GATUZO

Location:
CT
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Rock / Blues
Site(s):
Label:
Dancing bear
Type:
Major
GATUZO je dinamican zagrebacki rock dvojac (gitara-bubanj) koji misli ozbiljno.
Iako nastali 1999., u danasnjoj minimalistickoj postavi rade od pocetka 2003. godine. Prvi javni nastup imali su 22.11.2004. u KSET-u, nakon cega su svirali na skoro svim dostupnim zagrebackim rock pozornicama (Route 66, Spunk, Melin, Papilon, Pracka, Krivi put, Boogaloo, Mocvara.) na kojima su stekli iskustvo, sigurnost i izgradili prijateljsku komunikaciju s uglavnom studentskom publikom. Nastupi su im energicni, cvrsti i napeti s jedne (profesionalne), te samozatajno napeti i ocaravajuce iskreni s druge (artisticke) strane. Svoj neuobicajeni glazbeni stil i nacin sviranja nazivaju explosive rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.
GATUZO krajem 2005. snima i objavljuje svoj prvi ozbiljan studijski upper low-fi materijal za diskografsku agenciju Spona iz Zagreba, a sredinom 2007. godine potpisuje diskografski ugovor s Dancing Bearom.
U 11. mjesecu 2007. izlazi im album Noge/ruke/glave za koji su nagradjeni nagradom Status 2007. HGU-a za najbolji mladi rock bend, te Porinom za najbolji alternativni rock album 2007. godine.
Nakon toga bend je svirao u svim vaznijim klubovima i festivalima diljem Hrvatske i Slovenije ukljucujući i Rokaj fest, INmusic festival, Rock Otocec, Harteru, Grand rock festival, itd.
Krajem 2009. godine, Gatuzo izdaje svoj drugi album pod nazivom "!" te nastavlja s intenzivnim svirkama i promocijom novog albuma.Od 26.04.2010. eksplozovan dvojac postaje trojac, deckima se pridruzuje gitarist Majki Zoran Calic-Zoki. Nakon samo dvije probe odrzane zajedno sa Zokijem, GATUZO kao trojac ima svoj prvi medijski live nastup, i to na Radiju 101 (26.04.2010.). Cijela suradnja se dogodila spontano, jer je Zoki (dugogodisnji prijatelj benda) trebao biti gost na koncertu u Sax-u 28.04.2010. Medjutim nakon prve probe Siljo i Goran su odlucili da bi bilo super da Zoki postane dio GATUZA, tako da je umjesto gostovanja u Sax-u Zoki tada odsvirao svoj prvi koncert sa Siljom i Goranom. Od sada kao trojac GATUZO melje zesce nego ikada!
0.02 follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top