30 éve szemben az árral – Tribute for The Monsters

Published: January 17, 2017

Enclosure:(audio/mpeg) https://www.voodoorhythm.com/images/HI_RESOLUTION_PICTURES/MP3/Nicole_Garcia_Baby_OK.mp3

30 Years Anniversary Tribute Album for the Monsters

 

monsters1

A tavaly 30 éves Monsters zenekar születésnapja alkalmából egy három lemezes sorozattal kedveskedett nekünk. A harmadik egy Monsters dalokat tartalmazó feldolgozás album. Tizenöt dal – azaz a bakeliten csak tizennégy, mert a Roy & The Devil’s Motorcycle tizenkét perces Pony Tail & Black Cadillac átirata csak a CD-re fért fel – de nem kell megijedni, mert a Voodoo Rhythm Records-nál évek óta a vinyl lemezhez automatikusan jár a CD is. Vannak a lemezen az istállóhoz tartozó bandák, és vannak baráti csapatok innen-onnan, kábé fele-fele arányban.

Jó az egész lemez, meg érdekes is, hogy ki, hogyan alakítja át saját képére a dalokat. Nekem egyértelműen a lemez második felén található hármas tetszik a legjobban, a 9-10-11. szám, amit akár ipari blokknak is nevezhetnénk, de legalábbis no wave-nek. Mindegy.

Sudden Infant kezd, ami Joke Lanz alteregója, aki a 90-es évek eleje óta készít noise / experimental felvételeket – de tonna számra! – és mint extrém body art művész is ismert. Az ő száma itt a More You Talk. Ezután Helios & Hess jön, akik a svájci ipari csapat, a Herpes Ö Deluxe tagjai. Velük készítette Beat-Man tíz éve a csodálatos Reverend Beat-Man & The Church of Herpes nagylemezt. Itt szerintem Monsters lemezekről vett hangmintákból vágtak össze egy dalt némi gitár gerjesztés és fémcsörömpölés kíséretében. A blokkot a Bigeneric, azaz Marco Repetto zárja, aki a legutolsó ‘M’ című albumról dolgozta fel a Let Me Spend A Night With Your Wife című dalt, és kreált az amúgy egyszálgitáros kesergőből egy minimál pszichedelik valamit. Ha a 90-es években egy DJ ezt rákeveri valami big beat lemezre, biztos hogy beőrültem volna! Nem mellékesen Marco Repetto 1977 és 80 között Bern – innen való a Voodoo Rhythm Records, és itt található a Voodoo Rhythm lemezbolt – első punk zenekarában a Gluemas-ban zenélt, ami később Grauzone lett, és volt is egy német nyelvterületen slágerlistás daluk, az Eisbar, amit éppen ő írt.

Nagyon fasza album, végül is az egész lemez nagyon jó, vannak beindult trash’n’roll-ok (The Sex Organs, The Devils), punk cuccok (The Failed Theachers, The Seniles), érzelmesebb dolgok (Dylan Walshe) vagy exotica (Ronaldo Bruno és Nicole Garcia, akit meg is tudsz hallgatni!). Borító űber, mint általában, nem Facebook barát, belül rengeteg sosem látott fotó a zenekarról.

monsters2

Az ünnepi sorozat első lemezéről ITT a másodikról ITT írtunk.

Happy birthday Monsters, jó egészséget, meg minden!

Music Blogs
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top