Siilifolk 2020 – Illoo iästä

Published: February 21, 2020

Kesän 2020 Siilifolkia valmistellaan ja myös vietetään Illoo iästä- hengessä. Kaksimielisellä tunnuksella korostetaan yhtäältä festivaalin asemaa ja merkitystä ei vain Savon, vaan koko itäisen Suomen suurimpana kansankulttuurin juhlana ja toisaalta kerrotaan, että kuusipäiväinen tapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin iästä riippumatta.

Siilifolk alkaa maanantaiaamuna 6.7. ja jatkuu lauantai-iltaan 11.7. 2020. Aivan Siilinjärven kunnan keskustaan sijoitettu festivaali on jo järjestyksessä kolmastoista, kun mukaan lasketaan sitä edeltäneet kolme Ysti-festivaalia Lapinlahdella.

Vuonna 2019 Siilifolkin juhlateltassa ja muissa esiintymispaikoissa laskettiin käyneen noin 13 500 kuulijaa eli 1 500 enemmän kuin sitä aiemmin. Festivaalin taustalla olevassa Savon kansantaide -yhdistyksessä uskotaan, että nousujohteinen kehitys jatkuu myös kesällä 2020, kun ihmiset alkavat pikku hiljaa tuntea Siilifolkin omakseen.

Taloudellisestikin kesän 2019 festivaali onnistui varsin hyvin, mikä antaa hyvät mahdollisuudet ohjelmiston kehittämiseen. Talkootyön osuus on kuitenkin edelleen suuri, kun päiväohjelmat ovat edelleen maksuttomia ja iltalippujenkin hinnat halutaan pitää kohtuullisina.

Tuottajien Anna ja Antti Janka-Murroksen johdolla Siilifolkin kuusi päivää on perinteisesti teemoitettu niin, että avajaispäivä mennään vahvasti parhain savolaisin voimin aamusta iltaan. Tiistai rakennetaan perhepäiväksi, ja iltaan kuuluu olennaisena suosittu kirkkokonsertti. Siinä kuullaan Antti Janka-Murroksen koostama ja säveltämä Savolainen messu noin 80 laulajan ja soitajan voimin.

Keskiviikkona Siilifolkissa lauletaan niin yksin kuin erityisesti myös yhdessä. Laulun lomassa testataan myös kädentaitoja, kun ensimmäistä kertaa järjestään kilpailu moottorisahaveistäjille.

Kun maailma muuttuu kaiken aikaa, niin torstaina tuodaan esille eri tavoin uutta kansanperinnettä. Illan päävieraiksi on kiinnitetty jo kaksikin tämän hetken suosittua kansanmusiikin uudistajaa Matti Johannes Koivu ja Viitasen Piia.

Jo kahdeksan soololevyä julkaissut Koivu tunnetaan esiintyjänä, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikissa. Indie-folkiin suuntautunut Viitasen Pia on saanut mainetta erinomaisena tarinankertojana ja kerännyt levyillään täydet viisi tähteä kriitikoilta.

Perjantai 10.7. on perinteitten mukaisesti tähtien ilta. ”Siilifolkin valkoiseksi huvimajaksi” nimetyn jättiteltan parketilla voi uskoa olevan tungosta, kun tanssittajina ovat koko kansan hurmanneet lappilaiset Souvarit solistinsa Lasse Hoikan johdolla.

Päätöspäivälle lauantaille riittää Siilifolkissa teeman mukaisesti vielä ”jokaiselle jotakin”. Päivä päättyy pelimannien ja kansantanssijain yhteisesiintymiseen, ja illalla jatketaan vielä jameilla teltan viereisessä ravintolassa.

Vaikka festivaalin runko on jo pystyssä, niin uusien esiintyjien etsintää jatketaan viikonvaihteen Folklandia-risteilylläkin. Ohjelmiston ja koko Siilifolkin edistymistä voi seurata verkossa osoitteessa www.siilifolk.com

Lisätiedot:

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen 040 588 8230

Tuottaja Anna Janka-Murros 044 5760 720

Tuottaja Antti Janka-Murros 045 125 1283

Sähköpostiosoite: tuottaja.siilifolk@gmail.com

Artikkeli Siilifolk 2020 – Illoo iästä julkaistiin ensimmäisen kerran .

Festivals / Events / Venues
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top