HANGVERSENY – of Montreal @ A38

Published: July 15, 2017

of-montreal

 

Kevin Barnest, az of Montreal fejét hálistennek nem nagyon kell bemutatni, főleg mivel teljesen hibbant és eklektikus zenéje a 2007-es Hissing Fauna, Are You The Destroyer című lemez idején a teljes zenei sajtó figyelmét magára vonta.

 

 

Másrészt az of Montreal 20 éves pályafutása során volt már neo-pszichedelikus barkács zenekar, színpadi elemeket sem nélkülöző barokk pop produkció és a közelmúltban még EDM hatások is megjelentek lemezeiken. A folyamatos megújulás ellenére az of Montreal mégis abszolút felismerhető jelenség – bár sajnos a lemezek minőségi kiegyenlítettségéről kevesebb jót tudnék mondani, azért a nagy számok törvénye szerencsére az of Montrealnak is kedvez.

Ennyit az értelmes bevezetésről, kezdhetünk is hangolódni a hétfői A38-as koncertre!

>>Olvass tovább!<<

Elephant 6 – lehet, hogy meglepő, de az of Montreal is a híres kollektíva tagjaként indult, akárcsak a Neutral Milk Hotel és a The Apples in Stereo.

Norvégia – nem mindenkiből hozza ki a sötét géniuszt Norvégia, de Kevin Barnes esetében ez történt. Norvég feleségével, Ninával (és ez idő alatt született lányukkal) töltött hosszabb tartózkodása nem épp idilli hangulatban telt és ennek a nehéz időszaknak, illetve pszichiátriai gyógyszerek hatására írta Barnes a Hissing Fauna, Are You The Destroyer-t. Említettem (azon túl, hogy ez a legjobb of Montreal lemez), hogy nem először és nem utoljára ihlették személyes élmények a szövegeket…?

Gender – Kevin Barnes színpadon és magánemberként is lelkesen tolja a gender bending szekerét. Ez persze legfeljebb random of Montreal videó megtekintése híján érhet meglepetésként (bár én amondó vagyok, hogy a zenén is simán átszűrődik).

Meztelen Test – Kevin Barnes – ismét nem meglepő módon – nem volt rest bebizonyítani, hogy a meztelen férfitest mutogatása is teljesen oké dolog. Ama bizonyos norvég feleség, Nina jóvoltából készül egy videó a fülbemászó Fugitive Air című számhoz, melyben egyúttal megtekinthetjük a magnum opust.

Georgie Fruit – ami David Bowie esetében Ziggy Stardust volt, az Kevin Barnesnál Georgie Fruit. A már sokadjára említett szuperlemezen történt meg a lírai én átlényegülése azzá a glamurisztikus Georgie Fruittá, aki majd hétfőn este az A38 színpadáról tekint le ránk. Georgie egyébként fekete, börtönviselt, a negyvenes éveiben jár, több nemváltó műtéten esett át és a hetvenes években egy bizonyos Arousal nevű zenekar tagja volt…

Lóháton – Ha a feltételek adottak, akkor nyugodtan lehet Kevin Barnes fantáziájára hagyatkozni. Bizonyára sokan őrzik kedves emlékeik közt azt a koncertet amikor az úszónadrágra vetkőzött Barnes lóháton énekel egy számot. Elég király lenne, ha Budapesten is előkerülne valami hasonlóan látványos műsorszám, nemde?

photo: You Ain’t No Picasso - https://www.youaintnopicasso.com/

photo: You Ain’t No Picasso – https://www.youaintnopicasso.com/

Fütyülés – igen, velem egyetemben Kevin Barnes is büszke rá, hogy soha nem tanult meg fütyülni. Yaaay.

—————————————————————

OF MONTREAL, 2017. július 17. A38 hajó (előzenekar: Bermuda)

Facebook esemény oldalán jelöld, hogy jössz 

+

vegyél elővételes jegyet!

 

 

Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top