Hét perc harminc másodperc prédikáció, kemény drogok és mélydepresszió – LEMEZAJÁNLÓ CSÜHESTŐL

Published: April 01, 2019

Reverend Beat-Man & Izobel Gracia: Baile Bruja Muerto (2019 / Voodoo Rhythm Records)

Már megint egy jó, sőt nagyon jó Reverend Beat-Man lemez! Beat-Man bizonyos szempontból olyan, mint a Ramones vagy a Motörhead. Aki úgy rajongója neki is, mint az említett két zenekarnak, mint például én, az kurvajól mulat magában, mikor felületes illetők olyanokat mondanak, hogy – Ja. Jó, meg minden, de ugyanolyan, mint a többi. Ilyenkor az ember mit tud csinálni? Legyint, oszt jólvan. Végül is mindegy. Amúgy ennek az a veleje, hogy az olyan figurák, akiknek ennyire karakteres megszólalásuk és jelenlétük van, azok egyszerűen rá égetik magukat az adott produkcióra. Ezen a lemezen például van három feldolgozás is, három igen különböző előadótól, úgy mint: The DoorsVenom, és egy mexikói nőjogi harcos, Chavela Vargas (1919-2012). És egyik sem lóg ki a lemezről, full Beat-Man mindhárom. 

Na, de ki az az Izobel Gracia? Ő egy los angeles-i billentyűs/dobos/énekes, akivel Beat-Man egy ideje turnézik és a tavalyi Rev. Beat-Man and The New Wave album több számában is közreműködött (Hozzánk legközelebb , Bécsben a Chelsea-ben lehet majd őket  elcsípni április 27.én!).

10 nagyon állat Rock n Roll-Trash-Garage-Cumbia dal van a lemezen, de a 11., a hét és félperces prédikáció, ami a legjobb, ahol a Tisztelendő Úr kifejti fejlődés >>> visszafejlődés elméletét. Na, az tényleg szép! Nem találom a neten ezt a számot, de Lavór és állandó műsorvezetőtársa már lejátszotta
a Kezek a sebekben 4. adásban:

Két videó is készült az albumhoz:

Sloks : Holy Motor (Voodoo Rhythm Records / 2018)

Zsírúj banda a Voodoo istállóban, első lemez és egyből itt! Teljesen megérdemelve! Nekem egyből a kedvenceim közé léptek a kiadónál a Come N’ Go, a Roy & DMC és a Destination Lonely mellé közvetlenül. Már a sztori is elég jó, ahogy egymásra találtak (mármint a kiadó és a zenekar). Beat Man valami fesztiválon volt Olaszországban, ahol a Sloks volt az egész rendezvény nyitó produkciója. A fesztivál közönsége kora este még nem volt felkészülve Buddy Fuzz mániákus feedback orgiájára, a dobos primitív ütemeire, na meg az énekesnő öngyilkossági kísérletnek is felfogható színpadi akcióira. Ennek megfelelően ki is ürült a sátor ahol játszottak, mindenki húzott sört venni vagy mittudomén. Nem így Beat Man, akit a zenekarból áradó negatív, destruktív, önveszélyes energiák annyira lenyűgözték, hogy egyből a koncert után szerződést ajánlott nekik és Franciaországba küldte őket Lo Spider stúdiójába, hogy vegyenek föl egy teljes lemezt!
A végeredmény magáért beszél, szerintem az utóbbi pár év legjobb bemutatkozó lemeze lett ez (mánmint nekem). Végül is rock n roll ez, de annak a szélsőséges, elbaszott, totálisan nem a könnyed szórakoztatást elérni kívánó ága. A szövegekről nem tudom eldönteni, hogy a keménydrog használatról vagy a mélydepresszióról szólnak-e, de kibaszott súlyosak egytől egyig az biztos. Az előadásmód meg olyasmi, mint egy segítségre szoruló aki képtelen segítséget kérni, illetve ha mégis megteszi, azt olyan módon, hogy az első gondolat a legtöbb emberben az legyen, hogy meneküljön a közeléből minél előbb, jó messzire.

Van fent több videó, újabbak is, de én mégis azt ajánlanám amivel én is megismertem ezt az egészet >>>

Are you enjoying your evening over there?
Are you laughing over there?
Are you laughin? You know what?
You don’t deserve my illness, no no

You don’t deserve my illness, You don’t deserve my sickness
You don’t deserve my time, You don’t deserve my sectret life, a second time

Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top