BURKE SHELLEY: Πέθανε ο τραγουδιστής και μπασίστας των Budgie - Το «αντίο» καλλιτεχνών

Published: January 12, 2022

image/jpeg


BURKE SHELLEY: Πέθανε ο τραγουδιστής και μπασίστας των Budgie - Το «αντίο» καλλιτεχνών

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και μπασίστας των Budgie, Burke Shelley, στην ηλικία των 71 ετών και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η κόρη του Ela, εκ μέρους και των τεσσάρων παιδιών του 71χρονου μουσικού:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο του πατέρα μου, John Burke Shelley. Έφυγε αυτό το βράδυ, στον ύπνο του, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ήταν 71 ετών. Με αγάπη τα τέσσερα παιδιά του: Ela, Osian, Dimitri και Nathaniel».

Η απώλεια του Burke Shelley σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο της μουσικής, με καλλιτέχνες -όπως ο King Diamond και ο Mikael Åkerfeldt- να λένε το δικό τους «αντίο».

Συγκεκριμένα, ο King Diamond έγραψε πως είχε τη χαρά να τον έχει γνωρίσει από κοντά το 1975 στη Δανία, ενώ οι Budgie ήταν σε περιοδεία.

«Μου έδωσαν μετά το σόου μια καρτ ποστάλ με φωτογραφία τους και τους ζήτησα να την υπογράψουν. Αυτή η κάρτα είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πολυτιμότερα υπάρχοντά μου σχετικά με τη μουσική» τονίζει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο King Diamond.

Νωρίτερα, το δικό του «αντίο» μοιράστηκε και ο Mikael Åkerfeldt των Opeth, κάνοντας λόγο για ένα «είδωλο» από τα παιδικά του χρόνια και για μία «απαίσια απώλεια»:

«Σχεδόν πνίγηκα με τον καφέ μου σήμερα το πρωί, όταν διάβασα πως ένα από τα είδωλά μου, ο τεράστιος Burke Shelley των Budgie, έφυγε από τη ζωή. Τι απαίσια απώλεια» ανέφερε αρχικά ο Åkerfeldt.

Όπως συμπληρώνει έπειτα, «"έπεσα" πάνω τους στη δεκαετία του '80. Ένας φίλος μου μού έβαλε να ακούσω το "Bandoiler" από το 1975. Δεν ήταν το heavy στοιχείο της μουσικής τους που με τράβηξε, αλλά μάλλον η πιο "απαλή" πλευρά τους (...). Ο Burke είχε μια τζαζ ποιότητα στη φωνή του. Νομίζω ότι ήταν μεγάλος θαυμαστής του Paul McCartney, ή τουλάχιστον αυτό ακούω εγώ».

Έπειτα, ο Mikael Åkerfeldt γράφει ότι δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το συγκρότημα από κοντά, αν και είχαν ηχογραφήσει δύο δίσκους σε στούντιο που πήγαιναν οι Budgie. Ωστόσο, τονίζει πως τους είδε δύο φορές live και «ήταν φανταστικοί».

Στον θάνατο του Burke Shelley αναφέρθηκε και ο Lars Ulrich, ο οποίος λέει το δικό του «ευχαριστώ» στον 71χρονο μουσικό «για όσα έκανε για τη heavy μουσική».

Παράλληλα, υπογραμμίζει την εκτίμησή του «που έγραψες μαζί μας και δημιούργησες δύο τραγούδια που οι Metallica είχαν την τιμή να ηχογραφήσουν, το "Breadfan" και το "Crash Course In Brain Surgery"».

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top