JASON BECKER: Η δήλωσή του για το θάνατο του STEPHEN HAWKING

Published: March 15, 2018
JASON BECKER: Η δήλωσή του για το θάνατο του STEPHEN HAWKING

Χτες, η επιστημονική κοινότητα μα και όλος ο πλανήτης συγκλονίστηκε από το θάνατο του σπουδαίου θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου, Stephen Hawking, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 76 ετών.

Ο εκπληκτικός και πασίγνωστος επιστήμονας είχε καθηλώσει τους πάντες καθώς παρ’ όλο που είχε μείνει από πολύ νέος σε αναπηρικό καροτσάκι, εξαιτίας του ALS (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) ή νόσου του Lou Gehrig που έπασχε, συνέχισε όχι μόνο να εργάζεται και να ερευνά μα και να επικοινωνεί μέσω λογισμικού εκφράζοντας την άποψή του τόσο για επιστημονικά ζητήματα όσο και για πολλά φλέγοντα κοινωνικά γεγονότα.

Στη μουσική που παρακολουθούμε, από την ίδια ασθένεια πάσχει ο μεγάλος κιθαρίστας Jason Becker ο οποίος, όπως και ο Stephen Hawking, έχει μείνει παράλυτος και επικοινωνεί μέσω ενός λογισμικού που διαβάζει την κίνηση των ματιών του, δίχως να ‘χει σταματήσει όμως να συνθέτει μουσική, επιδεικνύοντας τεράστια θέληση και δύναμη. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρθηκε σε μια παλιότερη συνάντησή του με το Stephen Hawking και απέδωσε το δικό του μικρό φόρο τιμής στο μεγάλο φυσικό και άνθρωπο. Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε.

«Πριν από μερικά χρόνια συνάντησα το σπουδαίο Stephen Hawking. Ήταν μια σύντομη επίσκεψη όμως η παρουσία του ήταν πολύ ισχυρή. Συγκινήθηκα όταν άκουσα πως έφυγε. Ένιωθα κοντά του διότι μοιραζόμαστε μια παρόμοια, δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι να είναι ευτυχισμένος τώρα και περήφανος για όσα προσέφερε στον κόσμο. Τώρα είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που πάσχει από ALS. Ελπίζω να πετύχω τα μισά απ’ όσα πέτυχε ο Stephen Hawking

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top