Antenat feat. Stanko Kovačić i Ane Paška - Bolivija - Video
PUBLISHED:  Mar 09, 2017
DESCRIPTION:
Bolivija official video (album Izlet)
Izvodi: Nikolina Komljenović
Režirao: Damian Nenadić
Snimili: Jurica Marković, Nikola Mrkša
Montirala: Irena Fabri
Hvala udruzi ZMAG

Bolivija je najstarija pjesma s posljednjeg albuma ‘Izlet’. Nastala je kao bezimena, elektronska, instrumentalna kompozicija na Borisovom kompjuteru. Davno... Dok je muziku još stvarao u Fruty Loops-u. Pjesma je dugo stajala po folderima ideja, dok je konačno nismo probali odsvirati u vrijeme priprema za Izlet.

Bolivija je do kraja oživjela u trenu kada je dobila tekst, nastao pod dojmom jedne lude, zamađijane, visinske zore, jednom prijelaznom bezvremenskom intervalu između noći i dana, negdje blizu tromeđe Bolivije, Argentine i Chilea. U okruženju u kojem, kako bi rekao M. A. Asturias vladaju 'vulkani bešćutni za ljudska zbivanja'.

Ubrzo nakon izlaska albuma izrodila se ideja da bi Bolivija, budući da podosta odudara od našeg ‘standardnog’ zvuka, trebala dobiti spot i da bi u njemu trebala biti Nikolina Komljenović, prije svega naša stara prijateljica, ali i umjetnica čiji rad iznimno cijenimo. Vizija jednog atmosferičnog, intimnog, mračnog spota počela se ostvarivati ‘samo’ tri godine kasnije, kada je prijedlog za suradnju objeručke prihvatio snimatelj Damian Nenadić, koji potpisuje režiju spota.

Spotom za Boliviju, izlijećemo iz Izleta i ulijećemo u pripremu novog materijala, osnaženi novim članovima u našoj dvadesetogodišnjoj družini: Fredricom Lanzom (klavijature), Makom Murtićem (sax) i Danijelom Hršakom (truba).

I svakako dočekujte povremeno zore. Razne borbe se u zori vode.


Lyrics:
Uzelo me svitanje
Ugasli vulkani još uvijek drhte
Bude se boje i oblici
U ovaj ranjivi trenutak
Bude se boje i oblici

Od zore slušaj odgovore

http://www.dirtyoldempire.com/shop/label-doe-izdanja/antenat-izlet-cd.html

https://antenat.bandcamp.com
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top