NINA

Location:
Zagreb, US
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Acoustic / Folk
Site(s):
Label:
nikolina.romic@gmail.com
Nina Romić je mlada kantautorica iz Zagreba, a glazbom se bavi odmalena. Sklada i izvodi balade uz pratnju akustične gitare. Godine 2006. snimila je EP u suradnji sa dubrovačkom grupom Izae. U svoj repertoar uvrštava i hrvatske tradicijske napjeve. Godine 2007., surađivala je sa Dunjom Knebl na albumu "Kite i kitice" koji je osvojio prve nagrade u kategoriji najboljeg etno albuma u Hrvatskoj i u BiH. Suradnja s Dunjom se nastavlja iduće godine kada snima album "Dođe Božić, oj koledo", i sudjeluje na albumu „Spevala mi papiga". Učestvuje u multimedijalnom ethno projektu [m=V], sa predstavom „Oj ti tožni človek" Dunje Knebl, te je ujedno česti gost i počasni član ethno-doom grupe [S.o.M.].
Autorska glazba koju izvodi može se okarakterizirati kao melankolična i psihodelična akustika, sa primjesama folka - u kontekstu minimalističnog skladanja i izvođenja a-capella napjeva uz povremenu pratnju instrumenta, na način na koji su radili naši stari - iskreno, bez pretenzija i iz srca. Godine 2010. izlazi joj album privjenac nazvan "Daljine" (Aquarius records) koji je od strane kritike izvrsno ocijenjen .
Nastupa sa pratećim glazbenicima Damjanom Čakmakom na električnoj gitari i Fredericom Lanzom na klavijaturama i harmonici.CONTACT : nikolina.romic@gmail.com
BOOKING ZA KONCERTEnikolina.romic@gmail.com
MARIO GRDOŠIĆ
mario.grdosic@gmail.com
+38598399191
http://www.gerdowitz.com/
0.02 follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top