HLADNO PIVO - Firma (Official video) - DZV 2015 - Video
PUBLISHED:  Jul 06, 2015
DESCRIPTION:
http://www.facebook.com/pages/Hladno-pivo-official/127396337314567
http://www.hladnopivo.hr
http://twitter.com/Hladnopivo1987

"Živo me zanima kako će „Firma“ proći pored ultra-light ljetnih pjesama koje se obično plasiraju u eter kad malo zatopli. Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko." – komentirao je Mile Kekin pomalo neuobičajen potez u glazbenom svijetu.

"Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije, primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih tvornica, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila pjesma“ Firma“ koja taj fenomen pokušava objasniti u manje od tri minute. Pjesma je ubrzani tečaj za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da ne padaju olako i bez ispaljenog metka na stare fore novog početka." – objasnio je Kekin

U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca već glume ili, bolje rečeno sudjeluju, bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog kojima ovim putem želimo zahvaliti na angažmanu i profesionalnom pristupu, ali i na iskrenoj želji da nam ispričaju svoju stranu priče.
Vidljiva je i emocionalno vrlo upečatljiva njihova želja da se ne zaboravi što se dogodilo ali i što se i dalje događa s nekadašnjim gigantima, koji, po riječima radnika, nisu propali zbog konkurencije niti tehnološke zaostalosti već isključivo zbog krađe i želje kriminalaca u odijelima da se napravi mjesta za obitelji dvjesta.
"Hvala radnicima Gredelja, Diokija i Kamenskog što su nam pomogli napraviti spot kojim se svi skupa možemo ponositi." – poručuju iz Hladnog piva

"Mislim da ljude treba tu i tamo podsjetiti na sve te silne domoljube koje su u formativnim godinama Lijepe naše bili najbliži sisi a čija će djeca uživati u tome, bez da će ikad morat prstom mrdnuti. Mi o takvim stvarima samo pjevamo, što je očito puno lakše nego pisati o tome u novinama i ostajati zbog toga bez posla. Nama barem nitko ne može dati otkaz.“ – zaključuje Mile priču o „Firmi“.

Spot za pjesmu „Firma“ sniman je na stvarnim lokacijama propalih tvornica Gredelj, Dioki, Kamensko.

"Bog, domovina, nacija – svi na pod, ovo je privatizacija“ pjevat će se i na koncertima koje Hladno pivo organizira u vlastitoj produkciji pod nazvanim „Hladno pivo Tour – Dani zatvorenih vrata“. Prvi na redu je onaj u Puli 4. kolovoza , zatim na red dolazi Split 12. rujna, dok se kulminacija očekuje na zagrebačkoj Šalati 19.9.2015. Za kraj „ljetne“ turneje,Hladno pivo stiže u Varaždin 17.10.

Ulaznice za zagrebački koncert već su u prodaji po cijeni od 80 kuna a mogu se
kupiti u Rockmarku, Dirty Old shopu, te svim prodajnim mjestima ticketshop.hr-a (www.ticketshop.hr).
Sve informacije o prodaji ulaznica i ostalim koncertima Hladnog piva možete saznati na www.hladnopivo.hr i službenom FB page HPa (https://www.facebook.com/pages/Hladno-pivo-official/127396337314567)HLADNO PIVO - Firma

Da sebi manje smetam
svako jutro prošetam
nabijem krokse na noge bose
puštam da me same nose
istom rutom
ko i godinama prije
Alejom Bologne
sve do Kustošije

A kad stignem do porte i do spuštene rampe
skinem kapu za sve nas koji još pamte
dan kad su ispred firme stale crne limuzine i rekli:
Bog, domovina, nacija
svi na pod ovo je privatizacija!
Napravite mjesta za obitelji dvjesta!

Gledam kulise, ratuju sa statikom
ko što nove elite ratuju s gramatikom
a preko puta ispred Lidla, moj sektor proizvodnje čeka

uz jednu pivu iz Q-packa možda im večeras priznam
kako smo pali bez ispaljenog metka
na staru foru novog početka
taj dan kad su ispred firme stale crne limuzine

i rekli: Bog, domovina, nacija
svi na pod ovo je privatizacija!
Napravite mjesta za obitelji dvjesta!
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top