Παρουσίαση Βινυλίου: METALLICA – “METALLICA” (The Black Album,1991)by Ophelia .D. (Βίντεο)

Published: June 27, 2022

 

 

Σε αυτό το επεισόδιο ακούμε το δίσκο ορόσημο, για πολλούς αμφιλεγόμενο “Metallica - Metallica (The Black Album)”.
Και λέω αμφιλεγόμενο γιατί μετά από 4 κυκλοφορίες “βαρέων - βαρών” η μπάντα επιστρέφει με έναν δίσκο διαφορετικό ηχητικά.
Ο ήχος είναι πιο σφιχτός, το παίξιμο της μπάντας και τα φωνητικά πιο ώριμα, οι στίχοι βγάζουν βαθύτερο συναίσθημα, αλλά οι Thrash μέρες της μανίας και του θυμού φαίνονται μακρινές. Ή μήπως όχι; Τώρα με παραγωγό τον Bob Rock, γνωστό από τις δουλειές με μπάντες όπως Mötley Crüe, Loverboy, οι Metallica πέτυχαν το “SOUL GROOVE” όπως λέει και ο Kirk Hammett, δηλαδή παίξιμο χωρίς φόρμουλα, αλλά αυτοσχεδιαστικά κι όχι στρατηγικά, όπως γίνεται δηλαδή στην jazz και στο rhythm blues.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: μήπως οι Metallica “ξεπουλήθηκαν” για να προσελκύσουν ευρύτερο κοινό, του “μεσαίου χώρου” θα λέγαμε της Rock; Ή μήπως ήταν η φυσική πορεία μιας ταλαντούχας μπάντας που ήθελε να εξελιχθεί μουσικά και στιγουργικά; Ας ακούσουμε μαζί το δίσκο για να αποφασίσουμε. Τι λέτε; 🎼🎸🥁🤘🏼

* Στο βίντεο παρουσιάζεται και το βιβλίο “33 1/3, METALLICA - Metallica” του David Masciotra με πρόλογο του Κώστα Χρονόπουλου (οξύ & avopolis / Brainfood Εκδοτική).

Σας αρέσει ο δίσκος: Αναμένω τα σχόλια σας!

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Ophelia.D.

 

 -Κάνετε subscribe στο κανάλι μου για περισσότερα “OPHELIA’S VINYL GEMS 🎼💎”! YouTube - Ophelia.D. https://www.youtube.com/OpheliaD
Facebook- Ophelia.D.
https://www.facebook.com/ophelia.dim
Instagram: https://www.instagram.com/ophelia.dim/

The post Παρουσίαση Βινυλίου: METALLICA – “METALLICA” (The Black Album,1991)by Ophelia .D. (Βίντεο) appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top