Ringispil

Location:
Novi Sad, Vojvodina, RS
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Ska / Punk / Shoegaze
Site(s):
Label:
Lithium / Dirty Old/ SKC Novi Sad
Type:
Indie
Ringišpil je osnovan 2003. godine u Novom Sadu i od svog osnivanja jedan je od koncertno najaktivnih bendova u regiji. Ringišpil je poznat po melodicnim ska-punk pjesmama uz reggae utjecaj, uz ponekad šaljive, a ponekad oštre politicke tekstove.Pored brojnih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Madarskoj,nekoliko puta nastupali su na novosadskom EXIT festivalu, DirtyOldFestu, EXTREME festu u Ukrajini, SKAVILLE festu, Organiziranom Kaosu, kao i na antifašistickom festivalu u Novom Sadu 2004. Ringišpil snima svoj prvi album "Neverovatna Skatastrofa" u samostalnom izdanju, a prvi singl "Ulice" vrlo brzo postaje hit na TvApolo. 2006. izlazi im prvi službeni album "Cuga, Putni Troskovi" u izdanju DirtOld-a u Hrvatskoj i Lithium Records u Makedoniji. Tokom 2008. snimaju svoj drugi album "Luzeri Iz Kraja" koji je izdao novosadski Studentski Kulturni Centar, a pjesma "Cuga Ili Sise dve" provela je nekoliko nedjelja na prvom mjestu liste domacih singlova radija B92.

Do sada su na koncertima i festivalima nastupali uz Hladno Pivo, Atheist Rap, TBF, Superhiks, Los Fastidios, The Adicts.Ringišpil trenutno priprema svoj treci album, koji je vec u velikoj meri završen, a snimanje pocinje uskoro!

U meduvremenu ih ocekuje nekoliko koncerata po hrvatskoj, nemackoj, kao i nastup na otvaranju Exit festivala na Main-stage-u.

Zajedno sa albumom, bend planira snimanje novog spota, verovatno na jesen ove godine.kontakt: ringispil.band@gmail.com
0.05 follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top