ΤΗΙS.IS.HAMMER.449: Τεύχος Μαΐου World Metal Ambassadors Issue

Published: May 04, 2022

image/jpeg


ΤΗΙS.IS.HAMMER.449: Τεύχος Μαΐου World Metal Ambassadors Issue

Με μπροστάρηδες στο εξώφυλλο μια από τις σπουδαιότερες metal πρεσβείες που διαθέτει η χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, τους Septicflesh, κυκλοφορεί το πολυσυλλεκτικό τεύχος Μαΐου! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

SEPTICFLESH από τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο: Στους ήρεµους καιρούς, η ακραία τέχνη προκαλεί γιατί φωτίζει τις σκοτεινές όψεις του κόσµου και του εαυτού µας, που η µνήµη απωθεί. Γι’ αυτό, όταν οι επικίνδυνοι καιροί επιστρέφουν, η ακραία τέχνη οφείλει «σαν φακός να µεγεθύνει» τις αιτίες και να ξορκίζει τον φόβο και την παρακµή. Αυτό ακριβώς κάνουν µε την κυκλοφορία του “MODERN PRIMITIVE” οι SEPTICFLESH, δίνοντάς µας µια σπουδαία αφορµή για συζήτηση µε τον ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΓΕΝΑ - έναν αυθεντικό καλλιτέχνη του καιρού του και έναν από τους πιο διορατικούς στιχουργούς του σύγχρονου metal.

HELLOWEEN συνέντευξη για τα 35 χρόνια του “KEEPER OF THE SEVEN KEYS PART I” από τον Κώστα Λύρο: Σύµφωνα µε τον Karl-Ulrich Walterbach, ιδρυτή και αφεντικό της µυθικής Noise Records, οι HELLOWEEN ήταν οι αντίστοιχοι Metallica της Ευρώπης. Ο θρυλικός Βρετανός δηµοσιογράφος Malcolm Dome, ο οποίος τους παρακολουθούσε από το 1984 λέγοντας µόλις εκείνη τη χρονιά ότι είναι ένα συγκρότηµα µε διεθνείς δυνατότητες, στην κριτική που είχε κάνει στο “KEEPER OF THE SEVEN KEYS PART I” για το Kerrang!, αναφέρει µεταξύ πολλών άλλων διθυραµβικών σχολίων: «επιµένω πως είναι ένα από τα heavy metal αριστουργήµατα όλων των εποχών». Όταν 30 Νοεµβρίου του 1987, µε τελευταίο σταθµό την Ιαπωνία, θα τελείωνε η Seven Keys/Hell on Wheels tour, οι Helloween θα θεωρούνταν οι λαµπρότεροι νεαροί αστέρες της ευρωπαϊκής metal σκηνής. Ως κλειδοκράτορα όλων εκείνων των ιστορικών στιγµών για τη µουσική µας, επιλέξαµε τον Τίµιο Γίγαντα, τον άνθρωπο που βρίσκεται εκεί κάθε δευτερόλεπτο όλες αυτές τις δεκαετίες. Είχα την τιµή να µιλήσω επιτέλους µε τον MARKUS GROSSKOPF µε αφορµή τα 35 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου.

IRON MAIDEN 30 χρόνια “FEAR OF THE DARK” από τον Νίκο Τραγάκη: Ο ένατος δίσκος της Σιδηράς Παρθένου γιορτάζει αυτόν τον µήνα τα 30 του χρόνια (11/05/1992) και συµβολίζει την κατά κοινή οµολογία πιο επιτυχηµένη ‘90s στιγµή της σε µία δεκαετία όπου το θρυλικό σχήµα δεν ρύθµισε τις εξελίξεις του σκληρού ήχου. Σήµα κατατεθέν του “FEAR OF THE DARK” δεν είναι άλλο από τον οµότιτλο ύµνο που χάρισε στους IRON MAIDEN ένα σηµείο αναφοράς για τις επόµενες γενιές, κι αυτό είναι µόνο η βιτρίνα ενός album που κρύβει πολλές σπουδαίες στιγµές. Μετά το “No Prayer for the Dying” που έβαλε τον κιθαρίστα Janick Gers στην καθηµερινότητά µας κατόπιν της παρουσίας του στο πρώτο solo album του Bruce Dickinson, το “FOTD” διατήρησε τα απαραίτητα από αυτή τη rock-ίζουσα, back-to-basics λογική, και άφησε το Maiden-ικό µεγαλείο διάχυτο µε αποτέλεσµα µία ποικιλόµορφη δουλειά για όλα τα γούστα των οπαδών. Θα σηµάνει όµως και το διαζύγιο µε τον Bruce αλλά και το τέλος της συνεργασίας τους µε τον παραγωγό-guru Μartin Birch, δείχνοντας έτσι ότι τα ‘90s θα είναι µία διαφορετική εποχή µε την ανασυγκρότηση να είναι επιβεβληµένη για την επιβίωση. Be Quick και τους περιµένουµε µε ανυποµονησία στις 16 Ιουλίου στο Ολυµπιακό Στάδιο.

MANOWAR 30 αιωνόβιοι ύμνοι τους από τον Ανδρέα Ανδρέου: Στην ιστορία του heavy metal, έχουµε συνηθίσει να γράφουµε και να διαβάζουµε τα αυτονόητα για τους πρωτοπόρους, τους απόλυτα επιδραστικούς και τους εµβληµατικούς τιτάνες της µουσικής µας. Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, ακόµα και οι Venom, είναι κάποια από τα λογικά ονόµατα στα οποία πάει η πρώτη σκέψη. Αν το καλοσκεφτείς όµως, άλλο τόσο έχουµε συνηθίσει κάποιες φορές να αγνοούµε τη δυναµική των MANOWAR στον ίδιο τοµέα. Αν µείνεις στη µουσική και την κληρονοµιά της ιστορικής αµερικάνικης µπάντας από τη Νέα Υόρκη και σκεφτείς τι πραγµατικά έχουν κατορθώσει, είναι µετρηµένα στα δάχτυλα τα σχήµατα που µπορούν να σταθούν δίπλα τους. Μέσα από 30 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ της δισκογραφίας τους, θα παρακολουθήσουµε την πορεία, την εξέλιξη και διαµορφοποίησή τους, και ταυτόχρονα θα ξεδιπλώσουµε το πόσο πρωτοποριακή είναι η µουσική τους, την επιδραστικότητά τους ακόµα και σε διαφορετικά ιδιώµατα, αλλά και το πόσο εµβληµατικά είναι τα έργα τους αυτά. Η επιλογή των συγκεκριµένων τραγουδιών έγινε από το σύνολο της δισκογραφίας τους χωρίς να αποτελεί ένα αυστηρό “best of”, όσο και αν αυτό πονάει τους «µόνο τα τέσσερα πρώτα». Η θριαµβευτική συνέχεια στις 22/06/2022 στην Πλατεία Νερού και το Release Athens.

RELEASE ATHENS FESTIVAL συνέντευξη με τους διοργανωτές από τους Χάκο Περβανίδη και Κώστα Χρονόπουλο: Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το RELEASE ATHENS FESTIVAL απλώνεται σε 12 µέρες εκ των οποίων οι 5 µας αφορούν άµεσα αφού headliners είναι οι Manowar, οι Judas Priest, οι Clutch, οι Sabaton και οι Slipknot, ενώ πάρα πολλά ονόµατα του χώρου µας συµπληρώνουν το billing. Έπειτα από δύο χρόνια ξηρασίας των καλοκαιρινών festivals λόγω των γνωστών γεγονότων, για εµάς που έχουµε ως µονάδα µέτρησης του χρόνου τις συναυλίες, η δίψα για όσα θα ζήσουµε στο Release έχει κορυφωθεί. Με αυτά στο µυαλό πραγµατοποιήσαµε τη συζήτηση που ακολουθεί µε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του festival ΘΩΜΑ ΜΑΧΑΙΡΑ ο οποίος µας δίνει όλες τις χρήσιµες πληροφορίες, µας παρουσιάζει τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, µας βάζει σε όσα συµβαίνουν στα backstage και µας εξηγεί τα οργανωτικά αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας. Αυτός είναι ο τρόπος για να πάµε διαβασµένοι και να το απολαύσουµε µε την ψυχή µας.

EVERGREY από τον Βασίλη Μάζαρη: «Είµαστε φίλοι µε τη Floor Jansen και σε µία κουβέντα µας συµφωνήσαµε πως η µελαγχολική και σκοτεινή µουσική δεν είναι κάτι το καταθλιπτικό, είναι το εντελώς αντίθετο» µάς λέει ο TOM S ENGLUND των EVERGREY µε αφορµή τον νέο τους δίσκο, “A HEARTLESS PORTRAIT: THE ORPHEAN TESTAMENT” και αν ταυτίζεστε µε αυτήν την άποψη, τότε είστε στις σωστές σελίδες του εντύπου. Αν πάλι όχι, διαβάστε όπως και να ‘χει τα όσα ενδιαφέροντα λέει ο αρχηγός του group.

DECAPITATED από τον Βασίλη Μάζαρη: Τον Σεπτέµβρη του 2017 οι Πολωνοί DECAPITATED µονοπώλησαν το ενδιαφέρον του metal -και όχι µόνο- Τύπου, µετά από τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί για απαγωγή και οµαδικό βιασµό µίας γυναίκας ενώ βρίσκονταν σε περιοδεία στην Αµερική. Χαρακτηριστικά τότε είχαν δηλώσει πως «µπορεί να µην είµαστε τέλειοι άνθρωποι, αλλά δεν είµαστε ούτε απαγωγείς, ούτε βιαστές ή εγκληµατίες». Τελικά, τον Ιανουάριο του 2018, σύµφωνα µε απόφαση των αρµόδιων αρχών, η µπάντα απαλλάχτηκε απ’ όλες τις κατηγορίες λίγο πριν την προγραµµατισµένη ηµεροµηνία της δίκης. Το νέο τους album (που για πολλούς δεν θα ερχόταν ποτέ) φέρει τον τίτλο “CANCER CULTURE” και είναι λογικό να συνδεθεί µε τα τότε γεγονότα. Ωστόσο, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό µέλος της µπάντας, VOGG (από το 2019 και µετά τον βρίσκουµε επίσης στους Machine Head), µίλησε στο Metal Hammer ξεκαθαρίζοντας πως ο τίτλος αναφέρεται γενικότερα στις µέρες που ζούµε σαν ανθρωπότητα, µας µετέφερε την εµπειρία του από τα σύνορα της Πολωνίας όπου βοηθάει µαζί µε άλλα πρώην και νυν µέλη του group Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ δεν άφησε ασχολίαστους και τους haters οι οποίοι είναι έτοιµοι να σε καταβροχθίσουν πίσω από την οθόνη του κινητού τους.

H.E.A.T. από τον Νίκο Τραγάκη: Αν υπάρχει µία melodic hard rock µπάντα που θα ‘πρεπε να κρατήσεις από την τελευταία 20ετία, αυτοί είναι οι H.E.A.T. Αν υπήρχε µία hard rock συναυλία από σύγχρονο group που καλό θα ήταν να δει όλος ο κόσµος, ήταν οι Σουηδοί το 2019 στο Gagarin. Μετά από πολλές αναβολές, δύο δίσκους -ο ένας σε λίγους µήνες- συν την επιστροφή του πρώτου τους τραγουδιστή στη θέση του αισίως Skid Row, Erik Grönwall, oι H.E.A.T επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήµατος το Σάββατο 7 Μαΐου και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ο κιθαρίστας DAVE DALONE µιλάει στο Metal Hammer.

METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Septicflesh / Helloween / Cave In / Heat / Release Festival / Iron Maiden: 30 Years “Fear Of The Dark” / Decapitated / Evergrey / Devil Master / Manowar: 30 Battle Hymns / Synteleia / Michael Romeo / Need / Destruction

MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World / Loud from Planet Metal / Comic / Heavy Living: Bill Tsamis Tribute / Ten Ton Hammer: Aaron Stainthorpe (My Dying Bride) / All The Wolrd’s A Stage: Γιάννης Βαγενάς (Naxatras) / Past Tense to Future Tense: Accept “Balls to the Wall” / Hellenic Assault / Sub-Terra / Judgement Day.

Past Tense to Future Tense: Accept “Balls to the Wall” από τον Νίκο Τραγάκη: Πείτε µας µία συναυλία των ACCEPT όπου δεν περάσατε καλά. Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο. Το θρυλικό συγκρότηµα του WOLF HOFFMANN επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριµένα στο Gagarin 205 (Aθήνα) την Πέµπτη 2 Ιουνίου και στο Principal (Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 3 Ιουνίου µε setlist γεµάτο διαµάντια. Μερικά από αυτά τα βρίσκουµε στο ultra-classic “BALLS TO THE WALL” το οποίο και απογείωσε την καριέρα των Γερµανών. Διαβάζουµε παρακάτω µία αναλυτική συνέντευξη του κιθαρίστα για το παρασκήνιο της δηµιουργίας του album, την αποδοχή που γνώρισε και τον τρόπο που επέδρασε στην καριέρα του σχήµατος µαθαίνοντας άγνωστες µέχρι στιγµής λεπτοµέρειες.

All The Wolrd’s A Stage: Γιάννης Βαγενάς (Naxatras) από τον Κώστα Χρονόπουλο: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ παίζει µπάσο και τραγουδά στους NAXATRAS, οι οποίοι µόλις κυκλοφόρησαν τον δίσκο “IV”, ένα καταπληκτικό progressive hard rock ψυχεδελονειροδρόµιο. Τώρα, µέσα στον Μάιο που είναι έτοιµοι να ανέβουν στη σκηνή για τις συναυλίες τους σε Αθήνα (Παρασκευή 13/5, Fuzz) και Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 20/5, Πολυχώρος WE skg), και λίγο πριν ξεκινήσουν άλλη µια µεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, τον φιλοξενούµε εδώ να µας µιλήσει για τις συναυλιακές εµπειρίες του, ως ακροατής και ως µουσικός. Και δωσ’ του µνήµες από Iron Maiden, Judas Priest, Roger Waters και Black Sabbath… Ανυποµονούµε να τους απολαύσουµε live στη σκηνή!

 

Ten Ton Hammer: Aaron Stainthorpe (My Dying Bride) από τον Βασίλη Μάζαρη: Τι κοινό µπορεί να έχουν οι Metallica µε τη Lana Del Rey, ο Quorthon µε τον Nick Cave και οι Crimson Glory µε τους Swans; Μπορεί να ακούγονται από το ίδιο άτοµο, που στη συγκεκριµένη περίπτωση τυχαίνει να είναι και ένας από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της βρετανικής doom/death metal σκηνής. Ένας άνθρωπος µε ήθος, ευγένεια, καλοσύνη και ανεξάντλητη δύναµη µέσα του, έτοιµος πάντα να αντιµετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί µπροστά του. Ο AARON STAINTHORPE των MY DYING BRIDE µάς µιλάει για τους 10 αγαπηµένους του δίσκους.

ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: HELLOWEEN “KEEPER OF THE SEVEN KEYS PART I” – MANOWAR LIVE IN GREECE 2022

Tο τεύχος Μαΐου είναι χορταστικότατο και μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Καλή ανάγνωση, θέλουμε να σας κάνει καλή παρέα!

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top