De Kift

Location:
Koog aan de Zaan, Ne
Type:
Artist / Band / Musician
Genre:
Electroacoustic / Post punk / French pop
Site(s):
De Kift bewoont een bijzondere plek in de Nederlandse muziekwereld. Ze worden geroemd om hoe ze altijd hun eigen unieke wegen zijn blijven bewandelen, en om hun prachtig eigen, hoekige geluid. En dat al ruim twintig jaar. Bert Wagendorp schreef ooit over De Kift: "De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt."
In 2011 verschijnt Brik, de negende studio van de De Kift. De Kift heeft een lift gekregen van ene Admiraal B. Die doolt verscheurd en doodongelukkig met zijn brik door de woestijn. Ooit voer hij het brik als bevelhebber door de Caribische Zee, maar dat zijn nu kapotte herinneringen. Het brik piept en huilt als een demonisch draaiorgel. Rinkelt als een mank vliegwiel. Samen zoeken De Kift en Admiraal B. naar geluk; een uitzinnig orkest over een spoor van rinkelende marsmuziek, doffe trommels en ontploffende carburateurs.
De eigenwijze houding van De Kift heeft door de jaren heen voor een feestelijke optocht aan eigenaardigheden gezorgd. Een kartonnen doos, gevuld met lege conservenblikken als percussie, of het podium tegemoet fietsen op een zelfgemaakte 'drumfiets. De cd-verpakkingen van De Kift worden veel geprezen. Het album Hoofdkaas werd verkocht in tweedehands, op maat gesneden kookboeken. Krankenhaus (1993) werd uitgegeven in een sigarendoosje.
0.546875 follow us on Twitter      Contact Us      Privacy Policy      RETURN TO TOP
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved