Siilifolkissa riittää töitä talkooväelle

Published: May 06, 2018

Siilifolk on vakiinnuttanut asemansa Itä-Suomen suurimpana kansankulttuuritapahtumana ja paljolti talkooväen avulla. Erilaisissa tehtävissä on ahertanut vuosittain liki parisataa vapaaehtoista. Näin toivotaan ja uskotaan tapahtuvan myös tulevana kesänä, kun festivaali järjestetään Siilinjärvellä kahdeksannen kerran.

Kuusipäiväinen kansanjuhla käynnistyy maanantaina 16.7. ja päättyy lauantaina 21.7. Tykkeet kuitennii -teeman ottanut savolainen kansanjuhla saa loppuviikosta vahvan karjalaisen säväyksen, kun Karjalaisten nuorten liitto tuo Siilinjärvelle samaan aikaan omat vuotuiset suomalais-ugrilaiset sukujuhlansa muun muassa Venäjältä ja Virosta tulevine vieraineen. Festivaalin pääesiintyjäksi on saatu pohjoiskarjalaisista juurista versonut maailmankuulu Värttinä-yhtye ja heidän myötään seuraava rap-artisti Paleface.

Monet ovat ahertaneet Siilifolkin talkoissa uskollisesti vuodesta toiseen, mutta festivaalijohtaja Liisa Väätäisen mukaan on aina tarvetta myös uusille vapaaehtoisille. Tehtävät on jaettu vastuualueittain, joista eniten tekijöitä tarvitaan liikenteenohjauksessa ja erilaisissa järjestelytehtävissä sekä keittiössä ja kahvilassa.

Talkootöistä ja samalla tietysti itse festivaalistakin Siilifolk järjestää erityisen tiedotustilaisuuden Siilinjärven kunnantalolla tiistaina 8.5. klo 17-19. Eri vastuualueiden johtajat kirjaavat tuolloin myös ylös, mihin tehtäviin kukin haluaa tulla mukaan.

Jos aikataulu ei jollekin sovi, talkoolaiseksi voi ilmoittautua myös Siilifolkin verkkosivuilla osoitteessa www.siilifolk.com. Sieltä löytyvät myös eri vastuualueiden johtajat ja heidän yhteystietonsa. Mahdollista on ottaa myössuoraan yhteyttä festivaalijohtajaan puhelimitse 040 588 8230.

Artikkeli Siilifolkissa riittää töitä talkooväelle julkaistiin ensimmäisen kerran .

Festivals / Events / Venues
follow us on Twitter      Contact Us      Privacy Policy      RETURN TO TOP
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved