ΤΗΙS.IS.HAMMER.445: Τεύχος Ιανουαρίου! Scream for Me Greece Issue!

Published: January 04, 2022

image/jpeg


ΤΗΙS.IS.HAMMER.445: Τεύχος Ιανουαρίου! Scream for Me Greece Issue!

Θέλουμε το 2022 να σας έχει όλους δυνατούς και χαμογελαστούς! Το ξεκίνημα στο έντυπο μας βρίσκει με σημαιοφόρο το Θηρίο των Iron Maiden που κατέκτησε τις καρδιές μας δισκογραφικά το 21 και τους περιμένουμε με ανυπομονησία για το μεγάλο τους live στη χώρα μας 16 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Η εργασία όλων μας στο τεύχος Ιανουαρίου, είναι αφιερωμένη στην απώλεια που μας βυθίζει στο πένθος, στο αδερφό μας Νίκο Ζαγγογιάννη ο οποίος έφυγε από την ζωή πολύ πρόωρα στις 29 Δεκεμβρίου του 2021. Μαζί μας θα είσαι πάντα Νίκο!

IRON MAIDEN πρόλογος από τον Χάκο Περβανίδη: Τίποτα δεν µπορεί να συγκριθεί µε τους IRON MAIDEN. O τρόπος µε τον οποίο επιδρούν στην ψυχολογία των οπαδών τους είναι µαγικός και απαράµιλλος. Η εµπειρία της ακρόασης ενός νέου δίσκου είναι σχεδόν θρησκευτική και η ευδαιµονία που προκαλούν οι ζωντανές τους εµφανίσεις είναι υπερβατική. Η νέα τους δουλειά, το “Senjutsu”, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως µία από τις σπουδαιότερες της πρόσφατης ιστορίας τους και η ανακοίνωση της επικείµενης εµφάνισής τους προκάλεσε κύµατα ενθουσιασµού στις τάξεις των οπαδών που πλέον µετρούν τις µέρες. 211 και σήµερα, τη στιγµή που γράφονται αυτές οι γραµµές. Με αφορµή λοιπόν όλα αυτά, συν το ότι το “Senjutsu” βρέθηκε στην κορυφή των προτιµήσεων της συντακτικής οµάδας του περιοδικού για το 2021, επικοινωνήσαµε µε τους ΝΑΝΑ ΤΡΑΝΤΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΘΕΛΟΥΡΑ από τη HIGH PRIORITY PROMOTIONS που διοργανώνουν τη µεγαλύτερη συναυλία των Iron Maiden στην Ελλάδα, στο Ολυµπιακό Στάδιο στις 16 Ιουλίου 2022! Καταφέραµε να κλέψουµε λίγο από τον χρόνο της Νανάς, ώστε να µας δώσει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του Κώστα Χρονόπουλου, για την πολυαναµενόµενη ηµέρα.

Ακόµα, στα πλαίσια της γενικότερης Iron Maiden φρενίτιδας, κάναµε και κάτι άλλο. Ορµώµενοι από µία παλαιότερη δήλωση του Steve Harris όπου έλεγε πως θεωρεί την τελευταία θέση στα albums ιερή και πως εκεί θέλει να έχει κάθε φορά το εκάστοτε καλύτερο τραγούδι της µπάντας του, µπήκαµε στον πειρασµό να παρουσιάσουµε µε αξιολογική σειρά τα καταληκτικά, τα τελευταία τραγούδια των Maiden. Αυτά που κλείνουν τους δίσκους τους. Τα έπη επών! Ζητήσαµε λοιπόν από κάθε συντάκτη µας να µας στείλει την προσωπική του λίστα και παρουσιάζουµε τα τελικά αποτελέσµατα.

ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ The best of 2021: Τι χρονιά κι αυτή! Απίθανα τα όσα συνέβησαν, ανεκδιήγητα πραγµατικά! Μείναµε στο σπίτι, βγήκαµε από το σπίτι, συµφωνήσαµε, διαφωνήσαµε, µαλώσαµε, µονιάσαµε, απορήσαµε, θυµώσαµε, συνειδητοποιήσαµε, πήραµε αποφάσεις. Το 2021, θα είναι µία χρονιά που σίγουρα θα τη θυµόµαστε για πολλούς και διάφορους λόγους, καλούς και κακούς, και αν η υπόθεση «πανδηµία» δηµιουργεί ως επί το πλείστον αρνητικούς συνειρµούς, έρχεται η µουσική µε όλα τα θαυµάσια που µας προσφέρει και λειτουργεί σαν εξισορροπητικός παράγοντας. Τι θα απογινόµασταν χωρίς µουσική άραγε αυτήν τη χρονιά; Ευτυχώς το ερώτηµα αυτό θα παραµείνει αναπάντητο γιατί παρά τις αντιξοότητες, το metal για µία ακόµη φορά θριάµβευσε. Σε όλα τα ιδιώµατα, σε όλους τους χώρους και σε όλες τις διαστάσεις, το metal είναι εδώ. Από το πιο ταπεινό underground, στους υποσχόµενους newcomers, από τις παραδοσιακές δυνάµεις, στους τιτάνες του χώρου, οι δισκάρες έπεσαν βροχηδόν, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στις προσωπικές λίστες της συντακτικής οµάδας του εντύπου όσο και στην τελική συγκεντρωτική λίστα. Οι προτάσεις είναι πολλές και απευθύνονται σε όλα τα γούστα και σίγουρα τα 276 διαφορετικά albums που παρελαύνουν, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για το µέλλον και αφορµή για ατελείωτες κουβέντες λιστολαγνίας!

JUDAS PRIEST πρόλογος από τον Χάκο Περβανίδη: Αν θέλεις να κατανοήσεις το πραγµατικό µέγεθος ενός συγκροτήµατος, την αντικειµενική του αξία, µπες στην εξής απλή διαδικασία. Σκέψου το heavy metal στο σύνολό του. Τη µουσική, την εικόνα, τους στίχους, τα µηνύµατα, τις συναυλίες, τα ιδιώµατα, τα πάντα. Μετά, αφαίρεσε από την ιστορία του metal την υπό συζήτηση µπάντα. Πώς θα ήταν η σκηνή αν δεν είχε υπάρξει ποτέ; Tι µένει; Αυτό θα σου δώσει την απάντηση. Μπορείς να φανταστείς το heavy metal χωρίς την ύπαρξη των Judas Priest; Χωρίς τα riffs, τη διπλή κιθαριστική επίθεση, τα απόκοσµα φωνητικά του Halford, το leather look, τη φαντασία, τα µυθικά τους live, τις λέξεις που χρησιµοποίησαν και την επιµονή τους; Απλά δεν γίνεται. Οι Judas Priest είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος του heavy metal και πιθανότατα ο βασικός πυλώνας της ύπαρξής του, όπως το ξέρουµε. Οι Θεοί του metal, την εποχή αυτή ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ παρουσίας τους στη σκηνή και το γιορτάζουν µε µία περιοδεία, η οποία το καλοκαίρι θα τους φέρει στη χώρα µας, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ (Tae Kwon Do). Με αυτήν την αφορµή επισκεφθήκαµε την πλούσια δισκογραφία τους και ΕΠΙΛΕΞΑµΕ 50 ΥΜΝΟΥΣ από την πρώτη µέρα µέχρι και σήµερα τους οποίους και σας παρουσιάζουµε µε χρονολογική σειρά. Διαβάζοντας, βλέπουµε την παρουσία και την εξέλιξή τους µέσα στα χρόνια και συνειδητοποιούµε για µία ακόµη φορά τη ζωογόνο πνοή τους. Long Live the Priest!

ASHES OF ARES από τον Ανδρόνικο Σαρλάκη: Ο τεράστιος MATT BARLOW δεν χρειάζεται συστάσεις. Με αφορµή την ολόφρεσκη δουλειά των ASHES OF ARES, “EMPERORS AND FOOLS”, βρήκαµε την ευκαιρία να µιλήσουµε µαζί του και να µας καταπλήξει για άλλη µία φορά η ευγένεια και το coolness του, ακόµα και σε θέµατα αρκετά αµφιλεγόµενα. Υποκλινόµαστε.

TONY MARTIN από τον Ανδρέα Ανδρέου: Το όνομα του έχει μεγάλη βαρύτητα για τους Black Sabbath έξω από τα πλαίσια των ‘70s και παραμένει ο δεύτερος μακροβιότερος τραγουδιστής των γεννητόρων μετά τον Ozzy Osbourne. Τα Sabbath albums στα οποία έχει τραγουδήσει έχουν φανατικούς φίλους και είναι ένα δείγμα μοναδικού και αιώνιου heavy metal, το οποίο δεν αλλοιώνει ο χρόνος, ακόμα και αν τα βαραίνει η σκιά προηγούμενων κυκλοφοριών της ιστορικής μπάντας. Η ιστορία του Tony Martin δεν μπορεί να χωρέσει σε 2 σελίδες, ούτε καν σε ένα τεύχος, αλλά με αφορμή το νέο του προσωπικό album “THORNS”, μιλάμε μαζί του και αποσπάμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για το παρελθόν και αυτά που περιμένουμε…

DEATH ANGEL από τον Μάρκο Σακελλαρίου: Υπάρχουν οι µπάντες που κατά τη διάρκεια της πανδηµίας δεν κάνουν τίποτα και περιµένουν το φως στο τέλος του τούνελ για να δραστηριοποιηθούν ξανά. Υπάρχουν από την άλλη αυτές που άφησαν την έµπνευση να ξεπηδήσει από µέσα τους κυκλοφορώντας νέο, καταπληκτικό υλικό. Και υπάρχουν και οι DEATH ANGEL που βούτηξαν βαθιά στο παρελθόν τους και κυκλοφορούν ένα live album, ονόµατι “THE BASTARD TRACKS”, γεµάτο από αυτά που ονοµάζουµε “deep tracks”. Ο τραγουδιστής, MARK OSEGUEDA, κατατοπίζει το Metal Hammer σχετικά µε τη συγκεκριµένη κυκλοφορία...

METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Iron Maiden, Λιστες Συντακτων 2021, Judas Priest, Out Of This World, Death Angel, Wolftooth, Ashes Of Ares, Tony Martin, Amorphis, Culture Of Digital Elegance, At The Movies, Power Paladin.

MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World, Loud from Planet Metal, Comic, Heavy Living: Gimme Shelter Film Festival, Sign of The Hammer: Flotsam & Jetsam, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day

HORROR: Abyssus, Diablery, Fit For Autopsy, Lock Up, Unleased

ABYSSUS από τον Σπύρο Χαλικιά: Οι ABYSSUS δεν ησυχάζουν. Split µε το split, EP µε το EP, από το instant classic “Into the Abyss” ντεµπούτο τους το 2015 στρώνουν τον δρόµο για τον διάδοχό του. Έναν πανάξιο και σαφώς βελτιωµένο διάδοχο ονόµατι “DEATH REVIVAL”, ο οποίος τιµά και µε το παραπάνω το όνοµα, το παρελθόν του και το OSDM εν γένει. Η φωνή της Αβύσσου, ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ, αναλύει στο Horror τα πάντα γύρω από τον δίσκο, τη σκηνή, το παρόν, αλλά και την ιστορία.

 ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: CRADLE OF FILTH “Dusk and Her Embrace” / SLAYER “South of Heaven”

Tο τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

 

 

 

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top