TAVZNTROZA

Location:
Dolenjske Toplice, SI
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Garage / Punk / Italian pop
Site(s):
Label:
D.I.Y.
ENGLISH BIO!
Well tavzntroza started ass kickin' on cristmas 2004. The band grew from leftovers from corcoras(zura, stef) and a guitar player from podzlejbn(andrejc). Guys got along just fine and produced around 20 songs in a first year. They have played in almost every club in Slovenia and have returned from tour in France in february 07. Hope to play in your town very soon. This is all for now!!!

SLOVENSKI !
Glasbena skupina Tavzntroza je vzkalila na bozic leta gospodovega 2004. Raste v stari lekarni v Dolenjskih toplicah. Sestavljajo jo trije clani in sicer: Andrej -kitara/glas,
Stef-bobni in Janez-bas/obcasno glas. Bobnar in basist sta ze prej uspesno sodelovala v projektih Braneta Koncilje Poljska strasila in kasneje v crust zasedbi Corcoras. Kitarist je aktivno udelezen se v hard rock bendu Podzlejben, basist pa v punk grind bendu Necropopcorn, bobnar ima pa ze reden siht .

Skupina se formira bozica leta 04, ko skupaj stopi ritem sekcija bivsih corcoras in kitarist podzlejbna. Stvar se zacne bliskovito odvijat. V nekaj mesecih naredijo preko 20 komadov, konec oktobra 05 pa se prvic uspesno predstavijo publiki na lokalnem festu KOLIKO SMO POD ZEMLJO! Koncertiranje se nadaljuje skozi vso zimo in poletje do danes ko imajo za sabo ze 30 koncertov! Najodmevnejsa nastopa se zgodita junija 06, ko nastopijo na FV koncertu z am. rockerji THE LAST VEGAS v orto klubu in na koncertnem maratonu 06 RADIA STUDENT.
Do danes imajo na zalogi preko 30 avtorskih komadov. Tavzntroza izvaja srce parajoci punk'n'roll napajajoc se iz nesmrtnih virov kot so: Motorhead, Dead Kennedys, Iggy&The Stooges, Chuck Berry itd. (Arni).

Tavzntroza v mladem slovenskem glasbenem podtalju predstavlja pekoc in nabrit zvarek, ki z nebrzdano mladostno energijo in adolescensko tematiko v sporocilnosti pece in poganja kri po zilah. Brezkompromisni stampedo prvinskega, garaznega rock'n'rolla, ki je svoj jezik in zvok oplazil tudi v srboritosti punka (radiostudent)
Tavzntroza iz Dolenjskih Toplic ponuja neusmiljeno hitro godbo, v kateri je tezko zacrtati mejo med rock'n'roll, hardcore in drugimi vplivi. Trojka, ki je svoje izkusnje pridobivala s sodelovanjem v razlicnih dolenjskih zasedbah glasnejsega formata, med svojimi vplivi tako nasteje pisano druscino, in sicer vse od The Stooges, preko The Exploited, pa do Dicky B.Hardy. Preboj iz lokalnega okolja se jim ponudi v letu 2006, z udelezbo na Koncertnem maratonu Radia Student, MKC Underground festivalu, festivalu Krawal in se bi lahko nastevali. Vedno znova presenecajo z zares dobrimi garaznimi posnetki, nazadnje pa so udarili z vsega spostovanja vredno turnejo po Franciji.(Garage Explosion III)
0.01 follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top