Lipz on ponnistellut kovasti saadakseen tukkametallin uuteen nousuun – arviossa yhtyeen ”Changing The Melody”

Published: April 18, 2024

Tupeeratut tukat, nahkahousut ja kasvomaalaukset. Lipz on musiikkinsa ja ulkomuotonsa suhteen kuin 2020-luvulle uudelleensyntynyt tukkametalliyhtye. Ja tämän Lipz onkin onnistuneesti saavuttanut maaliskuussa julkaisemallaan ”Changing The Melody” -albumilla.

Lipzin perustamisajankohta sijoittuu vuodelle 2011 ja yhtye julkaisi debyytti-EP:nsä muutamaa vuotta myöhemmin. Yhtyeen esikoisalbumi näki päivänvaloa vasta vuonna 2018, mikä kielii siitä etteivät asiat ole edenneet sulavimmalla mahdollisella tavalla. Lipz on kuitenkin pysynyt alkuperäisessä muodossaan alusta lähtien, ja käsittää siksi edelleenkin Klintbergin veljekset sekä kitaristi Svärdin. Debyyttialbumin julkaisun jälkeen kelkkaan hyppäsi mukaan basisti Young, jolle ”Changing The Melody” on ensimmäinen julkaisu Lipzin kanssa.

Kun ottaa huomioon ”Changing The Melodyn” synkistelevän kansikuvan, koin tulleeni hieman huijatuksi kuullessani albumin sisällön. Lipzin toinen pitkäsoitto lupailee päällepäin hard rockia tai heviä, mutta kansien sisältä paljastuu huomattavasti popahtavampi rock-yhtye kuin voisi olettaa. Jäsenten kasvomaskit saavat ajatukset suuntaamaan Kissin suuntaan, mikä on taatusti toiminut jonkinasteisena esikuvana Lipzille, ja saattaa siten selittää popahtavan vaikutelman.

Mitä tulee itse ”Changing The Melodyn” sisältöön, on se kaikessa kliseisyydessään ja harkitussa ulosannissaan sujuvasti etenevä, vaikkakin ärsyttävä kokonaisuus. Lipz ei ole kainostellut runsaasti toistuvien kertosäkeistöjen kanssa, vaan on ryydittänyt ”Stop Talk About”- ja ”Secret Lover” -kappaleet lähes kokonaan niillä. Mukaan on otettu myös sympatian kalastelua ”Freak”- ja ”Monsterz” -kappaleilla. Yli-imelä ”I Would Die For You” kruunaa vielä tämän kliseiden sammon.

Kliseet eivät itsessään ole kompastuskivi, vaan tapa, jolla Lipz on niitä hyödyntänyt. ”Changing The Melodylla” ne kuulostavat lähes irvokkaan teennäisille ja itseisarvoille, joilla Lipz ratsastaa. On toki ymmärrettävää että yhtye haluaa menestyä, mutta teennäisyyden ei kannattaisi olla perusta, vaan aitouden. Voi toki olla, että olen väärässä Lipzin aitouden suhteen, mutta jos jokin yhtye kuulostaa aidoimmillaan tältä, haluan välttää sitä.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/lipzband

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli Lipz on ponnistellut kovasti saadakseen tukkametallin uuteen nousuun – arviossa yhtyeen ”Changing The Melody” julkaistiin ensimmäisen kerran KaaosZine.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top