Siilifolkin talkoolaisista koulutetaan sankareita

Published: May 23, 2016

Siilifolkin talkoolaisista koulutetaan sankareita

 

Sankareita, onko heitä? Tuttu kysymys, johon voi vastata myös tällä tavoin:

Jos ei ole, niin tehdään!

Näin toimitaan ainakin Siilifolkissa, jonka satapäistä talkooväkeä kutsutaan sankarikoulutukseen siniristilippujen hulmutessa sotamarsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä 4.6., jolloin vakuutusyhtiö LähiTapiola järjestää kurssin otsikolla Onko sinussa ainesta sankariksi?


Siilifolkin festivaalijohtaja Liisa Väätäinen toivoo, että heinäkuisen kansanmusiikkijuhlan talkoolaiset osallistuisivat suurin joukoin tähän maksuttomaan koulutukseen, jossa neuvotaan kädestä pitäen, miten uhkaavat tulipalot saadaan ripeästi sammumaan.


Elävä elämä on osoittanut, että alkusammutus onnistuu, jos siihen päästään parin minuutin sisällä syttymisestä. Siksi on tärkeää tietää, miten erilaiset sammutusvälineet toimivat.


Sankarikoulutusta annetaan marskin syntymäpäivänä Sammu-Kalusteen toimipaikassa Oppipojantie 7:ssä klo 10-14 välillä. Liisa Väätäisen toiveissa on, että ensimmäisenä aloittaisi klo 10-11.30 Siilifolkin ravintolan henkilöstä. Klo 12-13 on turvallisuudesta ja järjestyksestä vastaavien vuoro. Viimeinen tunti klo 13-14 on varattu sitten festivaalin muulle henkilöstölle.


Ennen käytännön kurssitusta sankareiksi haluavien on käytävä teoriakurssi netissä. Se löytyy osoitteesta https://spek.onedu.fi/alkusammutus/courses/alkusammutus. Kurssi on käytävä viimeistään 2.6. Verkkokurssista saa todistuksen, josta sammutusharjoituksiin osallistuvien on tuotava mukanaan paperinen tuloste tai kuva kännykässä.
Jos aikataulu ei käy, kurssit voi käydä myös toisin päin. Osallistuvat saavat kursseista asianmukaisen todistuksen. Lisätietoa voi kysyä etukäteen Reino Pihlajamaalta, puh. 0500 423 340.

Festivals / Events / Venues
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top