DAGGER OF BETRAYAL στο Rock Overdose: “Το νέο album αν και επιθετικό, θα διαφέρει από τα προηγούμενα!”

Published: August 22, 2017

Οι Dagger of Betrayal είναι μια metal μπάντα της Θεσσαλονίκης, η οποία κυκλοφόρησε το 2011 το πρώτο της demo, ‘’Retribution’’, ενώ το 2013 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο full lenght album της με τίτλο ‘’Paradox Hive’’, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά από 3 χρόνια δισκογραφικής αποχής, κυκλοφόρησαν το 2016 ένα single, το "Undying Tyranny", ενώ έπειτα τους χάσαμε. Τώρα, η μπάντα βγαίνει από τον πάγο και επιστρέφει δυναμικά, ετοιμάζοντας την νέα της κυκλοφορία.

 

Απολαύστε την συνέντευξη που έδωσαν στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη και μάθετε όλα τους τα νέα:

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Dagger Of Betrayal: Καλησπέρα και σε εσάς! Χαιρόμαστε πολύ που τα ξαναλέμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη!

 

 

Rock Overdose: Σε τι στάδιο βρίσκεται η μπάντα αυτή τη περίοδο;

 

Dagger Of Betrayal: Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς ηχογραφείται το δεύτερο full length album μας, στο οποίο θέλουμε να δώσουμε πολλή προσοχή και για το λόγο αυτό δεν προσπαθήσαμε να είμαστε πιο ενεργοί στο θέμα των live εμφανίσεων.

 

 

Rock Overdose: Πέρυσι είχατε κυκλοφορήσει ένα single, το “Undying Tyranny”, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια συνέχεια μέσα στην χρονιά, ενώ πιο πριν ήσασταν ανενεργοί για περίπου 3 χρόνια. Τι συνέβη σε αυτό το διάστημα και δεν είχαμε νέα της μπάντας;

 

Dagger Of Betrayal: Ήταν μία αρκετά δύσκολη περίοδος για εμάς καθώς μετά από αποχώρηση κάποιων μελών μας σε μία φάση που δεν υπήρχε έτοιμο νέο υλικό, μπήκαμε στη διαδικασία εύρεσης μουσικών οι οποίοι θα αντικαθιστούσαν τα αποχωρήσαντα μέλη. Ακολούθησε μεγάλος όγκος προβών και πλάνων και για αυτούς τους λόγους είχαμε μπει στον πάγο, αν μπορούμε να το περιγράψουμε με αυτό τον τρόπο.

 

 

Rock Overdose: Έχετε πλάνα για νέο άλμπουμ; Αν ναι, μπορείτε να μας αποκαλύψετε μερικές πληροφορίες;

 

Dagger Of Betrayal: Ακριβώς! Όπως είπαμε έρχεται το δεύτερο full μας. Η σημαντικότερη πληροφορία είναι πως θα είναι αρκετά διαφορετικό από παλαιότερα releases μας.

 

 

Rock Overdose: Το line up της μπάντας παραμένει το ίδιο;

 

Dagger Of Betrayal: Τρία στα πέντε μέλη παραμένουν τα ίδια, lead κιθάρα, drums αλλά και φωνή είμαστε αυτοί που ήμασταν από το demo. Τα υπόλοιπα μέλη είναι καινούργια!

 

 

Rock Overdose: Το ‘’Retribution’’ είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και αν θυμάμαι καλά είχε βγει demo  του μήνα στο Metal Hammer, παίρνοντας 9/10, ενώ πολύ καλές ήταν και οι κριτικές του πρώτου album σας “Paradox Hive”αντίστοιχα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σας αγχώνει καθόλου αυτό για την συνέχεια; Διότι οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές.

 

Dagger Of Betrayal: Χαιρόμαστε πολύ για τις καλές κριτικές που είχαν αποσπάσει τόσο το demo όσο και το Paradox Hive, το πρώτο μας full length, αλλά το καινούργιο album θα είναι πιο ώριμο όσον αφορά τη μουσική σύνθεση, είναι πιστεύουμε πολύ προσεγμένο από πολλές απόψεις και για αυτό θεωρούμε πως θα είναι η καλύτερη δουλειά μας μέχρι στιγμής.

 

 

Rock Overdose: Μουσικά θα κινηθείτε στα ίδια μονοπάτια ή αυτή η παύση της μπάντας τα τελευταία χρόνια, θα σηματοδοτήσει και μια νέα εποχή με έναν νέο ήχο;

 

Dagger Of Betrayal: Το είπες όπως και έχει! Το νέο album θα διαφέρει μουσικά από τα προηγούμενα! Την περίοδο αυτή των τριών ετών σκεφτόμασταν τι ήταν αυτό που θέλαμε μουσικά, τελικά λίγο τα νέα μέλη, λίγο το ότι μεγαλώσαμε και εμείς μας βγήκε από μόνο του κάτι διαφορετικό! Το μουσικό ύφος είναι πάλι επιθετικό αλλά περικλείεται από μουσικά είδη με τα οποία δεν είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι ενδιαφέρον!

 

 

Rock Overdose: Έχετε πλάνα για live εμφανίσεις ή είναι νωρίς ακόμη;

 

Dagger Of Betrayal:  Μετά την ολοκλήρωση και κυκλοφορία του νέου μας δίσκου θα υπάρξουν και live εμφανίσεις! Πάντα υπάρχουν στο πλάνο μας!

 

 

Rock Overdose: Πώς βλέπετε την ελληνική σκηνή τώρα και ποιες διαφορές διαπιστώνετε σε σχέση με την ελληνική σκηνή του 2013, όταν κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας;

 

Dagger Of Betrayal: Η ελληνική σκηνή είναι πραγματικά εκπληκτική! Υπάρχουν εξαιρετικές μπάντες που αξίζουν και με το παραπάνω! Βέβαια η λέξη σκηνή, αφορά και άλλα στοιχεία πέρα από τις μπάντες όπως είναι οι διοργανώσεις και το κοινό. Υπάρχουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς και σίγουρα αυτό το αντιλαμβάνονται όσοι συμμετέχουν σε αυτή. Λόγω λοιπόν αυτών των δυσκολιών η σκηνή δεν αναπτύσσεται όπως θα μπορούσε, αλλά πλέον γίνονται αρκετές προσπάθειες και σίγουρα υπάρχει κάποια βελτίωση. Γενικά, μία μεγάλη αλλαγή είναι πως σε κάποια συγκεκριμένα μουσικά είδη στη σκηνή το κοινό έχει λιγοστέψει ενώ σε άλλα έχει αυξηθεί.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος δικός σας.

 

Dagger Of Betrayal: Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Rock Overdose για τη συνέντευξη αυτή αλλά και την υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική underground και μη σκηνή και γενικά στον σκληρό ήχο! Περιμένετε το νέο μας album! Θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονούμε για το release!

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post DAGGER OF BETRAYAL στο Rock Overdose: “Το νέο album αν και επιθετικό, θα διαφέρει από τα προηγούμενα!” appeared first on Rock Overdose / Rock - Metal Music.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top