MIKE PORTNOY: “Πολλά prog συγκροτήματα είναι πολύ βαρετά επί σκηνής”

Published: May 23, 2018

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Rock Talk του Mitch Lafon, ο Mike Portnoy μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Μιλώντας για τους Sons of Apollo, ανέφερε ότι η ικανότητα τους στην παρουσίαση του υλικού τους είναι ένας από τους παράγοντες που τους διαχωρίζουν από άλλα δεξιοτεχνικά συγκροτήματα.

 

«Πολλά prog συγκροτήματα… Δε θέλω να αναφέρω ονόματα, αλλά πολλά prog συγκροτήματα είναι πολύ βαρετά επί σκηνής. Mοιάζουν με επιστήμονες που κάνουν ένα μουσικό πείραμα. Αυτή η μπάντα είναι λες και συνδυάζει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των Van Halen με τη μουσικότητα των Rush». Ο Portnoy δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι «όλοι ‘πυροβολούν ακατάπαυστα’, είναι ένα πενταμελές μουσικό θέαμα. Είναι ένα θηρίο επί σκηνής και μπορείς να το δεις στις εκφράσεις του κοινού. Τους πέφτουν τα σαγόνια! Δεν είναι μόνο οι τεχνικές δεξιότητες, αλλά και η ικανότητα στην παρουσίαση, και η απόδοση και η ενέργεια».

 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη των Sons of Apollo, ο Portnoy δήλωσε ότι «προφανώς ο Derek [Sherinian] κι εγώ έχουμε ένα δέσιμο από τους Dream Theater, ο Billy [Sheehan] κι εγώ έχουμε μια καλή σχέση λόγω του ότι είμαστε στους Winery Dogs χρόνια τώρα. Ωστόσο, ο Bumblefoot [Ron Thal] και ο Jeff Scott Soto είναι, για μένα, οι ‘αφανείς’ ήρωες και οι μεγάλες εκπλήξεις που κάνουν το κοινό να αποχωρεί κατάπληκτο από τις συναυλίες.

 

«Ο Jeff είναι ένας σπουδαίος frontman. Ξέρει να επικοινωνεί με το κοινό, έχει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό. Η φωνή του είναι τόσο μελωδική και δυνατή.

 

«Και ο Bumblefoot είναι το άλλο κομμάτι του παζλ. Είναι σαν τρελός επιστήμονας όταν κρατά κιθάρα. Έχω παίξει με τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο, και οφείλω να πω ότι ο Bumblefoot είναι ίσως ο πιο εκκεντρικός… Έχει βαθιά γνώση της μουσικής, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε με τον οποίο έχω παίξει. Έχει και καταπληκτική φωνή. Είναι ο Glenn Hughes του συγκροτήματος ως προς τα φωνητικά… Είναι ο άσσος στο μανίκι μας, ή το μυστικό μας όπλο, τέλος πάντων. Είναι η μουσική ιδιοφυΐα του συγκροτήματος, για να ‘μαι ειλικρινής».

 

Κλείνοντας, ο Portnoy είπε για το συγκρότημα ότι «στο μυαλό μου, ήταν το συγκρότημα που φαντασιωνόμουν, αυτή τη σύνθεση επιθυμούσα. Ο Derek κι εγώ μιλούσαμε για μια μπάντα και ήταν αυτή: ο Billy Sheehan στο μπάσο, ο Jeff Scott Soto στα φωνητικά, ο Bumblefoot στην κιθάρα. Αυτή τη σύνθεση ονειρευόμουν και ιδού».

 

 

The post MIKE PORTNOY: “Πολλά prog συγκροτήματα είναι πολύ βαρετά επί σκηνής” appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top