KARANTENA w/ SAM BINGA [UK] @ Klub Kocka, Split - CROATIA - Video
PUBLISHED:  Apr 15, 2014
DESCRIPTION:
19.4.2014. - LoopJunkies presents KARANTENA w/
SAM BINGA [EXIT Records | Critical Music | 50Weapons] -- Bristol, UK

U posljednjih par godina počele su se dešavati promjene s one (brže) strane elektronske glazbe. Neki će reći zbog prevelikog „hajpa" i utjecaja Juke glazbenog pravca, neki zbog sveopćeg prihvaćanja dubstepa danas ili možda zbog glazbene evolucije i mutacije drum'n'bass žanra kojeg je započeo dBridge s svojim Autonomic podcastima svojevremeno. Bez obzira na podrijetlo činjenica je da elektronska glazba koja pliva između 160 i 170 bpm-a definitivno privlači pažnju među konzumentima elektronske glazbe baš kao i drum'n'bass u svojim počecima i ekspanziji sredinom i krajem 90-ih godina.

Sam Binga se tu našao u samom žarištu novog vala „polomljenog" ritma i privukao pažnju sa samo jednim remixom (Rise Again od Blackjob-a) te uživa u podršci „velikih" poput Rockwella. Kasre i Doc Scotta. Ekspanziju na sceni kao i sve riječi hvale je definitivno pokupio kada je izdao kolaboracijski EP s Om Unitom koji je potpisan na prestižnoj diskografskoj kući samog „oca" modernog drum'n'bass-a - EXIT Recordsu. To izdanje je postiglo veliki odjek kako među konzumentima tako i producentima/DJ-evima (Alix Perez, Mark Pritchard, Spectrasoul, DJ Die,...) koji su uvrstili to izdanje u svoju selekciju kojom su žarili i palili od klubova do festivala cijele prošle godine. Zbog svog specifičnog zvuka njegove „stvari" vrte izvođači koji nužno ne vrte taj zvuk pa se tako i njegova produkcija našla na Rinse:22 mix CD-u kojeg potpisuje veliki Kode9, a samo nedugo nakon toga uslijedila su izdanja i kolaboracija s Addison Groove-om na Modeselektorovom 50Weapons diskografskoj kući, zatim ekskluzivna izdanja za sveprisutni Critical Music, pa opet suradnja s Om Unitom na hitu „Triffidz" i posljednje izdanje se našlo na dugo očekivanoj Mosaic Vol 2 kompilaciji na EXIT Recordsu. Kao šlag na vrhu spomenut ćemo jedan od najzanimljivijih eksperimenata u 170bpm glazbi je upravo ona s Fracture-om, a i onaj „nježniji" remix ShyFX-ove stvari „Sambaata" koji je u rekordnom roku postalo „must have" oružje skoro svakog 170bpm DJ-a na planeti!

Ako sebe smatrate poznavaocem, ljubiteljem ili pratiteljem elektronske glazbe pogotovo ako sebe i svoj ukus stavljate u koš raznovrsnosti onda vam Sam Binga kao ime sigurno nije prošlo neopaženo. A kad smo Bingu upitali što će nam servirati za ovaj uskršnji provod u Kocki odgovorio je: - „Fresh, weird and strictly fire on the dance floor."

Uz Sam Bingu za pultom podršku će pružiti ona najsvježija strana LoopJunkies kolektiva: Okor i Nortrom, a da iskustvo bude nezaboravno optičkim iluzijama hipnotizirati će LoopJunkies grafički/motion dizajner Ante Šimić [Xplode]
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top