Forbidden Seed στο Rock Overdose: ‘Ο νέος δίσκος θα είναι metal όπως το αγαπάμε όλοι και ο καθένας με τον τρόπο του!’

Published: January 21, 2017

Μόλις ένα χρόνο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “From Sand To Eternity” και οι Forbidden Seed βρίσκονται ήδη στο στούντιο για την ηχογράφηση του επόμενου δίσκου τους. Το Rock Overdose και ο Γιώργος Νημάς μίλησαν με τον Κωνσταντίνο Μάρη (φωνητικά), τον Κώστα Μάτη (τύμπανα) και τον Nik Danielos (μπάσο) και σας φέρνουν όλα τα νέα της heavy/power μπάντας…

 

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα και καλή χρονιά παιδιά! Πέρασε κάτι περισσότερο από ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας, “From Sand To Eternity”. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πορεία του;

 

Constantin: Καλησπέρα, υγεία, δημιουργικότητα και καλά γραψίματα.  Πέρασε όντως ένας χρόνος; Μόνο θετικές εντυπώσεις έχω προσωπικά. Η αντιδράσεις τόσο του εγχώριου όσο και του ξένου τύπου ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές και η ανταπόκριση του κοινού εξίσου δυνατή. Γενικά ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες μου.

 

Kostas: Καλησπέρα, καλή μουσική χρονιά. Όπως είπε και ο Κώστας οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές και αυτό σίγουρα μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε, αλλά μας γεμίζει και ένα αίσθημα ευθύνης για να προσπαθήσουμε περισσότερο σαν μπάντα και σαν μουσικοί γενικότερα.

 

         

 

Rock Overdose: Έχουν γίνει αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας σε σχέση με την περίοδο της πρώτης ηχογράφησης;

 

Constantin: Η σύνθεση την περίοδο που γράφτηκε ο δίσκος ήταν ένα περίεργο θέμα. Το κατά πόσο η μπάντα θα λειτουργούσε σαν Full Band ήταν λίγο μετέωρο. Όταν λοιπόν ξεκαθάρισε το τοπίο υπήρξαν κάποιες μικρές αλλαγές. Ο Κώστας, που μας βοήθησε στην εμφάνισή μας στο Rock On The Beach Fest, τελικά κατέληξε να μείνει μόνιμα πίσω από τα τύμπανα και πρόσφατα στην παρέα μας προστέθηκε και ο Σάκης, καλύπτοντας την θέση της δεύτερης κιθάρας, που μέχρι πρόσφατα ήταν μετέωρη.

 

 

Rock Overdose: Ξεκινήσατε πρόσφατα τις ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου σας... Σε ποια φάση βρίσκεστε;

 

Constantin: Έχουμε ήδη τελειώσει με τα τύμπανα, ο Κώστας έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Είναι αποχαύνωση να βλέπεις αυτό το παιδί να γράφει.  Στην παρούσα φάση γράφουμε το μπάσο και τις ρυθμικές κιθάρες.

 

         

 

Rock Overdose: Έχετε καταλήξει σε κάποιο τίτλο; Σε ποιο χρονικό ορίζοντα τοποθετείτε την κυκλοφορία του;

 

Constantin: Ο τίτλος του δίσκου έχει ξεκαθαρίσει από την περίοδο της προ παραγωγής ακόμα. Βασικά έχω την συνήθεια να έχω εξ αρχής το μεγαλύτερο μέρος των πραγμάτων έτοιμο πριν καν μπούμε στο studio. Θέλω να έχω πάντα ένα όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο πλάνο, κάτι το οποίο κάνει γενικότερα την δουλειά όλων μας ευκολότερη. Θα μου επιτρέψεις όμως να κρατήσω το θέμα του τίτλου μυστικό για λίγο ακόμα.

 

Στο θέμα τώρα του πότε θα κυκλοφορήσει, είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα και να σου πω την αλήθεια δεν βιαζόμαστε. Θέλουμε να πάρουμε τον χρόνο μας να αναπτύξουμε τον δίσκο όσο περισσότερο γίνεται. Αν καταφέρουμε να έχουμε τελειώσει την παραγωγή μέχρι την Άνοιξη θα ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πάντως, εκτός απροόπτου βέβαια, για κυκλοφορία μιλάμε πάντα για μέσα στην χρονιά.

 

 

Rock Overdose: Θα κυκλοφορήσει και αυτό από τη ROAR records, όπως και το ντεμπούτο σας;

 

Constantin: Η συνεργασία μας με την ROAR αφορούσε μόνο την κυκλοφορία του “From Sand To Eternity”. Και πάλι, είναι νωρίς για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Έχουν “πέσει” διάφορες ιδέες και προτάσεις στο τραπέζι αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο.

 

         

 

Rock Overdose: Μουσικά θα δούμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με το “From Sand To Eternity”;

 

Constantin: Ρωτάς το λάθος άτομο... (γέλια). Ο ίδιος άνθρωπος έγραψε το μεγαλύτερο μέρος και από τους δύο δίσκους. Το να εξελίσσεσαι και να μην επαναλαμβάνεσαι είναι το Α και το Ω πιστεύω. Το κατά πόσο επιτεύχθηκε αυτό, θα πρέπει να ρωτήσεις τα υπόλοιπα παιδιά. Κοίτα, το παίξιμο του Κώστα από μόνο του διαφοροποιεί τα πράγματα. Ακόμα η χημεία μεταξύ του Γιώργου και του Σάκη στις κιθάρες και ειδικότερα στα lead προσθέτει επίσης κάτι που δεν υπήρχε στον προηγούμενο δίσκο.

 

Τώρα γενικά, στο μουσικό επίπεδο νομίζω ότι είναι λίγο πιο σκληρός και σκοτεινότερος από το “From Sand...”. Στο κομμάτι των φωνητικών θέλω να ελπίζω πως είναι λίγο πιο “σίγουρα” και λίγο ωριμότερα.

 

Kostas: Το βασικότερο από όλα πιστεύω ότι ο δίσκος θα είναι metal όπως το αγαπάμε όλοι και ο καθένας με τον τρόπο του φυσικά! Το γεγονός ότι σε αυτό τον δίσκο υπάρχει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο και σταθερό line up έδωσε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο ύφος των κομματιών. Παρόλο που συνθετικά ο πυρήνας ήταν ήδη έτοιμος από τον Κώστα, ο καθένας μας από τα υπόλοιπα άτομα πρόσθεσε πινελιές που δημιούργησαν ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 

Nik: Εγώ λοιπόν μιας και ανήκω στα “υπόλοιπα παιδιά” (γέλια) , θα προσθέσω πως αν και η main δομή των κομματιών του πρώτου αλλά και του δεύτερου δίσκου είναι υπό την επιμέλεια του Κώστα... όπως και όλη η ιδέα των Seed μιας και είναι παιδί του, παρόλα αυτά μέσα από την αναλυτική προσέγγιση τους βήμα προς βήμα κατά την παραγωγή υπάρχει μία εξελικτική διαδικασία τόσο ομαλή που σε τρομάζει ... Κάθε τι καινούριο μας φέρνει στο τραπέζι είναι λίγο καλύτερο απ το προηγούμενο !!

 

 

Rock Overdose: Στιχουργικά με ποια θέματα καταπιάνεστε στα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου σας;

 

Constantin: Υπάρχει μια συνολική ιδέα πίσω από όλο το album. Δεν θα το έλεγα ακριβώς concept, περισσότερο σαν central idea based θα το περιέγραφα. Καταπιάνεται γενικότερα με την ιδέα της συγκάλυψης της πραγματικότητας. Την παραποίηση αν θέλεις, το “μασκάρεμα” διαφόρων καταστάσεων, την διαφορά μεταξύ του φαίνεσθαι και του είναι. Και ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχει άπειρο υλικό στην ανθρώπινη ιστορία και όχι μόνο για έμπνευση.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία κάποιου video-clip ως μέσο προώθησης του νέου δίσκου;

 

Constantin: Βέβαια. Δυστυχώς υπήρξαν αρκετά προβλήματα, σε προσωπικό πάντα επίπεδο, την χρονιά που μας πέρασε, κάτι που εμπόδισε κάτι τέτοιο για τον προηγούμενο δίσκο. Ήδη υπάρχουν ιδέες πάνω σε αυτό το κομμάτι για την καινούργια μας δουλειά.

 

Nik: Το καλό είναι ότι οι ιδέες και η όρεξη υπάρχουν και γεννιούνται συνέχεια και καινούριες! Γενικά ζόρια υπάρχουν σε όλους μας πλέον αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει άμεσα ... ή μάλλον δεν το αφήνουμε να μας επηρεάσει γιατί τα προβλήματα σου πρέπει να τα μοιράζεσαι για να γίνονται μικρά . Άλλωστε η μπάντα κατά βάση πρέπει να είναι δεύτερη οικογένεια για να λειτουργήσει και έτσι συμβαίνει . Οπότε λογικά μέσα στο επόμενο έτος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγουν πολλά καλούδια από τους Seed !

 

 

Rock Overdose: Σε λίγες μέρες δίνετε ένα live στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας τους Innerwish. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχετε αρκετό καιρό να παίξετε στην «έδρα» σας… Ποια τα συναισθήματά σας;

 

Constantin: Πραγματικά πάει καιρός και από την τελευταία φορά, γεμίσαμε όμως τις μπαταρίες μας για τα καλά το Καλοκαίρι στο live της Αθήνας, όπου ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Για να είμαι ακριβής, το live είναι σε είκοσι πέντε μέρες...(γέλια). Κάθε μέρα σβήνω και μία από το ημερολόγιο.

 

Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το live. Είμαι μεγάλος fan των Innerwish και τρελαμένος με την δισκάρα που έβγαλαν. Μεγάλη μπαντάρα, τι να λέμε τώρα. Είναι χαρά και τιμή για εμένα να “μοιραστώ” το stage μαζί τους.

 

Kostas: Όντως πέρασε καιρός από την τελευταία φορά, και πολύς καιρός από τότε που παίξαμε Θεσσαλονίκη, οπότε ανυπομονησία και χαρά που θα παίξουμε ξανά εδώ και φυσικά με μια ιστορικότατη ελληνική μπάντα, θα είναι μια δυνατή metal βραδιά

 

 

Rock Overdose: Έχετε προγραμματίσει και άλλες εμφανίσεις στο προσεχές μέλλον ή θα επικεντρωθείτε στην ολοκλήρωση του δίσκου;

 

Constantin: Προγραμματίζουμε τα πάντα πολύ προσεκτικά γενικά. Γενικότερα η απόσταση, λόγω του ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας τον τελευταίο ένα χρόνο, δυσκολεύει λίγο τα πράγματα. Ακόμα το προσωπικό πρόγραμμα όλων μας είναι αρκετά γεμάτο, λίγο με τις κανονικές δουλειές μας και οικογένειες, λίγο με τις υποχρεώσεις των παιδιών σε άλλες μπάντες. Πολλές προτάσεις, πολλές σκέψεις, τίποτα κλεισμένο ακόμα όμως. Το μεγαλύτερο βάρος προς το παρών το έχουμε ρίξει στον δίσκο. Μαζί με αυτόν θα έρθουν και τα περισσότερα live.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Αφήνουμε το κλείσιμο σε εσάς…

 

Constantin: Εμείς ευχαριστούμε, χαρά μας να ήμαστε εδώ. Προσωπικά ευχαριστώ και όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν το “From Sand To Eternity” και γενικότερα τους Forbidden Seed και είμαι σίγουρος ότι ο καινούργιος δίσκος θα τους ικανοποιήσει. Ραντεβού 11 Φεβρουαρίου στο Eightball να τα σπάσουμε με Innerwish.

 

Kostas: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, και όλους τους φίλους που μας στηρίζουν και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για underground μπάντες. Θα χαρούμε να σας δούμε το Φεβρουάριο στο Eightball.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

 

 

The post Forbidden Seed στο Rock Overdose: ‘Ο νέος δίσκος θα είναι metal όπως το αγαπάμε όλοι και ο καθένας με τον τρόπο του!’ appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top