LEPROSY TOUR. Ο Terry Butler (Obituary, DEATH) μιλά για τα επερχόμενα shows στην Ελλάδα!

Published: March 24, 2023

Σε λίγες μέρες το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά ολόκληρο το θρυλικό album των DEATH "Leprosy", το οποίο συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια ύπαρξης.

Οι Left To Die aka ο κιθαρίστας Rick Rozz και ο μπασίστας Terry Butler, που έπαιξαν δίπλα στον Chuck και δημιούργησαν το LEPROSY, μαζί με τους Matt Harvey (κιθάρα/φωνή) από τους Exhumed και Gus Rios (τύμπανα) γνωστός από τη θητεία του , στους Malevolent Creation, έρχονται για 3 εμφανίσεις στην Ελλάδα όπου θα παίξουν και τα 8 κομμάτια του “Leprosy” αλλά και τραγούδια από το ντεμπούτο των Death  “Scream Bloody Gore”.

 

Αυτό το line-up είναι πρόθυμο να μας μεταφέρει 35 χρόνια πίσω και να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου ιδρυτή της μπάντας αλλά και επονομαζόμενου νονού του death metal, Chuck Schuldiner.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξή μας με τον Terry Butler, και προετοιμαστείτε για μοναδικές συγκινήσεις! 

 

Event info:

👉 Δευτέρα 27.3 Αθήνα
👉 Τρίτη 26.3 Λάρισα
👉Τετάρτη 29.3 Θεσσαλονίκη

 

 


 

 

RockOverdose: Αρχικά επίτρεψέ μου να σου εκφράσω τη χαρά και το θαυμασμό μου, να μιλώ μαζί σου! Που σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή με τη Left To Die tour.  Βλέπουμε πολλά ευχαριστημένα πρόσωπα και γεμάτα τα μέρη που παίζετε! Τι προσδοκίες είχατε και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα τελικά με αυτές τις συναυλίες;

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι και δική μου χαρά! Είμαι καλά και η περιοδεία εξελίσσεται σπουδαία! Ναι, ο κόσμος αγαπά τα shows μας, υπάρχει πολύ ενέργεια και ωραία ατμόσφαιρα!

 

 

 

RockOverdose: Φέτος κλείνουν 35 χρόνια από την κυκλοφορία του “Leprosy”. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες αναμνήσεις ήρθαν στο νου παίζοντας αυτά τα τραγούδια ξανά. Είχες παίξει ξανά τα τραγούδια ζωντανά τότε ή κάποια από αυτά τα παίζεις πρώτη φορά μπροστά σε κοινό;  

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): 35 χρόνια! Πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος! Ήταν υπέροχη εποχή τότε! Ήμασταν όλοι φίλοι, μια πολύ δεμένη ομάδα. Το death metal ήταν ακόμη νέο... Δεν παίξαμε όλα τα κομμάτια στην περιοδεία, αλλά σε κάποιο βαθμό τα παίζουμε όλα στη διάρκεια της περιοδείας.

 

 

 

 

 

RockOverdose:Πάντα λέω πως το album “Leprosy” είναι για το death metal ότι το “Hell Awaits” είναι για το thrash. Έδειξε την κατεύθυνση στο είδος και άνοιξε το δρόμο στα υπόλοιπα συγκροτήματα να ακολουθήσουν στο ίδιο πνεύμα. Εντοπίζεις διαφορές μεταξύ αυτού και του “Scream Bloody Gore” εκτός από τη μουσική προσέγγιση;

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Θα συμφωνήσω! Το "Leprosy" είναι ένας δίσκος με πιο καθαρό ήχο. Το "Scream" είναι πιο ωμό, αλλά μου αρέσει. Νομίζω ότι έτσι έπρεπε να είναι, ακατέργαστο και με πιο βρώμικο ήχο. Το "Leprosy" ακούγεται λίγο πιο ελεγχόμενο και πιο καθαρό.

 

 

RockOverdose: Πώς νιώθεις που βρεθήκατε ξανά με τον Rick Rozz μετά από τόσα χρόνια; Ήταν εύκολο και για τους δύο να βρείτε την παλιά χημεία; Τι ήταν και είναι το ξεχωριστό στο παίξιμό του κατά τη γνώμη σου; Μοιάζει σαν να χτυπά κάθε νότα δυνατά και με πάθος!

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Νιώθω υπέροχα! Γνωρίζω τον Rick εδώ και πολύ καιρό. Ήταν εύκολο. Είμαι εξοικειωμένος με το στυλ του παιξίματός του και θυμηθήκαμε αμέσως τα παλιά τραγούδια. Μου αρέσει η χαοτική προσέγγιση στο στυλ του Rick. Ακούγεται σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου, εικόνες "Αποκάλυψης"! 😛

 

 

 

 

RockOverdose: Ο ήχος στο μπάσο στο "Leprosy" αλλά και στο "Spiritual Healing" είναι μάλλον διακριτικός και δίνει στο αποτέλεσμα επιπλέον αξία. Από άποψη παραγωγής, το “Leprosy” ήταν ένα εύκολο ή δύσκολο album στην ηχογράφηση; Όλοι μιλάμε για τον «ιερό» ήχο των Morrisound studios, αλλά τι ήταν αυτό που έκανε όλα τα album που δημιουργήθηκαν εκεί τόσο ξεχωριστά τελικά;

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Ήταν εύκολο να ηχογραφηθεί. Το κομμάτι της παραγωγής κράτησε λίγο περισσότερο λόγω της τεχνολογίας των τυμπάνων που χρησιμοποιήθηκε, αλλά όλα συνδυάστηκαν μεταξύ τους!

Νομίζω ότι αυτό που έκαναν τα Morrisound studios να ξεχωρίζουν ήταν ο εξοπλισμός και οι μηχανικοί/παραγωγοί όπως οι Scott Burns, Jim και Tom Morris & Dan Johnson.

 

 

 

RockOverdose: Όντας μέλος του group που τα ξεκίνησε όλα, είδες να διαδραματίζεται όλη η εξέλιξη του είδους. Περιμένατε να γίνει τόσο δυνατό κομμάτι στην πραγματικότητα; Κάποια στιγμή γύρω στο 1991 κυριάρχησε πραγματικά στον κόσμο του metal. Πώς το βλέπεις σήμερα γενικά και ποιά νέα συγκροτήματα σου έχουν τραβήξει την προσοχή και θα μπορούσαν να το προχωρήσουν;

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Δεν σκεφτόμουν πολύ για το μέλλον τότε ... Αυτό που ήθελα ήταν απλώς να το κάνω καθημερινά. Νομίζω αυτό που συνέβη δείχνει την αγάπη που έχουν οι οπαδοί του metal, είτε αυτό είναι Heavy, Death ή Black Metal, οι οπαδοί είναι πιστοί για όλη τους τη ζωή! Υπάρχουν καλές και άσχημες χρονιές ή εποχές, αλλά οι οπαδοί είναι πάντα εκεί. Δεν ακούω πραγματικά αρκετά νέα συγκροτήματα για να προτείνω κάποια. Ακούω λίγα και καλά - που και που - αλλά δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή...

 

 

 

 

 

RockOverdose: Σε αυτήν την περιοδεία αποφασίσατε να συμπεριλάβετε μερικά τραγούδια του album "Scream Bloody Gore". Αυτό έγινε επειδή θεωρείτε ότι είναι το album "πιο κοντά" στο "Leprosy" από άποψη ήχου ή απλά θέλατε να γεμίσετε τις συναυλίες με περισσότερο υλικό και αυτά τα τραγούδια ήταν ας πούμε τα πιο κατάλληλα;

 

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Όταν ο Rick και εγώ μπήκαμε στους Death είχε μόλις κυκλοφορήσει το "Scream Bloody Gore", και ακολούθησε η περιοδεία προώθησής του, επομένως το "Scream Bloody Gore" είναι τόσο κοντά σε εμάς, έχουμε γράψει μια ιστορία με αυτό το album!

Μερικά από τα riff είναι από τις demo ημέρες με τον Rick, οπότε είναι λογικό να παίξουμε τραγούδια και από αυτό, σε αυτήν την περιοδεία.

 

 

 

RockOverdose: Μετά από 35 χρόνια, αυτά τα τραγούδια όχι μόνο άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου, αλλά φαίνεται πως γίνονται περισσότερο σπουδαία. Ήταν κάτι που μπορούσατε να το προβλέψετε τότε; Νιώθατε ότι είχατε τόσο δυνατό υλικό ή απλά θέλατε να το πάτε βήμα-βήμα και περιμένατε τι θα ακολουθούσε;

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Ξέραμε ότι ήταν ένα καλό album, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε πόσο σπουδαίο θα ήταν 35 χρόνια αργότερα. Αυτό είναι απόδειξη της ποιότητας της δημιουργίας των τραγουδιών. Τα κάναμε όλα βήμα-βήμα τότε. Ήταν όλα καινούργια. Δεν υπήρχε προσχέδιο!

 

 

 

 

RockOverdose: Ο κόσμος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες ή στιγμές που σημάδεψαν κάποια αγαπημένα τους album. Έχεις κάποια ιδιαίτερη ιστορία ή περιστατικό να μοιραστείς μαζί μας που αγαπάς περισσότερο από την εποχή σου στους Death και ειδικά κατά τη διάρκεια του ηχογραφήσεων του album “Leprosy”;

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Οι αγαπημένες μου αναμνήσεις είναι η παρέα που κάναμε, γελώντας και περνώντας καλά. Επίσης έχω υπέροχες αναμνήσεις από όταν κάναμε περιοδεία και παίζαμε ζωντανά!

 

 

 

 

RockOverdose: Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για τον χρόνο σου. Με κάθε τρόπο, αυτό που κάνετε είναι ένας φόρος τιμής στη μνήμη του Chuck. Ξέρουμε ότι ήταν τελειομανής σε ό,τι έκανε. Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η παραγωγή του αν ζούσε για να εξελίξει τη μουσική του; Οι αυστηρά death metal μέρες του είχαν φύγει, αλλά συνέχιζε να κοιτάζει μπροστά. Τέλος, θα θέλαμε να μάθουμε από την άποψη ενός από τους συνεργάτες του, τι είδους άνθρωπος ήταν και γιατί έκανε τη διαφορά στη μουσική που αγαπάμε. 

 

 

 

TERRY BUTLER (Left To Die): Πρώτα και πάνω απ' όλα ο Chuck ήταν Άνθρωπος. Ονόμασε ένα από τα άλμπουμ "Human". Γνώριζε τις ανθρώπινες αδυναμίες, οπότε δεν ήταν τέλειος, αλλά ήξερε τι ήθελε να κάνει μουσικά. Ήθελε να περιβάλλεται από τους καλύτερους μουσικούς που μπορούσε να βρει.

Ήθελε να εξελίξει το group περισσότερο σε ένα είδος power metal, να απομακρυνθεί από το τραγούδι και να παίζει απλώς κιθάρα. Τα πήγαινα πολύ καλά μαζί του. Ήμασταν φίλοι . Είναι κρίμα που δεν είναι πια εδώ. Παίζουμε τη μουσική του για να τον τιμήσουμε. Αναπαύσου εν ειρήνη Chuck!!

 

 

 

 

Για το RockOverdose,gr

Άγγελος Κατσούρας 

 

 

 

The post LEPROSY TOUR. Ο Terry Butler (Obituary, DEATH) μιλά για τα επερχόμενα shows στην Ελλάδα! appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top