Hyviä merkkejä ilmassa – arviossa Kivesveto Go Go:n ”Tuomiopäivä”-EP

Published: May 05, 2024

Allekirjoittaneella on ollut välillä salaa ikävä Kouvolan ”Kivareita”. Vuonna 2020 mainion ”Ei kiinnosta metriäkään” -seiskatuumaisen leiskautuksen julkaisseen punk rock -ryhmän julkaisutahti on ollut viime vuosina hiipumaan päin. Nyt Kivesveto Go Go tekee kuitenkin paluun Pekko Rinkisen hulppeaksi tussaamalla Pekka Töpöhäntää ja Terminatoria yhdistelevällä kansitaiteella varustetulla EP:llä ”Tuomiopäivä”. Eihän tällainen neljä parin minuutin mittaisia rallia ole mikään överi kattaus, mutta tyhjää parempi kuitenkin.

Lemmy-vainaan muistoa kunnioittaen reippaasti kotiin päin lakaistu Motörheadin ”R.A.M.O.N.E.S.”-käännöscover ”K.I.V.A.R I.T.” on aivan mainion ytimekäs kiskaisu heti kärkeen. Tuomo Mannosen toisen bändin, Lasten Hautausmaan katkeran suloiset melodialinjat ovat tuoneet ”Atlantic Cityn” sävelrakenteeseen mielenkiintoista syvyyttä ja epätavanomaisuutta. EP:n vahvin biisi ”Mata Hari” kantaa lennokkaan rupisella melodisuudellaan ja kitaristi-vokalisti Samu Laineen kaikelle sille sopivana kontrastina toimittamalla älämölölaululla. ”Kivarit” päätyy söpöstelemään traagisuuden reunalla taiteilevan EP:n päätösnumeron ”Thelma & Louise”. Valinta saattaisi jollakin toisella yhtyeellä olla täysi mahalasku oikein mukiinmenevän EP:n päätteeksi. ”Kivarit” klaaraa homman kuitenkin maaliin tyylillä, hullunrohkeudella ja ehkä hieman myös hyvällä tuurilla.

”Tuomiopäivä” on oikein kelpo paluu eräältä viime vuosikymmenen menestyksekkäimmältä ja sympaattisimmalta kotimaiselta punk rock -yhtyeeltä. Toivottavasti siltä pukkaa seuraavaksi pidempää julkaisua. Näillä näyttöillä se olisi enemmän kuin toivottavaa.

Artikkeli Hyviä merkkejä ilmassa – arviossa Kivesveto Go Go:n ”Tuomiopäivä”-EP julkaistiin ensimmäisen kerran KaaosZine.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top