Legendaarinen tuottaja ja muusikko Steve Albini on kuollut 61-vuotiaana

Published: May 08, 2024

Legendaarinen musiikkituottaja Steve Albini on kuollut äkilliseen sydänkohtaukseen 61-vuotiaana. Albini oli keskeinen hahmo vaihtoehtoisen rockin nousussa 80- ja 90-luvuilla. Hän työskenteli urallaan tunnettujen artistien ja bändien kuten Nirvana, Pixies, Godspeed You! Black Emperor ja PJ Harvey kanssa.

Uutisen Albinin poismenosta vahvisti hänen oman Electrical Audio -studionsa henkilökunta Pitchfork -sivustolle. Albini oli tunnettu tinkimättömästä työskentelytavastaan studiossa ja siitä, että hän itse asiassa kieltäytyi ”tuottaja” -tittelistä mieluummin käyttäen termiä ”äänittäjä” (engineer). Hän pyrki nauhoituksissa mahdollisimman puhtaaseen ja raakaan soundiin.

Albini oli myös arvostettu muusikko. Hän vaikutti muun muassa noise rock -yhtyeissä Big Black ja Shellac. Näistä jälkimmäinen oli juuri valmistelemassa uutta albumia ja kiertuetta.

Albiniin poismeno on suuri menetys musiikkimaailmalle. Hänen työskentelyfilosofia ja omistautumisensa raakaan ja rehelliseen soundiin ovat vaikuttaneet useisiin nykypäivän artisteihin.

Artikkeli Legendaarinen tuottaja ja muusikko Steve Albini on kuollut 61-vuotiaana julkaistiin ensimmäisen kerran KaaosZine.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top