GORAN BARE - OSVIJESTI ME (OFFICIAL VIDEO) - Video
PUBLISHED:  Feb 24, 2017
DESCRIPTION:
© 2017 CROATIA RECORDS

Danas je dan od posebne važnosti za našu glazbu, osobito rock'n'roll: objavljen je novi singl i spot legendarnog Gorana Bareta "Osvijesti me", njegova prva autorska pjesma od albuma "Teške boje" iz 2012. godine.

Da će biti riječ o još jednoj kultnoj pjesmi iz neuništivog Baretovog pera, dalo se naslutiti još prošlog studenog, kada ju je u pratnji Majki izveo pred nepodijeljeno oduševljenom, dupkom punom Tvornicom koja je "Osvijesti me" istoga trena prihvatila među njegove najveće hitove.

Svi elementi zbog kojih Bare i njegova glazba predstavljaju vrhunac našeg rocka prisutni su i u "Osvijesti me": izuzetna svirka u punom rockerskom intenzitetu i žestini, u kombinaciji s Baretovim osobnim, grčevitim riječima i neusporedivom, hipnotizirajućom interpretacijom, čine jednu od najsnažnijih i najupečatljivijih kombinacija u našoj glazbi. Tu snagu slikovito opisuje naš čuveni kritičar Aleksandar Dragaš:

"Njegove pjesme su poput poniranja u unutarnji pakao kojim caruju demoni s kakvima, Bogu hvala, mnogi od nas nikada nisu imali posla. Pjesme koje je snimio s Majkama esencija su istinskog rock'n'rolla, izvučena na špricu i pretočena u surovu, nepatvorenu umjetnost. Ako je netko u nas utjelovio rock'n'roll u onom njegovom mitskom ili arhetipskom smislu, blisko utjelovljenju Iggyja Popa, Jima Morrisona, Micka Jaggera i drugih srodnih rock'n'roll pjevača, onda je to Goran Bare!"

Da i ova pjesma svirački zaživi na način koji odgovara Baretovoj nevjerojatnoj energiji pobrinuo se sjajni bend koji čine Dan Divjak na klavijaturama, Kruno Domaćinović na električnoj gitari, Alen Tibljaš na bubnjevima, Mario Rašić na bas gitari te Davor Rodik, čija izuzetno upečatljiva pedal steel gitara donosi osobitu dimenziju fenomenalnom zvuku sastava.

Spot za singl snimljen je u studiju Croatia Recordsa pod redateljskom palicom Dinka Pasinija, gdje se snimala i pjesma i donosi ono najzanimljivije kada je Goran Bare u pitanju – intenzitet i energiju studijske izvedbe, koja nije ništa manja od one na najvećim koncertima.

Croatia Records na webu:
http://www.youtube.com/crorec
http://crorec.hr
http://facebook.com/Croatiarecordsofficial
https://twitter.com/croatiarecords #croatiarecords StayHome #WithMe
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top