ILIANA TSAKIRAKI: Διασκευή στο «O Ταχυδρόμος πέθανε» του Μάνου Χατζιδάκη

Published: March 26, 2024

image/jpeg


ILIANA TSAKIRAKI: Διασκευή στο «O Ταχυδρόμος πέθανε» του Μάνου Χατζιδάκη

H Ηλιάνα Τσακιράκη, η τραγουδίστρια των Enemy of Reality, που τον Απρίλιο με το προσωπικό σχήμα της θα την απολαύσουμε ως support act με τους Maiden uniteD και τον θρυλικό Dennis Stratton σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έδωσε στην δημοσιότητα ένα video στο οποίο διασκευάζει το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκη «O Ταχυδρόμος πέθανε».

Το τραγούδι γράφτηκε για την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο. Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Τορίνο τον Απρίλιο του 1930, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυράτ τον Οκτώβριο του 1961, στο θέατρο «Αθηνών». Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες καλλιτεχνικά, αλλά και εμπορικά για τη χρονιά που ανέβηκε.
Recording mix & master by Steve Lado.
Video by John Kaimakamis & The Nightwachers.

Θυμίζουμε πως το προσωπικό σχήμα της Ηλιάνας Τσακιράκη, θα εμφανιστεί ως support act στις συναυλίες των Maiden uniteD με τον θρυλικό Dennis Stratton (κιθαρίστας των Iron Maiden στο φερώνυμο ντεμπούτο τους) στις 12 Απριλίου στο An Club στα Εξάρχεια και στις 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.

Η frontwoman των EoR και δασκάλα φωνητικής εγνωσμένης αξίας, θα παρουσιάσει ένα εκλεκτικό acoustic show, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το ευρύ φάσμα επιρροών της. Σε αυτό το special set, με την συμμετοχή του πληκτρά Γιάννη Θερμού (The Silent Wedding) θα ακουστούν μουσικές από τους Paradise Lost και Anneke Van Giersbergen, μεταξύ άλλων, όπως και αποσπάσματα από κινηματογραφικά soundtracks και ριζίτικα τραγούδια από την Ελληνική παράδοση. Πλην των μουσικών εξορμήσεών με το συγκρότημά της, η Ηλιάνα Τσακιράκη είναι γνωστή και για τις συμμετοχές της σε σπουδαίους δίσκους του metal ιδιώματος, όπως το "The Great Mass" των Septicflesh και η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Mortiis (ex-Emperor).

Η σελίδα της Iliana στο Facebook ΕΔΩ
Η σελίδα της Iliana στο Instagram ΕΔΩ

 

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top