GENE SIMMONS: Αποσύρει την αίτηση για τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης των devil’s horns

Published: June 23, 2017
GENE SIMMONS: Αποσύρει την αίτηση για τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης των devil’s horns

Πριν από λίγες ημέρες, ο Gene Simmons, μπασίστας των Kiss, είχε καταθέσει στην υπηρεσία “United States Patent and Trademark Office” μια αίτηση ώστε να κατοχυρωθούν σε εκείνον τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης της χειρονομίας devil’s horns που είναι συνώνυμη με τη μουσική που παρακολουθούμε.

Αυτή η κίνηση του Gene Simmons προκάλεσε κατακραυγή από τη μουσική μας κοινότητα, με πολλούς να θεωρούν ότι ο Αμερικανός μουσικός αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Η ίδια η χειρονομία, αποδίδεται σε πολύ αρχαίες πρακτικές που φτάνουν στον 5ο αιώνα π.Χ., ενώ έχει συνδεθεί και με την παράδοση πολλών λαών, όπως των Ιταλών οι οποίοι το χρησιμοποιούν για να «διώξουν το κακό μάτι», όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο ιταλικής καταγωγής Ronnie James Dio, ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα devil’s horns στο metal σύμπαν.

Η αίτηση του Gene Simmons ανέφερε ότι οι Kiss ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τα devil’s horns (με ανοιχτό τον αντίχειρα) στην καμπάνια προώθησης της περιοδείας “Hotter than Hell” το 1974, και ο μουσικός ζητά να του παραχωρηθούν τα δικαιώματα χρήσης τους για τις ζωντανές εμφανίσεις του και για την παρουσία του σε διάφορα events. Η απόσυρση της αίτησης, έγινε γνωστή από το Forbes με πιθανή αιτία την αλλαγή γνώμης του Gene Simmons για το κατά πόσο έχει βάσιμα δικαιώματα πάνω στη χρήση μιας χειρονομίας που χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια και για πληθώρα σκοπών πέραν της μουσικής.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα, ότι μερικά χρόνια πριν ο Ronnie James Dio συνδέσει το όνομά του με τα devil’s horns, εκείνα είχαν εμφανιστεί τόσο στο εξώφυλλο του ντεμπούτου “Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls” των Αμερικανών ψυχεδελικών rockers Coven, που κυκλοφόρησε το 1969, καθώς και στο πασίγνωστο “Yellow Submarine” των Beatles.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top