PERO DEFFORMERO

Location:
Novi Sad, Se
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Folk Rock / Metal / Progressive
Bolesna ideja zvana "PERO DEFFORMERO" vuce korene iz nesrecnog detinjstva mladica koji je odrastao na Hard Rock-u i Heavy Metal-u '80-ih, ciji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je besomucno emitovala štetne talase u vidu Turbo-Folka. Taj, sada vec covek, zove se Saša Friš! Nemogavši više da izdrži pritisak na svoje mlado telo i napaceni um, rešio je da uzvrati udarac, te je 1993god. napravio svoje prvo "delo", savršeni spoj nespojivog, mocni power riff i "hitoidni" tekst, pesmu "Vece na Plaži" (sada poznata kao "Ostavljen sam ja")!
Prvi koji je uspeo da prepozna nepoznato, bio je Dragan Jovanic-Sneki (novosadski gitarista-kompozitor-producent), koji je u svom (tada) malom kucnom studiu, nesebicno pružio svu logisticko-duhovnu pomoc mladom umetniku i stavio se u ulogu producenta & gurua! U vokalnu pomoc je pozvan Željko Jojkic-Sin, a ubrzo zatim nastaje i sledeci hit, "Srca Tvoga Plam" (sada poznat kao "Došli smo do kraja puta")! Shvativši da je davo odneo šalu i da im je za to potreban full band, snage sa njima udružuju Lakatoš Tibor (bass) i Milovanovic Srdjan-Ðida (drums). i tada. "PERO DEFFORMERO" je roden!!!
Friš, kao veliki ljubitelj stripova (Alan Ford, Asterix, Talicni Tom.) ideju za ime benda "pozajmio" je upravo iz stripa, tj. Alan Forda (".veceras u kinu "PROVALIJA", Pero Deformero u ulozi bezoblicne mase.").
Nove pesme se nižu jedna za drugom, tako da svoj prvenac Defformerosi izdaju 1995god. za novosadski "Music YUser". Na namagnetisanoj vrpci našlo se 9 pesama, 10 hitova, od cega 11-u ni sada ne znaju da ponove. Medjutim, zbog neplacenih racuna za RTV pretplatu, Sin i Tibika morali su da izbegnu na Novi Zeland, a kao njihove zamene pojavljuju se Goran Biševac-Biške (vocal) i Mijatovic Miroslav-Mire (bass). Imali su uredno izmirene sve racune, što im je omogucilo da preskoce audiciju i odmah udu u bend Od siline slave koja im je udarila u glavu, zatim grandiozne turneje po karaulama na Albanskoj granici, te problema sa alkohololm i ženama, kompletan band je doživeo potpunu amneziju, te se nesecaju perioda od 1997-2003god. U tom razdoblju, Ðida spontano dolazi do prosvetljenja i njegov viši cilj postaje želja da Defformero treba da zvuci kao Amadeus Bend. Ubrzo zatim, nadena mu je zamena, Slobodan Stanojevic-Sloba (bubanj), koji se dobrovoljno prikljucuje sveopštem amneziranju benda. Sredinom 2003god. jedan fan slucajno je prepoznao raspale clanove nikad popularnog benda i posle nekoliko placenih tura jeftinog piva, uspeo da im uvali njihov (do tada) jedini album i nagovori ih da ponovo skinu i navežbaju vlastite pesme! Usledile su ubrzane rehabilitacije, liposukcije, kvercovanja, pilingzi i tetovaži, te se DEFFORMERO u svom punom sjaju najzad pojavljuje posle skoro 7god. vegetiranja pred nezainteresovanom publikom. i ponovo se raspadaju. na kratko. Rešivši da ipak nastave svojom pojavom i zvukom da nerviraju ljude, 2006god. ulaze u novo izgradeni studio "38's Recording", gde pod Snekijevom dirigenstkom (bejzbol) palicom snimaju 4 demo pesme, koje ce kasnije da "okace" na taze registrovanu MySpace stranicu.
Bend pocinje konacno da skrece pažnju na sebe. i to ne samo u negativnom kontekstu!
Ubrzo dolazi i do (nadamo se) poslednje personalne promene, jer bend zbog porodicno-poslovnih obaveza napušta Mire (Ritam Nereda), a na njegovo mesto uskace Kovacevic Nenad-Cika (bass)!
Pošto je neko najverovatnije rešio da iznervira Ðoleta Balaševica, na album "Neki Noviji Klinci" (PGP) uvrštena je i pesma "Jaroslava" u izvodenju gore pomenutog "kreativnog tima".
Puni elana, holesterola i vlažnih snova, ova skupina latentnih padavicara ulazi u januaru 2008god. u studio "PIKNIK", gde pod budnim nadzorom Gosn Bandara (poznat još i kao Majkic Miroslav) uspevaju konacno i da snime 15 pesama za njihov dugo ocekivani CD:
"UNDERGRAND" (MultiMediaRecords-MusicPlanet-SKC/NS)
Ostalo ce biti legenda. lokalna. a do tada-LET THERE BE FOLK!!! :-)I got my Myspace layout from pYzam.
http://www.youtube.com/watch?v=upQX-Q3faSw
0.01 follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top