VANNAK ILYEN VÉLETLENEK – Csühes Pali ajánlója a JÚLIUS 24-i KÜSSMICH/RNR666 közös bulihoz

Published: July 13, 2019

Vannak ilyen véletlenek. Mármint, hogy két, egymás dolgait kölcsönösen kedvelő koncertszervező brigád (a Küss Mich és az RNR666) egyazon napra szervezzen bulit egyazon városban. Mi lehet a megoldás? Össze kell hozni a két külön tournén lévő külföldi fellépőt egy közös szervezésű buliba. A gyönyörű flyert a csodálatos Szurcsik Erika készítette!

A Küss Mich hozza a Holiday INN-t Rómából, akiknek első kazettája 2013-ban jelent meg a My Own Private Records-nál amit amúgy a Holiday INN zenész fele (dobgép, elektronika), azaz Bob Junior igazgat. Ő sok egyéb mellett a Trans Upper Egypt tagja is, ami nagyon jó psychedelic/kraut rockot játszik. Az énekes Gabor az Aktion tagja (volt?), amiben egy lánnyal fura No/New Wave szerű dolgot művel(t). Közösen meg a Metro Crowd -ban játszanak és adnak ki lemezeket ahol Toni Cutrone dobol (!!!!)  (Hiroshima Rocks AroundTrouble vs GlueMai Mai MaiNo=Fi Records) és ketten egy Fanfulla 5/a nevű klubot is üzemeltetnek Rómában, ahol elnézve a programokat és a fb fotóalbumot, van aztán minden! Röviden: eléggé aktív figurák!

Holiday INN amúgy meg egy kurvajó post punk / industrial banda. Throbbing Gristle, Suicide, PIL, Big Black, Cabaret Voltaire juthatnak eszünkbe a múltból, vagy a kelet Francia La Grande Triple Alliance de ‘lEst  bandák meg a jelenből vagy a közelmúltból. Tehát zajos-mocskos-frusztrált-perverz-deviáns-cinikus-elbaszott cucc.

Az RNR666 részéről a szintén olasz Above the Tree az már más tészta. Nyugodtabb vizek, oldottabb hangulat. A furcsa elnevezés egyetlen embert takar Marco Bernacchia -t aki 2006 óta zenél és ad ki lemezeket és persze utazik/zenél szinte folyamatosan. Folk / Blues / Psychedelia talán ezek lehetne a sarkai a zenéjének. Gitár loopokból és különböző zajokból, hangmintákból felépülő természetközeli valami. Ha elkapja az embert elég könnyű benne ragadni a hangulatban. A svájci Roy & the Devil’s Motorcycle legnyugisabb elszállásai juthatnak az eszébe annak, aki ismeri őket.

Az est hazai fellépőjéről a Cranky Bow -ról megmondomőszintén nem sokat tudok, azon kívül, hogy Új Bála közeli dolog. Hallgatva a bandcamp -es 40 perces digitális albumot, otthon a lakásban széthullani rá mondjuk befüvezve csodálatos lehet, DE egy jó hangulatú klub bulin is totál el tudom képzelni, hogy működhet.
Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top