igazi ’80-as évek post-punk-wave stílusban, a gitár és a szinti meg megteremti az atmoszférát, ami lehet hidegen indusztriális, punkosan dühös vagy darkosan klausztrofób. De, mondom végig táncos és a női énekhangtól még egyénibb az egész. Változatos lemez, de mégis nagyon egyben van az egész. Mostanában eléggé megy a post-punk szerte a világban, úgyhogy bármi megtörténhet…

Amúgy, ha voltál olyan buliban, ahol Dj Lavór nyomatta az aftert, könnyen lehet, hogy még táncoltál is valamelyik dalukra, ugyanis Lavór az egyik számukat igen gyakran játszotta egy időben.

Emma a Human Toys nevű gitáros electroclash duo tagja is volt, Eric meg egy darabig futtatta JoJo Records kiadóját és az Elektrolux-ban basszusozott, ami olyan Birthday Party-The Cramps-Killdozer vonalon mozgott.

teljes album  >> ITT <<

facebook >> ITT <<

spotify >> ITT <<

Achterlicht : Demo (Gips Records) 2023


Jófajta Lo-Fi szintipunk a Hollandiai Haarlem városából. A kiadó is holland, náluk jelent meg a The Anomalys korai, eddig kiadatlan felvételeit tartalmazó kazetta, amiről nemrég említést tettünk.
Elég sok hasonló hangzású zenekar van mostanában, például a Goodbye Boozy Records is elég gyakran ad ki hasonló dolgokat az utóbbi pár évben, de az USA-ban meg pláne, Ausztráliában van rengeteg. De ezek a fiatalok tényleg nagyon faszán teszik a dolgukat, az biztos! Írhatnék NAGYON fiatalokat is. Az egyik tag 17, a többiek 15 évesek! Utána számolgattam és simán lehetnének az unokáim is, ha korábban kezdem az ipart és balszerencsém van. Pedig nem tartom magam olyan nagyon öregnek és totál ott lennék az első sorban valamelyik koncertjükön az tuti!

teljes album >> ITT <<
instagram >> ITT <<
spotify >> ITT <<

Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top