Robin and The Backstabbers - Sat dupa Sat (CERN campaign) - Video
PUBLISHED:  Dec 24, 2014
DESCRIPTION:
”Sat după sat ” e parte a campaniei "România la CERN în 2015" dezvoltată de Luno.

Regia: Andrei Fântână
DoP: Alex Grigoraș
Producător: Anca Floroiu (LUNO)
Color grading & VFX: Marian-Mina Mihai

Neantozauri: Radu Floroiu, Darius Bulzan

LUNO: Lucian Alexandrov (manager postproducție), Matei Gogu (coordonator producție), Paula Stoleru (asistent producție), Mihai Apostu (2nd AC), Lavinia German (scenografie), Vlad Onescu (making of), Daniel Mancaș (electric), Cristina Bartoș (dog trainer).

"România la CERN în 2015" - https://www.facebook.com/theLuno
Luno - http://luno.ro
Fonogram Studios - http://fonogramstudios.ro

Fondat în 1952 de către 11 state (ajungând la 21 în anul 2014), CERN este în prezent cel mai mare laborator din lume, al cărui scop este de a afla cum a apărut universul, cercetând particulele elementare.

Fiecare stat membru are drept de vot, iar corpul decizional este însoțit de cel al observatorilor, printre care și România care a început colaborarea cu CERN la începutul anilor '90. Astfel, țara noastră a participat atât în cadrul experimentului ALICE (A Large Ion Collider Experiment), ATLAS, dar și în cadrul LHCb (LArge Hadron Collider beauty). Datorită acestei colaborări, a rezultatelor obținute și a voinței politice a României, suntem încrezători că țara noastră va deveni membru CERN cu drepturi depline din 2015.

Luno fiind un receptor și un susținător al formelor de artă cu o puternică componentă științifică și tehnologică, conștientizează importanța acestei colaborări de ordin politic, educațional și economic și dorește să promoveze realizările extraordinare ale acestei comunități științifice, printr-o campanie de mediatizare cu caracter cultural și educațional.

Campania SDS15 este formată din patru părți:
Prima parte constă în promovarea realizărilor istorice ale CERN-ului printr-o serie de imagini cu posibile extrase din ziarele și revistele de știință, ce omagiază aceste evenimente importante din fizica secolului XX și XXI.

A doua etapă constă în publicarea unui videoclip a cărui coloană sonoră este semnată de formația Robin and The Backstabers și în care regizorul Andrei Fântână imaginează călătoria unor neantozauri în drumul lor spre coliziunea din acceleratorul de particule.

Cea de-a treia parte a campaniei va consta în afișarea personajului principal, protonul - neantozaurul din vizunea cinematografica a regizorului - în diferite situații, evenimente ce au schimbat cursul tehnologic și științific de dezvoltare al acestei țări.

Ultima parte a campaniei va consta în realizarea unui panou de onoare al fizicienilor români ce au lucrat la CERN și interviuri cu aceștia pentru ca apoi să implicăm activ publicul într-o competiție în care să ilustreze principii ale fizicii ce au loc în tipuri diferite de coliziuni. Participanții vor trimite scurte înregistrări video proprii cu exemple de coliziuni dintre diferite obiecte și materiale la care vor trebui să explice pe înțelesul tuturor forțele sau ecuațiile fizice ce stau în spatele lor. Cine va reuși cel mai bine să explice într-o notă umoristică forțele care apar în interioul coliziunilor va câștiga o vizită la CERN și va avea ocazia să discute cu fizicieni români despre activitatea lor acolo.

Ne propunem, astfel, să încurajăm tânăra generație să se apropie cu curiozitate de comunitatea științifică, să fie inspirată de realizările ei și să cunoască avantajele de care ar putea beneficia de pe urma tehnologiilor, a produselor de vârf, dar și a descoperirilor din cadrul CERN.

Download "Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad" on iTunes ► http://smarturl.it/stalingrad2012
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top