hc punk jazz ska rock and roll doo wop blues surf bolondéria

Published: August 06, 2017

rnrposthead

RNR666 Nemzetközi Béke és Barátság Est

AUG 12 BUDAPEST GÓLYA PRESSZÓ

Kibaszott jó lesz.

Fellép a ROUND EYE, a Stooges szaxofonosának utolsó bandája. Meglepő módon Shanghaiból, ahol kétszer is az év zenekarának választották őket. Zenéjük annyira eklektikus és szórakoztató, akár Mike Patton zenekara, a Mr. Bungle, csak vitathatatlanul punk. A csapat tagjai ott élő amerikai zenészek, meg egy olasz muzsikus.

A ROUND EYE története 2010-ben kezdődött, mikor Chachy az amerikai álmot kínaira cserélte, és egy nagy ugrással Floridából Shanghaiba termett, ahol megalakította kínai zenekarát. Amerikai zenekara a Libyan Hit Squad sem volt egyszerű eset, bár az is vitán felül punk volt, de olyan hatásokkal, mint a jazz dobos Buddy Rich, a free jazz alapvetés Ornette Coleman, vagy a hard rock Blue Öyster Cult. A ROUND EYE erre rátesz még két lapáttal, amiből valami elképesztő hc punk jazz ska rock and roll doo wop blues surf bolondéria kerekedik ki:

Első albumuk készítése idején csatlakozott hozzájuk a Stooges szaxofonosa, Steve Mackay, aki velük csinálta élete utolsó turnéját és lemezét, aminek megjelenése után négy hónappal elhunyt, de játéka még az idén megjelent második ROUND EYE albumon is hallható.

Ő egyébként úgy került a Stogees-be, hogy Iggy Pop látott valahol Detroitban játszani egy dob/szaxofon duót, és két nappal a Fun House lemez felvételeinek megkezdése előtt megkérte a szaxofonost, Steve Mackay-t, hogy csatlakozzon zenekarához. Eképp instruálta:

– Azt szeretném, hogy játssz úgy, mintha te lennél Maceo Parker, csak LSD-ben.

Maceo Parker akkoriban James Brown szaxofonosa volt.

MEG LESZ MÉG A CHICAGO BULLS egy ironikus sax’n’thrash csapat Pécsről, mely néha még a Bizottságot is eszembe juttatja:

meg RNR666 DJs, és számtalan békés és barátságos pillanat.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, AZ ADOMÁNYOKAT MEGKÖSZÖNJÜK!

FIGYELEM! A beágyazott ROUND EYE videó végén a gép feldob még nyár közepi franciaországi koncert felvételeket! Azokon jól látható, hogy mi várható. És itt van még két érdekesebb videó a sok közül.

A Suntan azt figurázza ki, hogy a kínaiak meg vannak veszve a fehér bőrért. Az, az igazán szép. Meg az előkelőség, a gazdagság jele. Annyira, hogy napsütéses időben elnéptelenednek a parkok. Annyira vigyáznak rá, nehogy úgy nézzenek ki, mint egy mezei munkán sült paraszt:

Aztán ott van Phenjan, Észak-Korea két és fél milliós fővárosa, ahol nincs éjszakai élet. Itt is klipet forgattak. Persze engedéllyel, és csak engedélyezett felvételeket készíthettek. És kísérő nélkül sehova se mehettek:

“A többieket vártuk egy templom előtt. Nem messze tőlünk néhány gyerek tájképeket festett. Az lett a furcsa, hogy a képeken nem változott semmi. A gyerekek száraz festékbe mártogatott száraz ecsettel simogatták a megfestett képeket. Bazmeg, én legalább fél órán át keresztül néztem. Ahogy eljátsszák nekünk, hogy gyerekek festenek az utcán.”

“Egyszer őrizetbe vettek minket. Azért mert Kim Ir Szen – A Nemzet Napja, Az Örök Elnök – és fia, Kim Jong Il – A Vezérlő Nap Sugára, A Párt Örök Főtitkára – mauzóleumában a cipőtisztító automatát fényképeztük.”

 

RNR666 NEMZETKÖZI BÉKE ÉS BARÁTSÁG EST

AUG 12 21 óra BUDAPEST GÓLYA PRESSZÓ

ROUND EYE – freak jazz punk rock and roll Kínából
CHICAGO BULLS – sax’n’thrash Pécsről

+ RNR666 DJs és számtalan békés és barátságos pillanat

 

További ROUND EYE koncertek a környéken: augusztus 13. Szeged – Jazz Kocsma. 14. Nagyvárad – Moszkva Kávézó. 15. Kolozsvár – La Tevi. 16. Szekszárd – La Palm Beach. 17. Győr – valahol.

Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top