10 Jaar Amsterdam Beatclub: Das Audio Combo - Video
PUBLISHED:  Dec 22, 2013
DESCRIPTION:
10 Jaar Amsterdam Beatclub Paradiso Amsterdam


DAS AUDIO COMBO slingert het begrip orgelband ver de 21e eeuw in. Nu eens geen bloedeloze funky of jazzy shit; DAS AUDIO COMBO wentelt zich in rauwe soul, gospel en rock & roll. Maar verwacht geen gespannen, stoere koppies op het podium. De manier waarop DAS AUDIO COMBO uit de speakers knalt, geeft zelfs stugge Groningers het gevoel een geboren danser te zijn.

Wat nooit iemand opvalt, maar toch gezegd moet worden: DAS AUDIO COMBO is volledig instrumentaal. Gelukkig maar, want hoeveel goede muziek gaat er niet verloren door een slechte zanger. Drums, bas, 'n oude Moog-synth en Hammond blijken voor de heren én het publiek meer dan genoeg om zich volledig mee uit te leven.

DAS AUDIO COMBO verraste op festivals als Oerol, De Parade, Eurosonic en Noorderslag. Maar net zo makkelijk vliegt de band voor één show naar Rome of opent voor de Fun Lovin' Criminals. De single op het Spaanse Butterfly Records met een ontspoorde versie van The Cramps' Human Fly, wordt zelfs gedraaid door hippe New Yorkse dj's!

En vanwaar die bandnaam? DAS AUDIO COMBO was eerst vernoemd naar een bepaalde Duitse supermarktketen -ook beginnend met een A- die zoveel interesse in de band kreeg, dat ze de heren graag in de rechtszaal wilde ontmoeten. Toen volgde iets met eieren en geld... Maar genoeg voor nu: Nederland is klaar voor DAS AUDIO COMBO!

Line up:
André Dodde Hammond,Moog
Jan Veenkamp bas
Arnold Veenkamp drums

Footage Copyright 2013 Bart Vuijk
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top