Wolf Hoffmann (ACCEPT) στο Rock Overdose: “Η Ελλάδα είναι φανταστική! Οι μεταλλάδες εκεί είναι τρελοί “

Published: May 20, 2022

Wolf Hoffmann (ACCEPT): "Με τον τρίτο κιθαρίστα οι Accept ακούγονται σαν στρατιά από κιθάρες!"

 

Ο Wolf Hoffmann, mainman των ACCEPT και ένας από τους πιο επιδραστικούς και σημαντικούς κιθαρίστες, μίλησε με τον Ζήση Πετκανά επί τη ευκαιρία της επερχόμενης περιοδείας τους που ξεκινά σε λίγες μέρες και κάνει δύο στάσεις στην Ελλάδα - σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.  Συζήτησαν για το τελευταίο album της μπάντας με τίτλο "Too Mean To Die", καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια, ενώ ο Wolf Hoffmann ειλικρινής και χωρίς να μασά τα λόγια του, μίλησε επίσης για τη μουσική χημεία του νέου line up του συγκροτήματος, τις κορυφαίες του αναμνήσεις με τους Accept και πώς το συγκρότημα καταφέρνει να διατηρείται ακόμη φρέσκο μετά από περισσότερα από 40 χρόνια on the road.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:


 

 

RockOverdose: Γεια σου Wolf και καλωσήρθες στο RockOverdose.gr! Πώς είσαι;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Είμαι καλά! Είναι νωρίς το πρωί και βρισκόμαστε στο Nashville, Tennessee εν μέσω προβών... Έχουμε, άλλη μια καλή μέρα μπροστά μας!

 

 

 

RockOverdose: Φυσικά! Η μουσική είναι πάνω από όλα! Επιτέλους έχουμε ξανά ζωντανές εμφανίσεις!!!

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Σωστά! Επιτέλους! Ας ελπίσουμε ότι επέστρεψαν για να μείνουν! Αυτή είναι η αρχή μετά από 2 χρόνια που δεν παίζαμε, είναι σαν μια αναγέννηση και όλοι νιώθουμε πολύ ενθουσιασμένοι που επιτέλους κάνουμε αυτό που είμαστε εδώ για να κάνουμε! Αισθανόμαστε σαν να επιστρέφουμε στη ζωή!

 

 

 

RockOverdose: Αυτό είναι υπέροχο! Λοιπόν, πότε είναι η πρώτη σας ζωντανή εμφάνιση;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Η πρώτη μας παράσταση είναι σε περίπου δύο εβδομάδες κάπου κοντά στο Birmingham στην Αγγλία, σε ένα φεστιβάλ εκεί...

 

 

 

RockOverdose: Φυσικά σας περιμένουμε και στην Ελλάδα!

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Ναι! Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθούμε την όμορφη χώρα σας και να κάνουμε κάποια headline shows!

 

 

 

RockOverdose:Υποθέτω ότι έχετε καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα!

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):Ναι! Φυσικά! Η Ελλάδα είναι φανταστική! Οι μεταλλάδες εκεί είναι τρελοί, φανταστικοί! Αγαπάμε ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τη μουσική και είναι τόσο παθιασμένοι! Η Ελλάδα έχει να κάνει με το heavy metal!

 

 

RockOverdose: Πιστεύετε ότι η απόφασή σας να κυκλοφορήσετε το τελευταίο σας album "Too Mean To Die" κατά τη διάρκεια του lockdown, βοήθησε το συγκρότημα;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Λοιπόν, δεν ξέρω αν βοήθησε ή όχι, είναι δύσκολο να το πούμε γιατί δεν ξέρουμε πώς θα ήταν χωρίς τον Covid. Ένιωσα ότι ήταν η σωστή απόφαση και χρόνος, γιατί το album ήταν έτοιμο και δεν θα είχε νόημα να περιμένουμε και να το κρατήσουμε πίσω. Δεν ξέραμε πότε θα είναι διαφορετικοί οι καιροί, πότε θα ανοίξουν ξανά οι πόρτες... Οπότε ήταν καλύτερα να κυκλοφορήσει το album και ο κόσμος να μπορεί τουλάχιστον να το ακούσει, και όταν είναι έτοιμη η ώρα μπορούμε να βγούμε σε περιοδεία!

 

 

 

RockOverdose: Πώς είναι το feedback του album μέχρι στιγμής; Πόσο κόστισε το lockdown στο συγκρότημα και στις πωλήσεις του album ;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):Και πάλι, είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό. Σίγουρα δεν βοήθησε το lockdown γιατί συνήθως μια περιοδεία βοηθά στην προώθηση του album και το album βοηθά για να βγούμε σε περιοδεία, οπότε είναι σχεδόν ένα πακέτο που πηγαίνει μαζί και σε αυτήν την περίπτωση χωρίστηκε.

 

Έπρεπε να περιμένουμε και να δούμε πότε θα πραγματοποιηθούν οι περιοδείες για αυτό το album, κάτι που έχει μείνει ακόμη. Κανείς δεν ξέρει! Είναι άνευ προηγουμένου, και κανείς δεν έχει τη συνταγή, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. Νιώσαμε ότι αυτό ήταν το μόνο λογικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε αντί να μην κυκλοφορήσουμε ένα album .

 

Τα feedback είναι φανταστικό! Θέλω να πω, πραγματικά αυτή είναι μια από τις καλύτερες στιγμές από τις πέντε που έχουμε κάνει στο παρελθόν με τον Mark Tornillo. Μετρώ αυτά τα πέντε τελευταία άλμπουμ με τον Mark ως μια εποχή, μια πολύ σταθερή χρονική περίοδο που έχουμε κάνει 5 δυνατά άλμπουμ. Ο κόσμος λέει ότι το "Too Mean To Die" είναι ένα από τα πιο δυνατά, αν όχι το πιο δυνατό. Τουλάχιστον συγκρίσιμο με το "Blood Of The Nations" που θεωρείται πάντα ως ένα καταπληκτικό άλμπουμ επιστροφής και γεμάτο υπέροχα τραγούδια.

 

 

 

 

 

 

RockOverdose: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια νέα τάση που μπάντες σαν εσάς με πολυετή εμπειρία να είναι special guests και όχι headliners; Πιστεύετε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε θαυμαστές από νέες  γενιές metalheads;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια τάση, αλλά το έχουμε κάνει μια φορά με τους Sabaton, γιατί νιώσαμε ότι ήταν ένα νεανικό συγκρότημα και θα είχε διαφορετικό στυλ κοινού και είναι ένα από αυτά τα πακέτα που κάναμε.

 

Εμείς προσωπικά δεν το έχουμε κάνει πολύ συχνά αλλά νομίζω ότι δεν είναι κακή ιδέα! Γιατί όχι!? Υπάρχει πάντα αυτή η προσχεδιασμένη ιδέα από τους θαυμαστές για το ποια μπάντα πρέπει να πάει μαζί με μια άλλη μπάντα και ποια όχι. Ίσως μερικές φορές είναι καλύτερο να ξεφεύγει κανείς από αυτό και να δοκιμάζει νέα πράγματα! Γιατί όχι!? Δεν βλάπτει κανέναν!

 

 

 

RockOverdose: Η σύνθεση σας έχει αλλάξει και επίσης έχει επεκταθεί με την προσθήκη ενός τρίτου κιθαρίστα, πώς λειτουργεί αυτό μέχρι στιγμής; Και τι σας έκανε να προσθέσετε έναν τρίτο κιθαρίστα;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Σωστά! Πρέπει να πω ότι είναι πραγματικά φανταστικό, είναι εκπληκτικό!  Ήταν περισσότερο μια σύμπτωση, προέκυψε όταν κάναμε αυτήν την περιοδεία με ορχήστρα - "Symphonic Terror" το 2019 και ο κανονικός κιθαρίστας μας Uwe Lulis δεν ήταν διαθέσιμος. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε αντικαταστάτη και τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Philip Shouse, ανακαλύψαμε πόσο σπουδαίος κιθαρίστας είναι, τι ωραίος άνθρωπος είναι και πόσο καλά ταιριάζει στο συγκρότημα και τι ευχαρίστηση ήταν που ήταν μαζί μας.

 

 

Αποφασίσαμε λοιπόν γιατί να μην έχουμε και τους δύο! Δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε μεταξύ του Uwe ή του Phil, και πρέπει να σας πω ότι το σχήμα έτσι λειτουργεί φανταστικά! Ειδικά αυτές τις τελευταίες εβδομάδες προβών, ανακαλύπτουμε ξανά παλιά τραγούδια, ανακαλύπτουμε ξανά κομμάτια που ήταν στον δίσκο και τώρα μπορεί να τα παίξει ο τρίτος κιθαρίστας!

 

Ακούγεται σαν ένας στρατός από κιθάρες! Πραγματικά το απολαμβάνω! Είμαι έκπληκτος με το πώς ακούγεται η μπάντα!

 

 

 

RockOverdose: Πρόσφατα υπογράψατε με τη Napalm Records! Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια με την εταιρεία;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Ναι, ήμασταν στην Nuclear Blast για κάποιο διάστημα, ήταν μια εξαιρετική εταιρεία για εμάς, αλλά υπήρξαν μερικές σημαντικές αλλαγές, πουλήθηκε σε μια μεγάλη εταιρεία, οπότε πολλοί λόγοι μας έκαναν να αποφασίσουμε να πάμε στη Napalm.

Νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική ομάδα και ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουμε ένα νέο album μαζί τους σύντομα!

 

 

 

RockOverdose: Όλα καλά λοιπόν! Τα καταφέρατε μέχρι στιγμής με όλες αυτές τις αλλαγές στο line up... Θυμάμαι τότε με τον Udo, ο κόσμος ήταν λίγο περίεργος για το πώς θα λειτουργούσατε χωρίς αυτόν …

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Πρέπει να σε διορθώσω! Ο κόσμος δεν ήταν περίεργος.. ήταν σίγουρος ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ! Αλλά με ωραίο τρόπο το είπες ...  είσαι ευγενικός!

 

Αυτό αποδεικνύει αυτό που ένιωθα πάντα! Πρόκειται για μια συνεργασία και σε μια εταιρική σχέση, αν δεν έχεις τον κατάλληλο συνεργάτη, δεν θα λειτουργήσει! Είναι σαν γάμος ή κάτι τέτοιο... Ακριβώς επειδή δεν λειτούργησε μια φορά, δεν σημαίνει ότι με κάποιον άλλο δεν θα λειτουργήσει καλά...

 

Νομίζω ότι βρήκαμε τον κατάλληλο άνθρωπο στον Mark Tornillo, έχει τη σωστή φωνή, μια υπέροχη συμπεριφορά, έχει την εμφάνιση και είναι ένας metal freak! Έτσι, νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα που κερδίζει εδώ!

 

 

 

RockOverdose: Μιλώντας για τον Udo, είχα μια κουβέντα μαζί του και μου είπε ότι σήμερα οι Accept δεν είναι Accept!

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Ναι φυσικά, το ξέρω! Δεν είναι κάτι καινούργιο...  Φυσικά θα το πει. Αυτό είναι το θέμα...αν μιλάς συνέχεια για κάτι που συνέβη πριν από 30 χρόνια, τι σου λέει αυτό για την καριέρα σου... τη δική σου καριέρα;

 

Κάντε μια υπέροχη μουσική και τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν! Αυτό προσπαθώ πάντα να κάνω! Δεν προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε κανέναν, δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τον εαυτό μας...

 

Είμαστε οι Accept και κάνουμε υπέροχα άλμπουμ, αυτό είναι όλο!

 

 

 

RockOverdose: Η Ελλάδα έχει μερικούς από τους πιο πιστούς οπαδούς των Accept και είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που παίζετε εδώ είναι υπέροχα! Τι να περιμένουμε από τις φετινές σας εμφανίσεις; Κάποιες εκπλήξεις;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Ναι! Πρέπει να σας πω ότι έχουμε συγκεντρώσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον setlist. Είχαμε αρκετό χρόνο για αυτήν την περιοδεία, οπότε αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο το setlist και να ψάξουμε πραγματικά σε μερικά παλαιότερα κλασικά από τη δεκαετία του '80 αλλά και μερικά τραγούδια από τα τελευταία 5 άλμπουμ που δεν έχουμε παίξει τόσο πολύ. Απλώς προσπαθούμε να αλλάξουμε λιγάκι, μάλλον αλλάζουμε τραγούδια στο δρόμο λίγο παραπάνω από αυτό που ήδη κάναμε ως τώρα.

 

Όταν είσαι μια μπάντα που περιοδεύει όπως εμείς, υπάρχει πάντα αυτή η τάση να κρατάς αυτό που λειτουργεί και νομίζω ότι αυτό είναι ένα έγκυρο επιχείρημα για να πεις "Αυτό είναι το καλύτερο πακέτο τραγουδιών, οι περισσότεροι θα το απολαύσουν!". Προσωπικά θα έμενα σε αυτό, αλλά και από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έρθει σε περισσότερες από μία συναυλίες μας και το έχουν ακούσει πολλές φορές, οπότε απαιτούν κάτι νέο. Έτσι, για αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούμε αυτή τη φορά να προσθέσουμε κάποια άλλα πράγματα. Έτσι, αν  έρθουν πχ σε 2 παραστάσεις μας δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο setlist!

 

 

 

RockOverdose: Αυτό είναι υπέροχο! Λοιπόν, κοιτάζοντας πίσω όλα αυτά τα χρόνια, ποια θα έλεγες ότι είναι η καλύτερη στιγμή σου με τους Accept;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Λοιπόν, μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά θα έλεγα ότι αυτή η τελευταία περίοδος με τον Mark ήταν η πιο ικανοποιητική και η πιο γεμάτη για μένα προσωπικά και η πιο συνεπής. Και το λέω γιατί είναι ο ίδιος τραγουδιστής και προσπαθούμε να γράψουμε στο ίδιο στυλ, και γενικά έτσι νιώθω στα τελευταία 5 albums. Επίσης, συνεργαζόμαστε με τον ίδιο παραγωγό Andy Sneap, οπότε υπάρχει συνέχεια στα τελευταία 5 albums και είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι γι' αυτό!

 

Είμαι επίσης πολύ περήφανος για τη δεκαετία του '80, αλλά φυσικά από album σε album και από χρόνο σε χρόνο υπήρχαν κάποιες μεγαλύτερες αλλαγές,  άλλος τραγουδιστής και άλλα μέλη του συγκροτήματος...

 

Πραγματικά νιώθω ότι αυτή είναι μια πολύ ικανοποιητική περίοδος στη ζωή και την καριέρα μου. Είναι σχεδόν καλύτερα από ποτέ, με έναν περίεργο τρόπο. Εννοώ, ότι όλοι μιλούν για την ένδοξη δεκαετία του '80, φυσικά ήταν φανταστική, αλλά ήταν δύσκολες στιγμές, υπήρχε πολλή ανασφάλεια, το να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, το στυλ μας και νομίζω ότι τα έχουμε κάνει όλα αυτά!

 

Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι σημαίνουν οι Accept τώρα, επομένως νιώθουμε αρκετά ασφαλείς...

 

 

 

RockOverdose: Λοιπόν, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας με τη μπάντα;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):  Αρχικά θα κάνουμε ένα σωρό shows σε φεστιβάλ και το μεγάλο σχέδιο μετά από αυτό είναι ακόμα η headlining περιοδεία την επόμενη Άνοιξη. Πρόκειται για την περιοδεία που αναβλήθηκε δύο φορές (2021,2022) ... Πραγματικά πρόκειται να συμβεί το 2023, συνεχίζω να χάνω το μέτρημα με τα χρόνια, ήταν τρελό!

 

Σχεδιάζουμε επίσης να κάνουμε μια περιοδεία στις ΗΠΑ και φυσικά η Νότια Αμερική είναι στα σκαριά επίσης. Στη βάση που όλα είναι ανοιχτά ξανά, βασικά θα κάνουμε περιοδεία σε όλο τον κόσμο!

 

 

 

RockOverdose: Ποιο είναι το μήνυμά σου στους θαυμαστές σας, ειδικά εδώ στην Ελλάδα;

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT): Οι Έλληνες οπαδοί είναι καταπληκτικοί! Θέλω απλώς να πω ένα γεια σε όλους και ότι είμαι τόσο περήφανος και χαρούμενος που έχουμε όλους εσάς παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει σημασία αν είστε παλιότεροι θαυμαστές από τη δεκαετία του '80 ή κάποιος που μας ανακάλυψε πρόσφατα... Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας και ελπίζω να σας δω κατά τη διάρκεια αυτών των shows!

 

 

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου! Τα λέμε σύντομα και από κοντά!

 

Wolf Hoffmann (ACCEPT):Εγώ ευχαριστώ! Keep the spirit up!

 

 

 

 

Για το RockOverdose,

Ζήσης Πετκανάς

 

Επιμέλεια, ερωτήσεις, απομαγνητοφώνηση, μετάφραση: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

The post Wolf Hoffmann (ACCEPT) στο Rock Overdose: “Η Ελλάδα είναι φανταστική! Οι μεταλλάδες εκεί είναι τρελοί “ appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top