Ανταπόκριση: Vegan Mosquitoes, The Ruckus Habit, Ninkasi @ BUMS Blackbird, Αθήνα (21/04/2024)

Published: April 27, 2024

Το βράδυ της τρίτης Κυριακής του Απριλίου, το υπόγειο του Blackbird στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας έσφυζε από ενέργεια καθώς τρία εκρηκτικά συγκροτήματα, οι Vegan Mosquitoes, The Ruckus Habit και Ninkasi, ανέβηκαν στη σκηνή για μια βραδιά γεμάτη grunge, indie και alternative rock για όλα τα γούστα.

 


Η βραδιά άνοιξε με τους Ninkasi  μία φρέσκια μπάντα που αποδεικνύει δυναμικά ότι η grunge σκηνή στην Ελλάδα ζει και αναπνέει. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους , με τίτλο "Lost in the Noise", το οποίο έλαβε θερμή υποδοχή από τους κριτικούς και το κοινό. Ο βαρύς κρατσανιστός ήχος τους, με τα χαρακτηριστικά distorted κιθαριστικά και τα δυναμικά drums, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που θύμιζε τις ένδοξες ημέρες του grunge στα 90s. Η μουσική των Ninkasi αντλεί έμπνευση από τα κλασικά grunge συγκροτήματα των 90s, όπως Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden. Ενα ακόμα ατού τους είναι τα γυναικεία φωνητικά και τα γυναικεία στιβαρά τύμπανα. Το κοινό, που περίμενε την εμφάνιση τους, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Αξίζει να τους δείτε ζωντανά!

 



 

Στη συνέχεια, οι The Ruckus Habit ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά την ένταση με το alternative indie rock στυλ τους. Στην ακμάζουσα indie rock σκηνή της Αθήνας, οι The Ruckus Habit ξεχωρίζουν για τις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία indie rock, alternative rock και grunge. Τα δυνατά ντεσιμπέλ, τα δεμένα κιθαριστικά riffs και οι επιθετικές μπασογραμμές δημιούργησαν ένα ηχητικό τοπίο που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους. Ο Αλέξανδρος με την εκφραστική του φωνή, έδωσε ακόμα μια ώθηση στην ενέργεια της βραδιάς.


The Ruckus Habit - photo credits: C.Alossi photography

The Ruckus Habit - photo credits: C.Alossi photography

The Ruckus Habit - photo credits: C.Alossi photography


 

 

Τέλος, οι Vegan Mosquitoes έκλεισαν τη βραδιά, οι οποίοι με τον γεμάτο ήχο τους και τα μελωδικά γυναικεία φωνητικά δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια. Η μουσική τους είναι γεμάτη αντιθέσεις. Από τη μία πλευρά, τα δυνατά drums της Μανταλένας, το ογκώδες μπάσσο του Christian και τα distorted κιθαριστικά riffs του Δημήτρη δημιουργούν μια αίσθηση επανάστασης και δυναμισμού. Από την άλλη, οι μελωδικές φωνητικές γραμμές της Μαρτίνας προσθέτουν μια πινελιά ονειρικής ατμόσφαιρας. Τα τραγούδια τους από το άλμπουμ "A Beautiful Slaughter", όπως το "Red Shoes" και το "Halo", έδωσαν τον παλμό στο κοινό, το οποίο ήταν μαγεμένο μαζί τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα τραγούδια τους, οι Vegan Mosquitoes καλούν τους ακροατές τους να σκεφτούν κριτικά την κατάσταση που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος γύρω από την ψυχική του υγεία μέσα από μια χιουμοριστική ή και πιο ζοφερή οπτική σε κάποια τραγούδια τους. Αν ψάχνετε για κάτι φρέσκο και πρωτότυπο στο ελληνικό alternative rock σκηνικό, οι Vegan Mosquitoes είναι η ιδανική επιλογή.

 


photo credits: Ilias Michailakis

Vegan Mosquitoes - photo credits: Ilias Michailakis

Vegan Mosquitoes - photo credits: Ilias Michailakis

Vegan Mosquitos photo credits: Ilias Michailakis

Vegan Mosquitoes - photo credits: Ilias Michailakis

 


Η βραδιά στο Blackbird ήταν μια πραγματική γιορτή για τους λάτρεις της alternative rock μουσικής. Τα τρία συγκροτήματα, με τις δυναμικές εμφανίσεις τους και την αστείρευτη ενέργεια τους, απέδειξαν ότι η ελληνική μουσική σκηνή έχει πολλά να προσφέρει. Αξίζει να παρακολουθήσουμε τα τρία αυτά συγκροτήματα στο μέλλον, καθώς σίγουρα θα μας χαρίσουν ακόμα πιο δυνατές μουσικές στιγμές.

 

Για το RockOverdose,

Νικόλας Καλογήρου

 

Photo Credits:

Vegan Mosquitoes - photo credits: Ηλίας Μιχαηλάκης, Ilias Michailakis Photography https://www.facebook.com/iliasmichailakisphotography

The Ruckus Habit - photo credits: Χριστίνα Αλόση, C.Alossi photography

https://www.facebook.com/christinalossiphotography

Ninkasi - Ηρώ Καλλιγέρη irokalligeriphotography

The post Ανταπόκριση: Vegan Mosquitoes, The Ruckus Habit, Ninkasi @ BUMS Blackbird, Αθήνα (21/04/2024) appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top